پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

برنامه نویسی چیست

برنامه نویسی چیست ؟ به همراه 5 زبان محبوب آن

فهرست عناوین

همین الان ببین : فیلم برنامه نویسی چیست ؟

امروزه کامپیوترها نقش مهمی را در بخش های مختلف زندگی ما ایفا می کنند. اما نقشی که کامپیوترها یا بهتر است بگوییم علم کامپیوتر در دنیای امروز ایفا می کند، بسیار فراتر از چیزی است که ما تصور می کنیم. برنامه نویسی کامپیوتری یکی از کاربردهای مهم علم کامپیوتر در دنیای امروز است. اما برنامه نویسی چیست و چطور می توان از آن در پیشبرد اهداف خود استفاده کرد. آیا می توان با آموزش برنامه نویسی به درآمدی بالا دست یافت؟ چطور باید وارد این حرفه شد؟
کاربرد برنامه نویسی کامپیوتری در بسیاری از صنایع در حال رشد است و به یک مهارت حیاتی برای حرفه ای ها تبدیل شده است. این مهارت به صورت فزاینده ای در بازار کار مورد توجه کارفرمایان قرار دارد و داشتن درک حداقلی از آن برای هر کسی ضرورت زیادی دارد. در این بخش می خواهیم به صورت کامل شما را با برنامه نویسی و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم.

برنامه نویسی چیست به زبان ساده

برنامه نویسی چیست به زبان ساده
برنامه نویسی چیست به زبان ساده

همانطور که گفته شد برنامه نویسی به انگلیسی Programming یک مهارت ضروری و پر استفاده در اکثر صنایعی است که می شناسیم. تقریبا اکثر کسب و کارها به نوعی با این مهارت مدرن و امروزی سروکار دارند. اما دقیقا تعریف برنامه نویسی چیست ؟
به زبان ساده برنامه نویسی یک فرایند تکنولوژیکی برای تعریف این است که چطور کارها توسط کامپیوتر انجام شوند یا این که چه وظایفی را باید به منظور حل مشکلات به کامپیوترها محول کرد. می توان برنامه نویسی را به عنوان همکاری بین انسان و رایانه در نظر گرفت که در آن انسان دستورالعمل هایی را برای کامپیوتر ایجاد می کند تا کامپیوترها از این دستورالعمل ها پیروی کنند. این دستورالعمل ها به زبانی هستند که رایانه ها می توانند آن را بفهمند.

با برنامه نویسی چه کارهایی می توان انجام داد؟

با برنامه نویسی چه کارهایی می توان انجام داد
با برنامه نویسی چه کارهایی می توان انجام داد

زمانی که یاد گرفتید برنامه نویسی چیست ، از راه های مختلفی می توانید از آن در زندگی استفاده کنید. در واقع برنامه نویسی چیزهای زیادی را در زندگی ما ممکن می کند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

  • هنگامی که یک وب سایت را برای یافتن اطلاعات، تماس با ارائه دهنده خدمات یا انجام خرید مرور می کنید، برنامه نویسی به شما امکان می دهد با عناصر روی صفحه سایت، مانند دکمه های ثبت نام یا خرید، فرم های تماس و منوهای کشویی تعامل داشته باشید.
  • برنامه نویسی مختص برنامه موبایل می تواند برای شما امکان سفارش غذا، ردیابی تناسب اندام، دسترسی به رسانه ها و موارد دیگر را به آسانی فراهم کند.
  • برنامه ‌نویسی به کسب ‌وکارها کمک می‌ کند تا از طریق نرم ‌افزارهای مختلف برای ذخیره‌ سازی فایل و اتوماسیون سازی امور و ابزارهای ویدئو کنفرانس برای ارتباط بین مردم در سطح جهانی، کارآمدتر عمل کنند.
  • اکتشاف فضا از طریق برنامه نویسی امکان پذیر می شود

اینها تنها چند مورد ساده از کاربردهایی است که برنامه نویسی در زندگی امروزی ما آنها را امکان پذیر کرده است. زمانی که پا به دنیای گسترده برنامه نویسی کامپیوتری می گذارید می توانید با طیف وسیعی از کاربردهایی که این مفهوم مدرن دارد آشنا شوید.

برنامه نویسی کامپیوتری چگونه کار می کند؟

برنامه نویسی کامپیوتری
برنامه نویسی کامپیوتری

در ابتدایی ترین حالت، برنامه نویسی به رایانه می گوید که چه کاری انجام دهد. ابتدا، یک برنامه نویس کد می نویسد – مجموعه ای از حروف، اعداد و سایر کاراکترها این کدها را تشکیل می دهند. در مرحله بعد، یک کامپایلر هر خط کد را به زبانی تبدیل می کند که یک کامپیوتر می تواند آن را بفهمد. سپس، کامپیوتر کد را اسکن می کند و آن را اجرا می کند و در نتیجه یک کار یا یک سری وظایف را انجام می دهد. کارها ممکن است شامل نمایش یک تصویر در یک صفحه وب یا تغییر فونت بخشی از متن باشد.

تاریخچه برنامه نویسی

تاریخچه برنامه نویسی
تاریخچه برنامه نویسی

برای داشتن یک درک بهتر از مفهوم برنامه نویسی چیست ، بیایید کمی به عقب برگردیم، زمانی که این مفهوم در دنیای امروز ما شکل گرفت و گسترش یافت. از زمان اختراع موتور دیفرانسیل چارلز بابیج در سال 1822، کامپیوترها به ابزاری نیاز داشتند که آنها را برای انجام یک کار خاص راهنمایی کند. این ابزار به عنوان یک زبان برنامه نویسی شناخته می شود. زبان های کامپیوتری ابتدا از یک سری مراحل برای سیم کشی یک برنامه خاص تشکیل شده بودند.
این مراحل به یک سری مراحل تبدیل شدند که در کامپیوتر کلید خوردند و سپس اجرا شدند. بعدها این زبان ها ویژگی های پیشرفته ای مانند انشعاب منطقی و شی گرایی را به دست آوردند. زبان های کامپیوتری پنجاه سال اخیر در دو مرحله آمده اند، زبان های اصلی اول و زبان های اصلی دوم که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند.
در ابتدا، موتور تفاضلی چارلز بابیج فقط می‌ توانست با تغییر دنده ‌هایی که محاسبات را انجام می ‌دادند، وظایف را انجام دهد. بنابراین، اولین شکل زبان کامپیوتری حرکت فیزیکی بود. در نهایت، هنگامی که دولت ایالات متحده انیاک را در سال 1942 ساخت، حرکت فیزیکی با سیگنال ‌های الکتریکی جایگزین شد. این موتور از بسیاری از اصول موتور بابیج پیروی می‌کرد و از این رو، تنها با تنظیم سوئیچ ‌ها و سیم‌ کشی مجدد کل سیستم برای هر دستگاه جدید، می ‌توانست برنامه ‌ریزی شود. اما این روند بسیار خسته کننده بود.

برنامه نویسی در سال 1945 به بعد

John von Neumann
John von Neumann

در سال 1945، جان فون نویمان در موسسه مطالعات پیشرفته مشغول به کار بود. او دو مفهوم مهم را توسعه داد که مستقیماً بر مسیر زبان های برنامه نویسی رایانه تأثیر گذاشت. اولین مورد به عنوان “تکنیک برنامه مشترک” شناخته شد. این تکنیک بیان می کرد که سخت افزار واقعی کامپیوتر باید ساده باشد و نیازی به سیم کشی دستی برای هر برنامه نداشته باشد. در عوض، دستور العمل ‌های پیچیده باید برای کنترل سخت ‌افزار ساده مورد استفاده قرار گیرد و به آن اجازه می‌ دهد تا خیلی سریع ‌تر دوباره برنامه ‌ریزی شود.
در سال 1949، چند سال پس از کار فون نیومن، زبان کد کوتاه ظاهر شد. این اولین زبان کامپیوتری برای دستگاه های الکترونیکی بود و برنامه نویس را ملزم می کرد تا عبارات خود را با دست به 0 و 1 تغییر دهد. با این حال، این اولین قدم به سوی زبان های پیچیده امروزی بود. در سال 1951، گریس هاپر اولین کامپایلر، A-0 را نوشت. کامپایلر برنامه ای است که عبارات زبان را به 0 و 1 برای کامپیوتر تبدیل می کند. این منجر به برنامه نویسی سریعتر می شود، زیرا برنامه نویس دیگر مجبور نیست کار را با دست انجام دهد.
در سال 1957، اولین زبان اصلی به شکل FORTRAN ظاهر شد. نام آن مخفف FORmula Translating system است. این زبان در IBM برای محاسبات علمی طراحی شده است. اجزاء بسیار ساده بودند و دسترسی سطح پایینی به درون کامپیوتر را برای برنامه نویس فراهم می کردند.

