پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

Andy Warhol

اندی وارهول ( Andy Warhol ) نقاش کیست ؟ + تصاویر نقاشی های او

فهرست عناوین

اندی وارهول، نقاشی با استعداد خارق العاده

اندی وارهول (Andy Warhol)، تصویرساز بزرگ آمریکایی، یکی از اثرگذارترین و محبوب‌ ترین هنرمندان عصر خویش بود. برخی هم اندی وارهول را موفق ‌ترین و پُر درآمدترین تصویرگر تجاری نیویورک می‌ دانند. اَندی وارهول در ششم آگوست سال 1928 در پنسیلوانیا دیده به جهان گشود و در خانواده‌ ای فقیر، از مهاجران اروپای شرقی، پرورش یافت و به هنرمندی کاریزماتیک و بزرگ تبدیل شد. اندی وارهول یکی از موفق ‌ترین تصویرگران مجله و تبلیغات بود که به یکی از هنرمندان شاخصِ جنبشِ پاپ آرت دهۀ 1960 نیز تبدیل شد. Andy Warhol در زمینه‌ های متعددی، از جمله فیلم‌ سازی، نویسندگی و هنر نمایش، فعالیت کرد و هنر زیبا و زیبایی شناسی را در هم شکست. اَندی وارهول در 22 فوریه سال 1987 در نیویورک درگذشت.

اندی وارهول که بود

پاپ آرت

اندی وارهول در سال 1949، با مدرک کارشناسی هنرهای زیبا از دانشگاه فارغ ‌التحصیل شد. پس از آن، به نیویورک رفت و به عنوان هنرمندی تجاری شروع به فعالیت کرد. در همین هنگام بود که حرف «a» را از انتهای نام خانوادگی ‌اش حذف کرد و در نتیجه، از Warhola به Warhol تغییر یافت.
وارهول، در ابتدا، همکاری با مجلۀ گلامور (Glamour) را آغاز کرد و سرانجام، به یکی از موفق‌ ترین هنرمندان تجاری دهۀ 1950 تبدیل شد. او با سبکِ منحصربه ‌فرد و عجیبش، جایزه‌ های متعددی را از آن خود کرد. وارهول، موضوعات و سبک ‌های مردمی و محبوب را وارد سالن‌ های انحصاری هنر فاخر کرد. او بُعدِ جدیدی از شهرت و سلبریتی ‌ها را به هنرمندان معرفی کرد.

آثار گران قیمت اندی وارهول

وارهول عنوان هنرمند پاپ آرت

هنوز بحث ‌های زیادی پیرامون تصاویری که اندی وارهول را به عنوان هنرمند پاپ آرت به شهرت رساند، وجود دارد. برخی معتقدند که وارهول، ناراحتی و غمش را پیرامون مسائل جامعه ، از طریق سری کارهای Death and Disaster و تصاویر Marilyn بیان کرده است.
برخی نیز این آثار را اولین نمودِ «خستگی از شفقت» می ‌دانند. اما همچنان پاپ آرت، به عنوان مرحله ‌ای جدید و مهم میان هنر فاخر و هنر غیر فاخر تلقی می‌ شود.

زندگینامه اندی وارهول
زندگی اندی وارهول

قوطی ‌های سوپ کمپبل

در اواخر دهۀ 1950، اندی وارهول بیشتر به نقاشی پرداخت و در سال 1961، مفهوم «پاپ آرت» را برای اولین بار به دیگران معرفی کرد. نقاشی‌ هایی که بر کالاهای تجاری تولید انبوه متمرکز بودند. در سال 1962، نقاشیِ قوطی ‌های سوپ کمپبل را به نمایش گذاشت. این نقاشی ها باعث شروع حرکتِ عظیمی در دنیای هنر شد و برای اولین بار، وارهول و پاپ آرت را به سطح ملی کشاند.
ریچارد همیلتون، هنرمند بریتانیایی، پاپ آرت را هنری محبوب، قابل مصرف، ارزان، تازه نفس، هوشمند و جذاب می‌ دانست و آن را کسب و کاری عظیم تلقی می‌ کرد. وارهول معتقد بود اگر بر اساس پاپ آرت پیش بروید، نمی ‌توانید یک چیز را به شکلی تکراری و کلیشه ‌ای نگاه کنید. و اگر به سبکِ پاپ فکر کنید، آمریکای متفاوتی را خواهید دید. وارهول، نقاشی ‌های مشهور دیگری نیز دارد. از جمله بطری کوکا کولا، جاروبرقی و همبرگر.

آثار نقاشی اندی وارهول

 نقاشی سه بعدی اندی وارهول با ارزشی بالغ بر 40 میلیون دلار

و اما داستان پیدایش تصویر قوطی‌ های سوپ! در دهۀ 1960، هنر نیویورک رو به زوال بود. آثار هنرمندان اکسپرسیونیست دهه ‌های 1940 و 1950 ، خیلی کلیشه ‌ای شده بود. وارهول احساس کرد که باید تصویرسازی را به کارش بازگرداند. موریل لاتور، طراح داخلی و صاحب یک گالری، پیشنهاد طراحی قوطی سوپ را به وارهول داد. او به وارهول پیشنهاد کرد که از زندگی روزمرۀ مردم الهام بگیرد (این شایعه وجود دارد که وارهول هر روز ناهار سوپ می‌ خورد). از سال 1962 به این سو، وارهول شروع به نقاشی قوطی ‌های سوپ کمبل، بطری کوکاکولا و جعبه ‌های بریلیو کرد. بدین ترتیب، وارهول کارش را آغاز کرد و خیلی هم مشهور شد.
وقتی به تابلوهای وارهول نگاه می اندازی، احساس می‌ کنی که در سوپرمارکت ایستاده ‌ای. بدین ترتیب، وارهول نوعی هنر جدید را خلق کرد که هم بسیار تجلیل شد و هم تقبیح! مخالفانِ با مصرف ‌گرایی، به انتقاد از آثار وارهول پرداختند و موافقان، آثار او را ستودند.

پرتره‌ های اندی وارهول

وارهول، پرتره ‌هایی نیز از سلبریتی‌ ها می‌ کشید. پرتره‌ های وارهول هم مثل دیگر آثارش، نوآورانه بود. معروف‌ ترین پرتره‌ های وارهول از مرلین مونرو، الیزابت تیلور و میگ جاگر بود. این پرتره ‌ها، هم بازخورد مثبت داشتند و هم منفی. وارهول ماموریت یافت که پرتره ‌هایی هم از دیگر سلبریتی ‌ها و اشخاص طراز اول جامعه بکشد. پرترۀ معروف او، به نام «هشت الویس» در سال 2008 به ارزش 100 میلیون دلار به فروش رسید و به یکی از گران ‌ترین نقاشی ‌های تاریخ جهان تبدیل شد.

اندی وارهول نقاش معروف
 تصویر مائو هم از معروف ‌ترین آثار اندی وارهول به شمار می‌ رود.

پرترۀ مرلین مونرو

و اما داستان پرترۀ مرلین مونرو! وقتی مرلین مونرو در آگوست سال 1962 به طور ناگهانی از دنیا رفت، زندگی غم ‌انگیزش مورد توجه همگان قرار گرفت. همه جا صحبت از زندگی و شغل او بود. وارهول هم که از شهرت و فرهنگ عامه الهام می ‌گرفت، عکسی سیاه و سفید از مرلین مونرو گرفته بود و از همین عکس چندین سری نقاشی کشید.
عکس ‌های مرلین مونرو هزاران بار در مجله ها و روزنامه‌ ها چاپ شدند و کم کم، چشم مردم به آن عکس ‌ها عادت کرد و این عکس‌ ها دیگر توجهی را به سوی خود جلب نمی ‌کردند. اما ورود این نقاشی رنگی وارهول، شور دیگری میان مردم ایجاد کرد. در نقاشی Golden Marilyn Monroe ، وارهول تصویر مرلین مونرو را در میان زمینه ‌ای طلایی رنگ قرار دارد. این رنگ طلاییِ پیش زمینه، یادآورِ تصویر مذهبی بیزانس ‌هاست .
در این تصویر، به جای شمایل مقدس، تصویر زنی مشهور را می ‌‌دیدیم که مرگی غم ‌انگیز داشت. وارهول با این کار، انتقادی اجتماعی نیز انجام داد. به سخن دیگر، وارهول می‌ خواست بگوید که مردم، سلبریتی ‌ها را در حد خداوند می ‌ستایند. بدین ترتیب، با تصویری عامیانه ، نقدِ بسیار ریزبینانه ‌ای را صورت داد.