زبان برنامه نویسی چیست ؟

زبان برنامه نویسی چیست
زبان برنامه نویسی چیست

حالا که با مفهوم کلی برنامه نویسی چیست آشنا شدیم، باید زبان برنامه نویسی را هم بشناسیم، چرا که بخش اصلی کار یک برنامه نویس متکی به زبان های برنامه نویسی است. زبان برنامه نویسی در واقع نوعی زبان نوشتار است که در کامپیوترها نوشته شده و در آنها به کدهای ماشینی تبدیل می شوند. این کدها در واقع مجموعه ای از قوانین و دستوراتی هستند که در کامپیوترها نوشته می شوند تا به این ترتیب کامپیوترها بر اساس این الگوی تعیین شده یک سری کارهای تکراری را انجام دهند. در واقع زبان برنامه نویسی نوعی زبان کامپیوتری است که به واسطه آن یک سری الگوریتم ها در کامپیوترها اجرا می شوند.

انواع زبان برنامه نویسی

انواع زبان برنامه نویسی
انواع زبان برنامه نویسی

اگر در زمینه توسعه نرم افزار تازه کار باشید و به تازگی با مفهوم برنامه نویسی چیست آشنا شده باشید، یکی از سخت ترین بخش ها یادگیری برنامه نویسی این است که تصمیم بگیرید از کجا شروع کنید. دلیل آن هم تنوع بالایی است که زبان های برنامه نویسی دارند. با وجود صدها زبان برنامه نویسی در حال استفاده گسترده که هر کدام پیچیدگی ها و ویژگی های خاص خود را دارند، قطعا شروع سفر برنامه نویسی برای یک برنامه نویس تازه کار سخت می شود.

انتخاب بین این همه زبان برنامه نویسی متعدد موجود باید بر اساس سطح مهارت، اهداف شغلی و زبان هایی که کارفرمایان در سازمان خود از آن استفاده می کنند و به آن نیاز دارد انجام شود. با این حال این زبان های برنامه نویسی خود یک دسته بندی اصلی و اولیه دارند.

3 دسته اصلی زبان های برنامه نویسی

3 دسته اصلی زبان های برنامه نویسی
3 دسته اصلی زبان های برنامه نویسی

در وهله نخست دسته بندی اصلی زبان های برنامه نویسی به طور کلی آنها را به سه دسته تقسیم می کند:

  • زبان های سطح پایین: این زبان ها به زبان ماشین نزدیک تر هستند و برای نوشتن سیستم عامل ها، درایورهای دستگاه و سیستم عامل استفاده می شوند. به عنوان مثال می توان به زبان اسمبلی، C و C++ اشاره کرد.
  • زبان های سطح بالا: یادگیری و استفاده از این زبان ها نسبت به زبان های سطح پایین آسان تر است. آنها برای نوشتن برنامه ها، بازی ها و وب سایت ها استفاده می شوند. به عنوان مثال می توان به جاوا، پایتون و روبی اشاره کرد.
  • زبان های اسکریپت: این زبان ها برای خودکارسازی کارهای تکراری مانند توسعه وب و مدیریت سیستم استفاده می شوند. به عنوان مثال می توان به پرل، پایتون و روبی اشاره کرد.

با این حال در حالی که ده ها روش برای طبقه بندی زبان های برنامه نویسی مختلف پیدا خواهید کرد، می توان علاوه بر این دسته بندی اصلی، آنها را بر اساس نحوه کاربرد و همچنین ساختاری که دارند به پنج دسته زیر نیز تقسیم بندی کرد:

زبان های برنامه نویسی رویه ای

زبان های برنامه نویسی رویه ای
زبان های برنامه نویسی رویه ای

یکی از انواع زبان های برنامه نویسی چیست ؟ که باید با آن آشنا شوید، دسته بندی انواع زبان های برنامه نویسی رویه ای است. یک زبان رویه ‌ای دنباله ‌ای از دستورات یا قوانین را دنبال می ‌کند تا به خروجی دلخواه برسد. به هر سری از مراحل، رویه گفته می شود و برنامه ای که به یکی از این زبان ها نوشته شده است، یک یا چند رویه را در خود دارد. نمونه های رایج زبان های رویه ای عبارتند از:

  • C و C++
  • جاوا
  • پاسکال
  • پایه ای

زبان های برنامه نویسی کاربردی

زبان های برنامه نویسی کاربردی
زبان های برنامه نویسی کاربردی

زبان های تابعی به جای تمرکز بر اجرای عبارات، بر خروجی توابع و ارزیابی های ریاضی تمرکز می کنند. هر تابع (یک ماژول کد قابل استفاده مجدد ) یک کار خاص را انجام می دهد و یک نتیجه را برمی گرداند. نتیجه بسته به داده هایی که به تابع وارد می کنید متفاوت خواهد بود. برخی از زبان های برنامه نویسی کاربردی معروف عبارتند از:

  • اسکالا
  • ارلنگ
  • هاسکل
  • اکسیر
  • F#

زبان های برنامه نویسی شی گرا

زبان های برنامه نویسی شی گرا
زبان های برنامه نویسی شی گرا

در تعریف برنامه نویسی چیست ، یکی از انواع رایج زبان های برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی شی گراست. این نوع زبان با یک برنامه به عنوان گروهی از اشیاء متشکل از داده ها و عناصر برنامه برخورد می کند که به عنوان ویژگی ها و روش ها شناخته می شوند. اشیاء را می توان در یک برنامه یا در برنامه های دیگر مورد استفاده مجدد قرار داد.
این باعث می‌ شود که این زبان برنامه نویسی، زبانی محبوب برای برنامه ‌های پیچیده باشد، زیرا استفاده مجدد و مقیاس ‌بندی کد آسان ‌تر است. برخی از زبان های رایج برنامه نویسی شی گرا (OOP) عبارتند از:

  • جاوا
  • پایتون
  • PHP
  • C++
  • روبی

زبان های اسکریپت

زبان های اسکریپت
زبان های اسکریپت

دسته بندی دیگر انواع زبان های برنامه نویسی که باید با آن آشنا بود، زبان های برنامه نویسی اسکریپت است. برنامه نویسان از زبان های برنامه نویسی اسکریپت برای خودکارسازی وظایف تکراری، مدیریت محتوای وب پویا یا پشتیبانی از فرآیندهای برنامه های بزرگتر استفاده می کنند. برخی از زبان های برنامه نویسی اسکریپت رایج عبارتند از:

  • PHP
  • روبی
  • پایتون
  • ضربه شدید
  • پرل
  • Node.js

زبان های برنامه نویسی منطقی

دیگر دسته بندی مهم برنامه نویسی چیست ، انواع زبان های برنامه نویسی منطقی است. یک زبان برنامه نویسی منطقی به جای اینکه به کامپیوتر بگوید چه کاری انجام دهد، یک سری حقایق و قوانین را بیان می کند تا کامپیوتر را در مورد چگونگی تصمیم گیری راهنمایی کند. چند نمونه از زبان های منطقی عبارتند از:

  • پرولوگ
  • آبسیس
  • دیتالوگ
  • آلما-0

روش های دیگر برای طبقه بندی زبان های برنامه نویسی

راه های بسیار بیشتری برای دسته بندی زبان های برنامه نویسی وجود دارد که می تواند به ما برای داشتن یک درک بهتر از برنامه نویسی چیست کمک کند. بیایید نگاهی دقیق تر به راه های دیگری که می توانید در مورد زبان های برنامه نویسی فکر کنید بیاندازیم:

زبان ‌های جلویی در مقابل زبان‌های بک‌اند ( Front-end vs. back-end languages )

frontend vs backend
frontend vs backend

زبان های فرانت اند در درجه اول به جنبه “کاربر” نرم افزار مربوط می شوند. قسمت جلویی با تمام:

  • متن ها
  • رنگ ها
  • دکمه ها
  • تصاویر
  • مسیریابی

که کاربر هنگام پیمایش وب سایت یا برنامه شما با آن مواجه می شود، سروکار دارد. هر کسی که در زمینه طراحی گرافیک یا هنر پیشینه داشته باشد، احتمالا بیش از هر زبان برنامه نویسی دیگری، با زبان های برنامه نویسی فرانت اند سروکار داشته باشد.
چند نمونه از زبان های برنامه نویسی front-end عبارتند از:

  • HTML
  • CSS
  • جاوا اسکریپت

زبان های پشتیبان یا بک اند با ذخیره سازی و دستکاری سمت سرور نرم افزار سروکار دارند. این بخشی از نرم افزار است که کاربر مستقیماً با آن در تماس نیست اما از تجربه خود در پشت صحنه پشتیبانی می کند. این شامل معماری داده ها، اسکریپت نویسی و ارتباط بین برنامه ها و پایگاه های داده زیربنایی است. هر کسی با تجربه در ریاضیات یا مهندسی ممکن است علاقه بیشتری به توسعه back-end پیدا کند.
چند نمونه از زبان های برنامه نویسی back-end عبارتند از:

جاوا اسکریپتPHP
پایتونجاوا
سی شارپروبی

یک توسعه‌دهنده فول استک، دانش خود را از هر دو زبان جلویی و پشتیبان، همراه با سایر مهارت ‌ها و تخصص‌ های فنی، ترکیب می ‌کند تا روی هر بخشی از فرآیند توسعه کار کند.

زبان های سطح بالا در مقابل زبان های سطح پایین ( High-level vs. low-level languages )

High-level vs low-level language
High-level vs low-level language

یکی دیگر از دسته بندی های بسیار مهم انواع زبان های برنامه نویسی، دسته بندی آنها به انواع زبان های برنامه نویسی سطح بالا و سطح پایین است. بزرگ ‌ترین عاملی که زبان ‌های برنامه ‌نویسی سطح بالا و پایین را از هم متمایز می ‌کند این است که آیا این زبان برای یک برنامه ‌نویس انسانی یا یک کامپیوتر قابل درک است یا خیر. خواندن و نوشتن زبان های سطح بالا آسان است زیرا قابل درک هستند.
توسعه دهندگان می توانند کد را در سطح بالاتری از انتزاع بدون نگرانی در مورد سخت افزار یا سیستم عامل زیربنایی بنویسند، زیرا به زبان های طبیعی نزدیک است. آنها دارای کتابخانه ها و چارچوب های داخلی برای ساده سازی وظایف برنامه نویسی معمولی مانند مدیریت ساختارهای داده یا اجرای محاسبات هستند. نمونه هایی از زبان های سطح بالا عبارتند از پایتون، جاوا یا روبی.
از سوی دیگر، درک و نوشتن زبان های سطح پایین بسیار پیچیده تر است. کد نوشته شده به زبان های بسیار کارآمدتری است و مستقیماً سخت افزار و حافظه رایانه را دستکاری می کند. با این حال، توسعه‌ دهنده باید به تلاش‌ های دستی و درک متکی باشد. زبان اسمبلی و C نمونه هایی از این نوع زبان هستند.

ترجمه شده در مقابل زبان های کامپایل شده ( Interpreted vs. Compiled Languages )

Interpreted vs Compiled Languages
Interpreted vs Compiled Languages

مورد دیگری که باید در رابطه با برنامه نویسی چیست بدانید، انواع زبان های برنامه نویسی ترجمه شده در مقابل زبان های کامپایل شده است. در خصوص انواع زبان برنامه نویسی ترجمه شده، مفسر مستقیماً کد تفسیر شده را بدون کامپایل کردن در کد ماشین، خط به خط اجرا کرده و می خواند. می توان آن را بلافاصله بدون نیاز به مراحل کامپایل جداگانه مانند:

  • پایتون
  • روبی
  • جاوا اسکریپت
    اجرا کرد.

در مقابل، کامپایلر ابتدا زبان های کامپایل شده را به کد ماشین ترجمه می کند. علاوه بر این، کدهای قابل خواندن توسط انسان را به ساختاری تبدیل می کند که رایانه ها می توانند اجرا کنند. زبان هایی مانند:

  • C
  • C++
  • Java
    در این دسته قرار می گیرند.

زبان ماشین و اسمبلی

زبان ماشین و اسمبلی
زبان ماشین و اسمبلی

یکی دیگر از انواع مهم دسته بندی زبان های برنامه نویسی، شامل زبان ماشین و اسمبلی می شود. اما این اصطلاحات چه مفهومی در برنامه نویسی چیست دارند؟ زبان ماشین شامل کدهای عددی برای عملیاتی است که یک کامپیوتر خاص می تواند مستقیماً اجرا کند. کدها رشته هایی از 0 و 1 یا ارقام باینری (“بیت”) هستند.
دستورالعمل‌ های زبان ماشین معمولاً از برخی بیت ‌ها برای نمایش عملیات، مانند جمع استفاده می‌ کنند. خواندن و نوشتن زبان ماشین دشوار است، زیرا شبیه نمادهای معمولی ریاضی یا زبان انسانی نیست و کدهای آن از رایانه ای به رایانه دیگر متفاوت است.
زبان اسمبلی یک سطح بالاتر از زبان ماشین است. از کدهای یادگاری کوتاه برای دستور العمل‌ ها استفاده می ‌کند و به برنامه ‌نویس اجازه می ‌دهد تا نام‌ هایی را برای بلوک ‌های حافظه که داده‌ ها را نگهداری می ‌کنند معرفی کند. زبان اسمبلی طوری طراحی شده است که به راحتی به زبان ماشین ترجمه شود. مانند زبان ماشین، زبان اسمبلی به دانش دقیق معماری داخلی کامپیوتر نیاز دارد. زمانی مفید است که چنین جزئیاتی مهم باشند، مانند برنامه ‌ریزی رایانه برای تعامل با دستگاه ‌های جانبی (چاپگرها، اسکنرها، دستگاه‌ های ذخیره ‌سازی و غیره).

زبان های الگوریتمی

زبان های الگوریتمی برای بیان محاسبات ریاضی یا نمادین طراحی شده اند. آنها می توانند عملیات جبری را با نمادهایی شبیه به ریاضیات بیان کنند و اجازه استفاده از زیربرنامه هایی را می دهند که عملیات رایج مورد استفاده را برای استفاده مجدد بسته بندی می کنند.
آنها اولین زبان های سطح بالا بودند که مورد استفاده قرار گرفتند و در مفهوم برنامه نویسی چیست تعریف شدند. فرترن اولین زبان الگوریتمی بود که در سال 1957 توسط تیم IBM به رهبری جان بکوس طراحی شد.

زبان برنامه نویسی اسکرچ

زبان برنامه نویسی اسکرچ
زبان برنامه نویسی اسکرچ

اگر به دنبال یادگیری انواع زبان برنامه نویسی و آشنایی با مفهوم برنامه نویسی چیست باشید، قطعا یکی از اصطلاحاتی که با آن مواجه می شوید، زبان برنامه نویسی اسکرچ است. اما اسکرچ چیست و چه نوع استفاده ای از آن می شود؟
یک دسته بندی دیگر انواع زبان های برنامه نویسی، زبان های برنامه نویسی از نوع Drag and Drop است و اسکرچ یکی از آنهاست. بیشتر کاربرد این زبان برنامه نویسی بصری برای کودکان است و آنها می توانند با آموزش و یادگیری این زبان برنامه نویسی کارهای جذابی مانند ساخت بازی یا انیمیشن سازی را انجام دهند. حتی کودکان میتوانند با یادگیری زبان اسکرچ در کلاس های رباتیک مشغول به ساخت ربات خود شوند. کار با این زبان برنامه نویسی بسیار آسان تر و سریع است. Scratch توسط MIT در درجه اول برای آموزش و یادگیری نحوه برنامه نویسی اختراع شد.

محبوب ترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟

محبوب ترین زبان های برنامه نویسی
محبوب ترین زبان های برنامه نویسی

زبان های برنامه نویسی مختلف برنامه نویسان را قادر می سازند تا کدهایی را بنویسند که کامپیوترها آن را درک کنند. طبق نظرسنجی Statista، پنج زبان برنامه نویسی برتری که توسعه دهندگان از سال 2023 استفاده می کنند عبارتند از:

  • پایتون
  • جاوا اسکریپت
  • PHP
  • SQL
  • html css

البته قطعا زبان های برنامه نویسی محبوب و پرکاربرد دنیا به این پنج مورد محدود نمی شوند و می توان با توجه به حوزه فعالیت یک برنامه نویس و صنعت مورد نظر، انواع زبان های برنامه نویسی دیگری را هم معرفی کرد. در ادامه به صورت کامل با این زبان های برنامه نویسی و زمینه استفاده آنها آشنا می شویم.

زبان برنامه نویسی پایتون ( Python )

زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون

زمانی که برای اولین بار با مفهوم برنامه نویسی چیست آشنا می شوید، احتمال زیاد یکی از رایج ترین و پر استفاده ترین زبان های برنامه نویسی که نام آن را می شنوید برنامه پایتون است. اما پایتون چیست و چه کاربردهایی دارد؟
شاید پایتون کاربرپسندترین زبان برنامه نویسی در این لیست باشد. اغلب گفته می شود که سینتکس پایتون واضح، شهودی و تقریباً انگلیسی است، که آن را به یک انتخاب محبوب برای مبتدیان تبدیل می کند. در نتیجه قطعا درک مفهوم پایتون چیست برای کاربران بسیار راحت تر می شود و می توانند با یادگیری آن از این زبان برنامه نویسی پرکاربرد برای اهداف حرفه ای خود استفاده کنند.
پایتون دارای برنامه های کاربردی متنوعی است که آن را به گزینه ای همه کاره و قدرتمند در هنگام انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای مورد استفاده تبدیل می کند. برای مثال، اگر به توسعه وب بک ‌اند علاقه ‌مند هستید، چارچوب جنگو منبع باز، که در پایتون نوشته شده است، محبوب، آسان برای یادگیری و دارای ویژگی‌ های غنی است. جنگو در توسعه برخی از سایت های محبوب مانند:

  • موزیلا
  • اینستاگرام
  • اسپاتیفای

استفاده شده است.
پایتون همچنین دارای بسته هایی مانند NumPy و SciPy است که معمولاً در زمینه های محاسبات علمی، ریاضیات و مهندسی استفاده می شوند. سایر کتابخانه ‌های پایتون مانند:

  • TensorFlow
  • PyTorch
  • scikit-learn
  • OpenCV

برای ساخت برنامه ‌هایی در:

  • علم داده
  • یادگیری ماشین
  • پردازش تصویر

استفاده می‌شوند. کاربردهای علم و داده پایتون، آن را به یک انتخاب عالی برای افرادی که تمایل به تحصیل دارند تبدیل کرده است. به همین دلایل هم روزانه به تعداد کاربرانی که به سمت یادگیری و آموزش پایتون می روند افزوده می شود.

اگر دوست دارید با زبان برنامه نویسی پایتون وارد بازار کار شوید روی لینک زیر کلیک کنید:

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت ( Java script )

Java script
Java script

با افزایش تقاضا برای برنامه های کاربردی وب پویا، تبدیل شدن به یک توسعه دهنده نرم افزار حرفه ای بدون یادگیری جاوا اسکریپت تقریبا غیرممکن است. طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow در سال 2023، جاوا اسکریپت برای یازدهمین سال متوالی محبوب ترین زبان در بین توسعه دهندگان است. تقریباً 64 درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی گزارش دادند که در سال گذشته از جاوا اسکریپت استفاده کرده اند. اما جاوا اسکریپت چیست و در چه زمینه هایی بیشترین استفاده را دارد؟
همراه با HTML و CSS، جاوا اسکریپت برای توسعه وب جلویی ضروری است. اکثر وب سایت های محبوب، از فیس بوک و توییتر گرفته تا جیمیل و یوتیوب، برای ایجاد صفحات وب تعاملی و نمایش پویا محتوا برای کاربران به جاوا اسکریپت متکی هستند. در نتیجه اگر به هر طریقی با توسعه وب سایت سروکار داشته باشید، آموزش جاوا اسکریپت برای شما ضروری است.
جاوا اسکریپت به دلیل انعطاف پذیری، کاربردهای زیادی دارد. اگرچه این زبان عمدتاً یک زبان فرانت‌اند است که روی مرورگر اجرا می ‌شود، اما می ‌توان از آن در سمت سرور از طریق Node.js برای ساخت برنامه‌ های شبکه مقیاس‌پذیر استفاده کردNode.js . با:

  • ا Linux، SunOS
  • Mac OS X
  • Windows

سازگار است. از طریق استفاده از چارچوب ‌های تخصصی، مانند React Mobile و Electron، جاوا اسکریپت می‌ تواند برای برنامه‌ های موبایل و توسعه نرم ‌افزار دسکتاپ نیز استفاده شود.
از آنجایی که جاوا اسکریپت دارای نحوی قابل قبول و انعطاف پذیر است و در تمام مرورگرهای اصلی کار می کند، همچنین یکی از دوستانه ترین زبان های برنامه نویسی برای مبتدیان است. در نتیجه اکثر کسانی که می خواهند از یک زبان برنامه نویسی کاربردی در شروع یادگیری و آشنایی با برنامه نویسی چیست استفاده کنند، می توانند زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را یاد بگیرند.

زبان برنامه نویسی PHP

زبان برنامه نویسی PHP
زبان برنامه نویسی PHP

PHP یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده سمت سرور است که به طور گسترده برای توسعه برنامه های کاربردی وب استفاده می شود. PHP به دلیل سادگی و سهولت استفاده اش شناخته شده است و آن را به یک انتخاب محبوب برای توسعه دهندگان وب تبدیل می کند. در نتیجه اگر با کاربرد PHP چیست آشنایی ندارید، می توان گفت که این زبان برنامه نویسی در درجه اول برای توسعه وب مورد استفاده قرار می گیرد.
PHP یک زبان برنامه نویسی منبع باز است که در سال 1990 ایجاد شد. بسیاری از توسعه دهندگان وب یادگیری و آموزش PHP را ضروری می دانند، زیرا این زبان برای ساخت بیش از 80 درصد وب سایت ها در اینترنت، از جمله سایت های برجسته مانند فیس بوک و یاهو استفاده می شود.
برنامه نویسان عمدتاً از PHP برای نوشتن اسکریپت های سمت سرور استفاده می کنند. اما توسعه دهندگان همچنین می توانند از این زبان برای نوشتن اسکریپت های خط فرمان نیز استفاده کنند و برنامه نویسانی با مهارت های سطح بالای کدنویسی PHP نیز می توانند از آن برای توسعه برنامه های دسکتاپ استفاده کنند.
PHP یک زبان نسبتا آسان برای یادگیری برای توسعه دهندگان مبتدی در نظر گرفته می شود. متخصصان پی اچ پی به چندین انجمن اختصاصی آنلاین دسترسی دارند و به همین دلیل دریافت پشتیبانی و پاسخ به سوالات را آسان می کند. به طور متوسط، برنامه نویسان PHP میانگین حقوق سالانه حدود 107409 دلار دریافت می کنند. در نتیجه یادگیری آن می تواند زمینه را برای دسترسی به بازار کاری سودآور نیز هموار سازد.

زبان برنامه نویسی پایگاه داده SQL

SQL
SQL

میخواهید بدانید SQL چیست ؟ SQL مخفف Structured Query Language است و برای برقراری ارتباط با پایگاه های داده از جمله به روز رسانی و بازیابی داده ها استفاده می شود. در کنار پایتون، برنامه نویسی SQL برای استفاده کارآمد از داده ها در برنامه های کاربردی وب ضروری است. با این حال، برخلاف سایر زبان‌های کدنویسی در لیست ما، SQL به طور خاص ذخیره، استخراج و دستکاری داده ‌ها را در یک پایگاه داده موجود امکان ‌پذیر می ‌کند.
به عنوان زبان اصلی برنامه نویسی پایگاه داده، SQL نشانه گذاری خاص خود را دارد که باید یاد گرفت تا به طور مؤثر از پایگاه داده پرس و جو کند. برنامه نویسانی که علاقه مند به کار با برنامه هایی هستند که از پایگاه های داده با استفاده فشرده مانند:

  • پلتفرم های رسانه های اجتماعی
  • پردازنده های پرداخت
  • کتابخانه های موسیقی

استفاده می کنند، باید SQL را یاد بگیرند. برای متخصصان داده آینده نگر، آشنایی با SQL معمولاً برای نقش هایی مانند مدیر پایگاه داده، تحلیلگر داده و مهندس QA یک مهارت ضروری است.