اندی وارهول نقاش معروف دنیا

کارخانه

در سال 1964، اندی وارهول ، استودیو هنری خودش را تاسیس کرد. استودیویی بزرگ و نقره ‌ای رنگ که آن را با عنوان «کارخانه» می ‌شناختند. کارخانۀ وارهول به ‌سرعت به یکی از اولین پاتوق ‌های فرهنگی نیویورک تبدیل شد. این کارخانه به جایگاه محبوب و محل ولخرجی سلبریتی‌ ها و اشخاص مهم جامعه بدل شد. ترانۀ Walk on the Wild Side ، کسانی را توصیف می ‌کند که در دهۀ 1960، عضو ثابتِ این استودیوی افسانه‌ ای بودند. وارهول از دوستان صمیمی رید بود و مدیریت گروه موسیقی او، به نام Velvet Underground، را بر عهده داشت.
اندی وارهول به‌ واسطۀ سلبریتی‌ ها، به عضو ثابتِ کلوپ ‌های شبانۀ نیویورک، از جمله Studio 54 و Max’s Kansas City، تبدیل شد. وارهول در مورد ارتباطش با سلبریتی ‌ها می‌ گوید که مردم، سلبریتی‌ ها را به هر چیز دیگری ترجیح می‌ دهند. وارهول مسیر نویسندگی را هم در پیش گرفت و در سال 1967، اولین کتابش، به نام Andy Warhole’s Index، را منتشر کرد.

بیوگرافی اندی وارهول

والری سولاناس

در سال 1968، اندی وارهول از سوی دشمنانش آسیبی جدی دید. وارهول از سوی والری سولاناس، فمینیست رادیکال آمریکایی، مورد حمله قرار گرفت و در پی اصابت گلوله، آسیب جدی دید. والری در یکی از فیلم ‌های وارهول ایفای نقش کرده بود و چون وارهول راضی نشده بود از متن نمایشنامۀ او استفاده کند، از وارهول کینه به دل گرفته بود. این نقشۀ قتل، ناموفق ماند. اما آسیب زیادی به وارهول وارد کرد. او چندوقت در یکی از بیمارستان ‌های نیویورک بستری شد و مورد چندین عمل جراحی قرار گرفت. برخی معتقدند پس از این ترور، هنر وارهول رو به زوال رفت.

آشنایی با اندی وارهول

کتاب ‌ها و فیلم ‌های اندی وارهول

وارهول در کنار آلفرد هیچکاک، کارگردان بزرگ سینما. در دهۀ 1970، وارهول فعالیت هنری ‌اش را در مسیر دیگری ادامه داد و به اشکال دیگری از رسانه روی آورد. The Philosophy of Andy Warhol و Exposures، از دیگر آثار وارهول به شمار می آیند. وارهول بیش از 60 فیلم نیز ساخت. Sleep و Eat ، معروف ‌ترین آثار وارهول به شمار می‌ روند. Sleep در مورد شاعری به نام جان جیورنو است که شش ساعت می‌ خوابد و فیلم Eat در مورد مردی است که به مدت 45 دقیقه قارچ می ‌خورد.
این آثار، سال‌ های زیادی نادیده گرفته شدند. اما به تازگی، طرفداران بسیاری پیدا کرده اند و مورد توجه همگان قرار گرفته اند. در حال حاضر، وارهول یکی از مهم‌ ترین فیلم ‌سازان و همچنین، پدر سینمای مستقل تلقی می ‌شود. وارهول در زمینۀ عکاسی و مجسمه‌ سازی نیز فعالیت کرده است . وی در دهۀ 1980، با برنامه ‌های Andy Warhol’s TV و Andy Warhol’s Fifteen Minutes به تلویزیون آمد.

بیوگرافی کامل اندی وارهول

کودکی اندی وارهول

همان طور که گفتیم، اندی وارهول در سال 1928 در پنسیلوانیا به دنیا آمد. پدر و مادر اندی از مهاجران اسلواکیایی بودند. پدرش کارگر ساختمان بود و مادرش گلدوزی می‌ کرد. آن ‌ها رسوم و مذهب ‌شان را فراموش نکرده بودند و همواره طبق همان سنن زندگی می ‌کردند. وارهول در سن هشت سالگی به بیماری رقصاک مبتلا شد. بیماری نادر و گاهاً کشنده ‌ای که سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می ‌داد. این بیماری چندین ماه طول کشید و تمام این مدت وارهول در خانه بستری بود. در همین مدت، مادر هنرمندِ وارهول اولین درس ‌های طراحی و نقاشی را به او آموخت. این دوران بیماری به دوران مورد علاقۀ وارهول تبدیل شد. وارهول عاشق فیلم و سینما بود. وقتی وارهول 9 ساله بود، مادرش برایش یک دوربین عکاسی خرید و او را در این مسیر تشویق کرد.

آثار اندی وارهول

وارهول به دبستان هولمز رفت و به طور هم زمان، در کلاس ‌های آزاد هنر ، در موسسۀ کارنگی (که اکنون به موزۀ هنر کارنگی تبدیل شده است) شرکت کرد. در سال 1942، وارهول 14 ساله پدرش را از دست داد. پدر وارهول مبتلا به یرقان بود. وارهول آن قدر ناراحت بود که حتی نتوانست به مراسم خاکسپاری پدرش برود. تمام شب را زیر تخت‌خواب پدرش پنهان شد. پدر وارهول به استعداد بی ‌نظیر پسرش پی برده بود و به میل خودش، همۀ پس ‌اندازش را صرفِ فرستادنِ وارهول به کالج کرده بود. در سال 1945، وارهول وارد موسسۀ تکنولوژی کارنگی (که اکنون دانشگاه کارنگی ملون است) شد.

آثار معروف اندی وارهول

میراثِ اندی وارهول

زندگی اندی وارهول سراسر ابهام بود و بحث‌ های زیادی پیرامون آن وجود دارد. وارهول در سراسر زندگی و کارش، ماده گرایی و سلبریتی‌ ها را به طور هم زمان می‌ ستود یا به سخره می‌ گرفت. وارهول در نقاشی‌ هایش، تصاویر کج و کوله ‌ای از برندهای معروف و سلبریتی ‌ها را به تصویر می‌ کشید و از این طریق، نگاه انتقادی ‌اش را در مورد فرهنگ محصور شده با پول و سلبریتی ، به نمایش می‌ گذاشت.
از سوی دیگر، وارهول در زندگی‌ واقعی ‌اش همۀ جنبه‌ های فرهنگِ آمریکایی را می ‌ستود و این ستودن در تمرکز او بر کالاهای مصرفی، فرهنگ پاپ و نظرش در مورد پول و شهرت، مشهود است. چنین ستایشی دقیقاً نقطۀ مقابل نگاه انتقادآمیزِ آثار وارهول است. وارهول در کتاب The Philosophy of Andy Warhol در مورد این تضاد مشهود میان آثار و زندگی ‌اش سخن می ‌گوید: «پول درآوردن هنر است، کار کردن هنر است و شغل خوب، بهترین هنر است.»

مرگ اندی وارهول

مرگ اندی وارهول

وارهول در اواخر عمرش از مشکل کیسه صفرا رنج می ‌برد و در 20 فوریه 1987، در بیمارستان نیویورک بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. عمل تخیله کیسه صفرا با موفقیت انجام شده بود و به نظر می ‌رسید حال وارهول رو به بهبود است. اما کمی بعد، عوارض این عمل جراحی پدیدار ، و به ایست قلبی او منتهی شد. او در روز 22 فوریه 1987، در سن 58 سالگی، دار فانی را وداع گفت. هزاران نفر در مراسم یادبود این هنرمند در کلیسای سنت پاتریک در شهر نیویورک گرد هم آمدند.

جوانی اندی وارهول

پایان بخش :

اندی وارهول (Andy Warhol) نقاش کیست ؟ + تصاویر نقاشی های او

لوگو تصویرسازی
5/5 - (26 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.