مزیت های SQL

این برنامه مزیت های زیادی دارد که یادگیری SQL چیست را مهم می کند. اول این که SQL یک زبان پرس و جوی پایگاه داده استاندارد است که کاربران را قادر می سازد تا داده ها را در یک پایگاه داده به سرعت دستکاری و پرس و جو کنند. این ابزار برنامه نویسی به صورت گسترده در بسیاری از برنامه ها و محیط ها مانند:

  • برنامه های کاربردی وب
  • انبارهای داده
  • برنامه های کاربردی تجارت الکترونیک

استفاده می شود. در نهایت این که زبان برنامه نویسی SQL مزایای بسیاری را نسبت به سایر زبان های پرس و جو پایگاه داده ارائه می دهد، مانند بهبود عملکرد، یکپارچگی داده ها و دستکاری داده های در دسترس تر. با این حال اگر با مفاهیم برنامه نویسی یا پایگاه داده آشنا نیستید، یادگیری و آموزش SQL می تواند چالش برانگیز باشد.

html css

html css
html css

اگر بپرسید یکی دیگر از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی چیست، قطعا نام HTML را می شنوید.اما میدانید html و css چیست ؟ HTML که مخفف Hyper Text Markup Language است، یک زبان استاندارد برای ایجاد صفحات وب و برنامه های کاربردی است. HTML برای ایجاد صفحات وب استفاده می شود.
می توانید از HTML برای افزودن:

  • تصاویر
  • پیوندها
  • انواع دیگر محتواها

به صفحه وب استفاده کنید. HTML یک زبان برنامه نویسی ساده است. برای ایجاد یک صفحه وب اولیه نیازی به دانستن چیزهای زیادی در مورد آن ندارید.
تصاویر و سایر اشیاء مانند فرم های تعاملی را می توان با استفاده از ساختارهای HTML در صفحه تولید شده جاسازی کرد. این امکان ایجاد اسناد ساختار یافته را با نشان دادن معناشناسی ساختاری برای عناصر متن از جمله:

  • عنوان
  • پاراگراف
  • فهرست
  • پیوند
  • نقل قول
  • سایر اشیاء

فراهم می کند. عناصر HTML با تگ هایی مشخص می شوند که در براکت های زاویه ای نوشته می شوند.
مزایای استفاده از HTML شامل ایجاد صفحات وب با ساختار مناسب و مطابق با استانداردها است که نگهداری و به روز رسانی را آسان می کند. علاوه بر این یادگیری و آموزش HTML آسان است و یک نقطه شروع عالی برای کسانی است که به تازگی وارد دنیای توسعه وب و آشنایی با مفهوم برنامه نویسی چیست شده اند.
به صورت معمول تعریف HTML چیست با CSS همراه است، چرا که از این دو ابزار برای ارائه ساختارها و محتواهای وب استفاده می شود. یادگیری HTML برای تازه واردان می تواند تا حدودی چالش برانگیز باشد، زیرا دارای عناصر و قوانین نحوی مختلف است.

سایر زبان های برنامه نویسی پرکاربرد

زبان های برنامه نویسی پرکاربرد
زبان های برنامه نویسی پرکاربرد

با وجودی که پنج زبان برنامه نویسی که در بالا معرفی شد جزو محبوب ترین زبان های برنامه نویسی هستند، اما انواع زبان برنامه نویسی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد به این چند مورد محدود نمی شود. در ادامه برخی دیگر از انواع زبان های برنامه نویسی پرکاربرد را معرفی می کنیم.

C++

C++
C++

شاید بخواهید بدانید زبان برنامه نویسی C++چیست ! این زبان یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی پر استفاده ای است که می تواند در زمینه های مختلف کاربرد داشته باشد. این زبان برنامه نویسی همچنان سنگ بنای برنامه نویسی سیستم، توسعه بازی و برنامه های کاربردی با کارایی بالا است. این برنامه برای انجام کارهای عملکردی بسیار مهم گزینه ایده آلی است.

تایپ اسکریپت ( TypeScript )

TypeScript
Type Script

ویژگی تایپ استاتیک این زبان برنامه نویسی، آن را به یک انتخاب مطلوب برای برنامه های کاربردی در مقیاس بزرگ تبدیل می کند. سازگاری آن با پایگاه‌ های کد جاوا اسکریپت موجود و بهبود تجربه توسعه ‌دهنده به برجستگی آن کمک می کند و موجب می شود که کارایی زیادی در بخش های مختلف داشته باشد.
طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow در سال 2023، محبوبیت TypeScript افزایش یافته است و نزدیک به 40 درصد از توسعه دهندگان از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. بر اساس وب سایت TypeScript، چندین شرکت معروف از جمله:

  • Google
  • Airbnb
  • Slack

از این زبان برنامه نویسی برای کارهای شان بهره می برند. زمانی که کار با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را یاد گرفتید، یادگیری تایپ اسکریپت ساده است. تایپ اسکریپت زبان برنامه نویسی منبع باز مبتنی بر جاوا اسکریپت است و در هر محیطی که جاوا اسکریپت را اجرا کند کار می کند. یکی از بزرگترین مزایای TypeScript توانایی آن برای کمک به سرعت بخشیدن به توسعه و کدنویسی با یافتن خطاها قبل از اجرای کد جاوا اسکریپت است.

زبان برنامه نویسی سویفت ( Swift )

Swift
Swift

اگر به محصولات اپل و توسعه اپلیکیشن موبایل علاقه دارید، سوئیفت مکان خوبی برای شروع است. این زبان برنامه نویسی برای اولین بار توسط اپل در سال 2014 معرفی شد. Swift یک زبان برنامه نویسی نسبتا جدید است که برای توسعه برنامه های iOS و macOS استفاده می شود. بنابراین اگر بخواهیم برای توسعه اپلیکیشن های موبایل بگوییم که بهترین زبان برنامه نویسی چیست ، قطعا سویفت می تواند یکی از گزینه های پیشنهادی باشد.

زبان برنامه نویسی مطلب ( MATLAB )

MATLAB
MATLAB

در لیست بهترین زبان های برنامه نویسی چیست ، قطعا نام زبان برنامه نویسی مطلب را هم خواهید شنید. MATLAB مترادف با مدلسازی ریاضی و محاسبات عددی است. به طور گسترده در دانشگاه و صنعت استفاده می شود، برای مهندسان، دانشمندان و محققان کار با این زبان برنامه نویسی بسیار ضروری است.

کاربردهای برنامه نویسی

کاربردهای برنامه نویسی
کاربردهای برنامه نویسی

برنامه نویسی کامپیوتری برای بسیاری از صنایع مهم است و از آن به صورت گسترده استفاده می کنند، چرا که اکثر شرکت ها از نوعی نرم افزار یا محاسبات خاص برای انجام کارهای خود استفاده می کنند. برای مثال، شرکت ‌های پزشکی از نرم‌ افزارهای به خصوصی برای ذخیره و ایمن کردن سوابق بیمار استفاده می‌ کنند و یک شرکت ساختمانی ممکن است از نرم‌ افزار برای سازمان ‌دهی سفارشات مواد و نیازهای کار استفاده کند.
در بازاریابی و فروش، برنامه نویسی برای ایجاد کمپین های فروش محصول و ارائه داده های تحلیلی قدرتمند برای بهبود رویکرد بازاریابی استفاده می شود تا از این طریق میزان فروش و درآمد خود را افزایش دهند.

در جدول زیر میتوانید کاربردهای برنامه نویسی را در یک نگاه ببینید :

برنامه نویسی وب Web programmingبرنامه نویسی کامپیوتر computer programming
علم داده data scienceرباتیک و سخت افزار Robotics and hardware
هوش مصنوعی Artificial intelligenceبرنامه نویسی موبایل Mobile programming

1) برنامه نویسی وب ( Web programming ) و توسعه آن ( Web Development )

Web programming
Web programming

یکی از زمینه های مهمی که از برنامه نویسی در آن استفاده می شود، توسعه وب است. برنامه نویسی وب یکی از پرتقاضاترین زمینه هایی است که یک برنامه نویس می تواند در آن فعالیت کند. زبان های برنامه نویسی مختلف با چارچوب ها و کتابخانه هایی که دارند می توانند به توسعه دهنده وب برای ایجاد و توسعه وب سایت کمک کند.
با کمک بهترین زبان های برنامه نویسی که برای توسعه وب مناسب اند، توسعه دهندگان می توانند برنامه های کاربردی وب مدرن، کارامد و کاربرپسند را ایجاد کنند.

  • پایتون
  • جاوا
  • php

از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی مورد استفاده برای توسعه وب هستند.

2) برنامه نویسی موبایل ( Mobile programming )

Mobile programming
Mobile programming

بخش دیگر کاربرد برنامه نویسی چیست ، به برنامه نویسی نرم افزارهای موبایل مربوط می شود. می توان از برنامه نویسی کامپیوتری برای ایجاد نرم افزارهای خلاقانه و کاربردی برای موبایل استفاده کرد. برنامه نویسان کامپیوتر علاوه بر ایجاد محتوای جدید، می توانند به بهبود نرم افزارها و برنامه های کاربردی موجود نیز کمک کنند
آنها می توانند ویژگی ها و گزینه های جدیدی را به برنامه های موجود اضافه کنند تا قابلیت استفاده و کیفیت این برنامه ها را بهبود بخشند. به عنوان مثال، یک برنامه نویس می تواند یک برنامه بازی موجود را به روز کند تا استفاده از آن را در تلفن هوشمند آسان تر کند. زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند جاوا اسکریپت می توانند به ساخت و توسعه برنامه های کاربردی اندروید و iOS کمک کنند. کاری که یک برنامه نویس موبایل انجام می دهد ایجاد یک کد است که خواندن و استفاده از آن برای گوشی های هوشمند آسان است. علاوه بر این باید بتوانند با کمک یک زبان برنامه نویسی، یک رابط کاربری دوستانه و کاربرپسند را طراحی کنند.

3) برنامه نویسی کامپیوتر و بازی های آن ( computer programming )

computer programming
computer programming

در کنار ایجاد وب سایت ها و نرم افزارهای خلاقانه برای کامپیوترها، یکی دیگر از کارهای جذابی که می توان با کمک برنامه نویسی انجام داد توسعه بازی هاست. صنعت بازی یک صنعت پررونق است که می توان انتظار داشت به درآمدی بسیار بالاتر در سال های آینده هم برسد. انواع بازی ها و البته محتواهای دیجیتالی جذاب را می توان به کمک یک زبان برنامه نویسی مناسب پیش برد. توسعه دهندگان بازی می توانند از بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه بازی مانند C++ و جاوا اسکریپت استفاده کنند. زبان های برنامه نویسی مناسب برای توسعه بازی باید یک سری ویژگی های به خصوص را داشته باشند. برای مثال C++ کنترل پردازش گرافیکی و سخت افزاری را ارائه می دهد که برای ایجاد بازی های پیچیده و با کارایی بالا ضروری است.

4) رباتیک و سخت افزار ( Robotics and hardware )

Robotics and hardware
Robotics and hardware

زمانی که کاربردهای برنامه نویسی چیست را دنبال می کنید، بدون شک متوجه می شوید که یکی از پرکاربردترین زمینه های استفاده از این علم در زمینه علم رباتیک و سخت افزار است. به این حوزه برنامه نویسی رباتیک نیز گفته می شود. اما دقیقا برنامه نویسی رباتیک به چه معناست؟
همانطور که می دانید علم رباتیک امروزه یکی از مباحث داغ دنیای فناوری است و ربات ها کم کم در بخش های مختلف زندگی ما وارد می شوند. از صنایع و کارخانه های تولیدی گرفته تا انجام امور ساده ای مانند کارهای خانه، توسط ربات ها انجام می شود.
علم برنامه نویسی در دنیای رباتیک، برنامه نویسی ربات ها را امکان پذیر می کند، به این صورت که یک برنامه نویس رباتیک و سخت افزار کدهایی را تعریف می کند که ربات ها را قادر می سازد محیط خود را درک کرده، برنامه ریزی کنند و برای انجام وظایفی که به آنها محول می شود تصمیم گیری کنند. یک زبان برنامه نویسی مناسب به برنامه نویس ها این امکان را می دهد تا به صورت موثری با ماشین هایی که برنامه ریزی آنها را انجام می دهند، ارتباط برقرار کنند.

5) هوش مصنوعی ( Artificial intelligence )

Artificial intelligence
Artificial intelligence

شاید یکی از مهمترین زمینه های کاربرد برنامه نویسی کامپیوتری و انواع زبان های برنامه نویسی، در حوزه هوش مصنوعی باشند. هوش مصنوعی مفهوم جدیدی است که چشم انداز بسیار روشنی دارد و در این مسیر تعریف برنامه نویسی چیست، نقش بسیار پررنگی را ایفا می کند. اما دقیقا نقش برنامه نویسی در هوش مصنوعی چیست؟
برنامه ‌نویسی هوش مصنوعی به سازمان‌ ها اجازه می‌ دهد تا فرآیندهای تکراری و یکنواخت را خودکار کنند، کارمندان را از وظایف کم ‌ارزش نجات داده و به آنها اجازه می‌ دهد بر سایر فعالیت ‌های اصلی کارشان تمرکز کنند. تجزیه و تحلیل داده ها و بینش از دیگر کاربردهایی است که برنامه نویسی هوش مصنوعی دارد.
برنامه نویسی هوش مصنوعی به سازمان ها اجازه می دهد تا مدل های یادگیری ماشینی ایجاد کنند که می توانند مجموعه داده های بزرگ را پردازش و تجزیه و تحلیل کنند. زبان های برنامه نویسی مختلفی در این زمینه کاربرد دارند که پایتون یکی از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی است که در هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی از آن استفاده می شود.

6) علم داده ( data science )

data science
data science

یکی از مواردی که می توان از مفهوم برنامه نویسی چیست در آن استفاده کرد، علوم داده و ماشین یادگیری است. در علم داده شما با مطالعه حجم گسترده ای از داده ها سروکار دارید و باید بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن این حجم بالای داده را آنالیز کنید. برنامه نویسی علمی است که این امر را امکان پذیر می کند و با ارائه الگوها و ابزارهای حرفه ای، کار تجزیه و تحلیل داده ها را تسهیل کرده است.
در نتیجه در صورتی که به هر طریقی با آنالیز داده یا پروژه های ماشین یادگیری سروکار داشته باشید، می توان از یک زبان برنامه نویسی کارامد مانند R در این زمینه استفاده کرد. برنامه هایی مانند R می توانند به خوبی با پروژه هایی که با حجم زیادی آنالیز داده سروکار دارند کار کنند. مدل سازی داده های گرافیکی از دیگر کارهایی است که مهندسان علم داده می توانند به کمک زبان های برنامه نویسی انجام دهند.
در علم داده، مهندسان می توانند از الگوریتم های پیچیده یادگیری ماشینی کمک بگیرند تا به واسطه آنها مدل های بسیار پیچیده را پیش بینی کنند. پردازش داده ها و مدیریت حجم بالای اطلاعات به کمک زبان های برنامه نویسی بسیار راحت تر و دقیق تر خواهد بود. علاوه بر R، زبان های برنامه نویسی پایتون و جاوا نیز به صورت گسترده ای توسط مهندسان علوم داده استفاده می شوند.

الگوریتم در برنامه نویسی چیست ؟

الگوریتم در برنامه نویسی چیست ?
الگوریتم در برنامه نویسی چیست ?

تا این جای بررسی مفهوم برنامه نویسی چیست متوجه شدیم که برای وادار کردن کامپیوتر به انجام یک سری کارها و اجرای دستورالعمل ها باید یک سری دستورات و قواعد خاص را برای آن بنویسیم، به گونه ای که رایانه بتواند آن را به چیزی که می فهمد ترجمه کند. به این دستورات دنباله دار، الگوریتم گفته می شود. یک الگوریتم دنباله ای محدود از دستورالعمل های کاملا تعریف شده و قابل پیاده سازی توسط رایانه است که معمولا برای حل یک کلاس از مسائل خاص یا انجام یک سری محاسبات به خصوص استفاده می شود.
زمانی که می گوییم الگوریتم در برنامه نویسی یک دنباله محدود است، به این معنی است که الگوریتم را می توان در تعداد محدودی از مراحل بیان کرد، اگرچه این مراحل ممکن است به صورت بی نهایت تکرار شوند. قابل پیاده سازی کامپیوتری هم به این معنی است که یک الگوریتم لازم نیست در یک زبان برنامه نویسی نوشته شود، اما باید بتوانیم آن را در آن بنویسیم که به این فرآیند پیاده سازی گفته می شود.

تفاوت بین توسعه دهنده و برنامه نویس

تفاوت بین توسعه دهنده و برنامه نویس
تفاوت بین توسعه دهنده و برنامه نویس

یک سوال مهم در بحث برنامه نویسی چیست این است که آیا آیا برنامه نویسان کامپیوتر همان توسعه دهندگان نرم افزار هستند؟
توسعه‌ دهندگان نرم ‌افزار را می ‌توان برنامه ‌نویس‌ های رایانه ‌ای «ویژه دامنه» در نظر گرفت. آنها بیشتر از یک کد، به نرم افزارها و برنامه ها از منظر سطح بالا نگاه می کنند و عناصر فنی را طراحی می کنند که با هم کار می کنند تا به نتیجه نهایی دست یابند.
یک برنامه نویس کامپیوتر ممکن است یک کار را خودکار کند و یک اسکریپت ساده بنویسد و آن را در یک روز انجام دهد. با این حال، یک توسعه ‌دهنده نرم‌ افزار مسئول ایجاد یک برنامه کامل است. آنها باید ویژگی ‌های خاصی را بر اساس نیازهای کاربر انتخاب و پیاده‌ سازی کنند و مدل ‌هایی ایجاد کنند که تعیین کند برنامه به چه کدی نیاز دارد. همه برنامه نویسان کامپیوتر الزاما یک توسعه دهنده ماهر و حرفه ای محسوب نمی شوند، اما اکثر توسعه دهندگان نرم افزار دارای مهارت های برنامه نویسی هستند.

شغل برنامه نویسی چیست ؟

شغل برنامه نویسی
شغل برنامه نویسی

زمانی که در یک دوره برنامه نویسی شرکت می کنید و به خوبی مهارت های لازم برای برنامه نویسی را به دست می آورید، می توانید به فکر شغل برنامه نویسی باشید. اما دقیقا وظایف شغل برنامه نویسی چیست و یک برنامه نویس چه کارهایی را انجام می دهد؟
در شغل برنامه نویسی شما از مهارت های برنامه نویسی خود برای معرفی، تولید یا ارائه یک محصول یا ایده استفاده می کنید. همین امر موجب می شود که طیف صنایع و کسب و کارهایی که به شغل برنامه نویسی نیاز دارند بسیار زیاد باشد. برای وارد شدن به شغل برنامه نویسی شما باید کار با زبان های برنامه نویسی را یاد بگیرید و بدانید که یک برنامه نویس کیست و چه وظایفی دارد.

مهارت های برنامه نویس

مهارت های برنامه نویس
مهارت های برنامه نویس

یک برنامه نویس کامپیوتری باید مجموعه کاملی از مهارت های برنامه نویسی را داشته باشد. از کار با زبان های برنامه نویسی کاربردی گرفته تا توانایی کد نویسی و توسعه برنامه ها و نرم افزارهای مختلف. تسلط به چند زبان برنامه نویسی پرکاربرد و اصلی از مهم ترین مهارت هایی است که یک برنامه نویس کامپیوتری باید داشته باشد. علاوه بر این یک برنامه نویس باید مهارت های اولیه در زمینه کار با کامپیوتر، مفاهیم اصلی برنامه نویسی چیست، مفاهیم کاربردی ریاضی در علم برنامه نویسی و مهارت های حل مساله را نیز به دست آورد.

اگر به زبان پایتون علاقه دارید و میخواهید مهارت های لازم در مورد این زبان برنامه نویسی محبوب را بدانید روی لینک زیر کلیک کنید:

13 مهارتی که هر برنامه نویس پایتون باید یاد بگیرد

چطور یک برنامه نویس موفق شویم ؟

برنامه نویس موفق
برنامه نویس موفق

برای موفقیت در برنامه نویسی کامپیوتر، داشتن مهارت های قوی در زبان های:

  • کامپیوتری
  • ریاضی
  • علوم
  • منطق

مفید است. سایر مهارت های مهمی که می تواند به یک برنامه نویس کمک کند، شامل موارد زیر می شود:

  • حل مسئله: برنامه نویسان کامپیوتر با کدنویسی راه حل هایی را برای نیازهای صنایع مختلف ایجاد می کنند. آنها همچنین برنامه ها را برای اشکالات آزمایش می کنند، مشکلات را عیب یابی می کنند و هر مشکلی را که ظاهر می شود برطرف می کنند، به همین دلیل است که حل مسئله یک مهارت ضروری است.
  • پشتکار و صبر: اغلب برنامه ها در اولین تلاش کار نمی کنند. آنها نیاز به تنظیم دقیق و تنظیمات چند باره دارند، به همین دلیل است که صبر برای برنامه نویسان کامپیوتر مهارت خوبی است. همچنین یک برنامه نویس هنگام رفع اشکالات، به پشتکار نیاز دارد تا بتواند تا زمان حل شدن مساله، راه حل های مختلف را امتحان کند.
  • توجه به جزئیات: در برنامه نویسی کامپیوتر، تمامی کدها و حروفی که نوشته می شوند اهمیت زیادی دارند. یک کاراکتر نادرست می تواند باعث شود که کل برنامه کار نکند. به همین دلیل است که برنامه نویسان باید توجه ویژه ای به جزئیات داشته باشند.
  • مهارت های ارتباطی: برنامه نویسان کامپیوتر باید برنامه هایی را برای صنایع و نیازهای مختلف ایجاد کنند. به همین دلیل مهم است که بتوانند با گروه های مختلف ارتباط موثری برقرار کنند تا نیازهای آن ها را به طور کامل درک کرده و راه حل های موثر را ارائه دهند.

موقعیت شغلی مرتبط با برنامه نویسی

موقعیت شغلی مرتبط با برنامه نویسی
موقعیت شغلی مرتبط با برنامه نویسی

برنامه نویسی یک اصطلاح گسترده برای توصیف مشاغلی است که می تواند انواع مختلفی از مشاغل را بسته به صنعت و فناوری خاصی که روی آن کار می کنید شامل شود. در اینجا چند موقعیت شغلی محبوب در زمینه برنامه نویسی وجود دارد که برنامه نویسان می توانند برای کار در آنها استخدام شوند:

توسعه دهنده وب ( Web developer )

Web developer
Web developer

توسعه دهندگان وب سایت ها را می سازند و از آن ها نگهداری می کنند. کار آن‌ها شامل:

  1. تبدیل طرح ‌ها به وب ‌سایت ‌های کاربردی
  2. راه ‌اندازی پایگاه ‌های داده
  3. اتصال آنها به یک وب ‌سایت

است. توسعه دهندگان فرانت اند و توسعه دهندگان بک اند هر دو در زیر گروه توسعه دهندگان وب قرار می گیرند.

توسعه دهنده بازی ( Game developer )

Game developer
Game developer

توسعه دهندگان بازی کدی را می نویسند که بازی ها را ایجاد می کند و آنها را به رسانه های تعاملی قابل بازی تبدیل می کند. آنها معمولاً این کار را با ساخت بازی در موتورهای بازی و نوشتن کد برای ایجاد فیزیک یک بازی انجام می دهند.

توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل ( Mobile application developer )

توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل اپلیکیشن هایی را برای رابط های موبایل می سازند. آنها معمولاً در نوشتن کد برای محصولات اندروید یا اپل تخصص دارند. توسعه برنامه‌ ها برای رابط ‌های تلفن همراه با چالش‌ های منحصر به ‌فرد خود همراه است.

مهندس ابری ( cloud engineer )

cloud engineer
cloud engineer

مهندسان ابر برای راه اندازی و نگهداری محیط های رایانش ابری کد می نویسند. آنها با همکاری نزدیک با متخصصان امنیت و داده کار می کنند تا اطمینان حاصل کنند که برنامه های ابری حداکثر زمان کار را دارند و از دستورالعمل های سختگیرانه امنیت داده پیروی می کنند.

مهندس هوش مصنوعی ( Artificial intelligence engineer )

Artificial intelligence engineer
Artificial intelligence engineer

مهندسان هوش مصنوعی سیستم های کامپیوتری می سازند که می توانند هوش انسان را به روش های مختلف تقلید کنند. این یک حوزه پیشرفته در محاسبات است و بسیاری از فناوری ‌های محبوب مانند ماشین‌ های یادگیری و دستیارهای صوتی از طریق مشارکت مهندسان هوش مصنوعی توسعه یافته ‌اند.

مزایا و معایب شغل برنامه نویسی

مزایا و معایب شغل برنامه نویسی
مزایا و معایب شغل برنامه نویسی

حالا که با تعریف و کاربردهای گسترده برنامه نویسی چیست آشنا شدید، شاید از خود بپرسید که آیا شغل برنامه نویسی گزینه خوبی برای شماست یا خیر. تا همین جا اگر به چنین سوالی رسیده اید، احتمالا برنامه نویسی می تواند انتخاب شغلی مناسبی برای شما محسوب شود، چرا که کنجکاوی در خصوص فناوری های جدید برای برنامه نویس شدن ضروری است.
با این حال باید توجه داشته باشید که برنامه نویسی به عنوان یک شغل مانند هر حرفه دیگری یک سری مزیت ها و معایبی دارد که باید قبل از تصمیم گیری آنها را بشناسید. حتی موفق ترین برنامه نویس ها هم به شما می گویند که همه چیز شغل آنها بهترین نیست و در کنار تمام مزیت های این شغل، یک سری سختی ها و معایب هم وجود دارد. در ادامه برخی از معایب و مزیت های شغل کدزنی را بررسی می کنیم.

مزیت های شغل برنامه نویسی

چندین مورد مهم که به عنوان مزیت های شغل برنامه نویسی چیست برخی از برنامه نویس ها به آن اشاره کرده اند شامل موارد زیر می شود:

رضایت شغلی بالا

رضایت شغلی بالا در برنامه نویسی
رضایت شغلی بالا در برنامه نویسی

مشاغل برنامه نویسی به شما این امکان را می دهد که روی پروژه های کلیدی کار کنید و با تاثیرگذاری بالا در آنها مشارکت کنید. و برای این کار حتی نیازی نیست که یک توسعه دهنده ارشد باشید. این ویژگی زمینه‌ای را فراهم می کند که شما به عنوان یک برنامه نویس بتوانید از همان ابتدای فعالیت تان کارهای تاثیرگذاری انجام دهید.
یکی دیگر از دلایلی که موجب شده تا سطح رضایت شغلی در برنامه نویسی بالا باشد، به دلیل نوآوری مداومی است که در آن اتفاق می افتد. همیشه فناوری های جدید و پارادایم های برنامه نویسی ظاهر می شوند. این می تواند بسیار هیجان انگیز باشد که بتوانید در مورد این پیشرفت ها بیاموزید و ببینید که جدیدترین های دنیای برنامه نویسی چیست تا بتوانید برخی از آنها را به عنوان بخشی از کارتان اجرا کنید.

مانع کمی برای ورود به شغل برنامه نویسی وجود دارد

مزایای شغل برنامه نویسی
مزایای شغل برنامه نویسی

زمانی اینطور بود که فقط افرادی که به تجهیزات گران قیمت و مدرک دانشگاهی دسترسی داشتند می توانستند آن را به یک حرفه در برنامه نویسی تبدیل کنند. اما همه چیز اکنون تغییر کرده است. برای کسانی که به دنبال ورود به شغل برنامه نویسی هستند، هرگز تا این اندازه منابع متعددی برای یادگیری این حرفه وجود نداشته است. دوره های مختلف آموزش برنامه نویسی، دسترسی به این حرفه را بیشتر از هر زمانی در دسترس قرار داده است. از طرفی به دلیل گسترده بودن منابع یادگیری و آموزش برنامه نویسی چیست، هزینه های یادگیری نیز به میزان زیادی کاهش یافته است.
اکثر شرکت ها و کسب و کارها برای استخدام یک برنامه نویس از آنها مدرک دانشگاهی نمی خواهند و صرفا داشتن مهارت های کدنویسی، یک مدرک که نشان دهنده شرکت در دوره های برنامه نویسی است، تجربه بالا و مهارت داشتن در این زمینه برای آنها کافی است.

انعطاف پذیری کار

انعطاف پذیری کار در برنامه نویسی
انعطاف پذیری کار در برنامه نویسی

نظرسنجی انجام شده توسط Stack Overflow نشان داد که تقریباً 43٪ از توسعه دهندگان نرم افزار در سال 2022 کاملاً از راه دور کار می کردند. 42٪ دیگر در حالت ترکیبی کار می کردند. این بدان معناست که تنها 14.5 درصد از توسعه دهندگان و برنامه نویسان کامپیوتری به صورت حضوری وارد یک دفتر می شوند.
این اعداد نشان می دهد که کار به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزاری یا برنامه نویس چقدر می تواند انعطاف پذیر باشد و این یکی دیگر از مزیت های برنامه نویسی است که موجب محبوبیت زیاد آن شده است. این انعطاف‌پذیری به روش‌ های استخدامی که در دسترس برنامه ‌نویسان است نیز گسترش می ‌یابد. پس از کسب تجربه حرفه ای، تبدیل شدن به یک مشاور یا فریلنسر آسان در حوزه برنامه نویسی و توسعه دهنده نرم افزاری است.

حقوق بالا

حقوق بالای برنامه نویسان
حقوق بالای برنامه نویسان

این شاید یکی از شناخته شده ترین مزیت های کار به عنوان برنامه نویس باشد. این رشته ای است که در آن مشاغل پرسود فراوانی وجود دارد و مهارت های یک برنامه نویس در صنایع مختلف ارزش بسیار بالایی دارد. متوسط حقوق در این زمینه در سال 2021 بیش از 93000 دلار بود. در نتیجه برنامه نویس ها جزو مشاغل پردرآمد دنیا محسوب می شوند.

معایب شغل برنامه نویسی چیست ؟

معایب شغل برنامه نویسی چیست ؟
معایب شغل برنامه نویسی چیست ؟

همان طور که گفته شد، همه چیز در مورد برنامه نویسی مثبت نیست و برخی از حرفه ای های این شغل از معایب آن هم می گویند. مهمترین معایبی که می توان برای شغل برنامه نویسی در نظر گرفت شامل موارد زیر می شود:

زمینه دائماً در حال تحول

آپدیت بودن در برنامه نویسی
آپدیت بودن در برنامه نویسی

زمانی که از جست و جوی خود در مورد برنامه نویسی چیست را شروع کنید متوجه می شوید که از یک طرف، ماهیت پویا و پیشرفته تکنولوژی، آن را به یک گزینه شغلی هیجان انگیز تبدیل می کند. اما این می تواند یک اشکال نیز باشد، زیرا متخصصان در این زمینه باید سخت تلاش کنند تا با این حرفه مرتبط بمانند. همیشه زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی جدید ظاهر می شوند. به عنوان یک برنامه نویس، باید به طور منظم دوره ها و گواهینامه ها را تکمیل کنید تا بتوانید با این رشته همراه باشید.

الزامات مهارت چند رشته ای

الزامات مهارت چند رشته ای
الزامات مهارت چند رشته ای

اگر از یک برنامه نویس بپرسید که دقیقا تعریف برنامه نویسی چیست به شما می گوید که برنامه نویسی در واقع از مجموعه ای از مهارت ها و رشته های مختلف تشکیل شده است. بسته به ماهیت کارتان، ممکن است لازم باشد در:

  • ریاضیات
  • آمار
  • الگوریتم ها
  • طراحی
  • فیزیک، امور مالی

و بسیاری از مهارت های دیگر خوب باشید.
همگام شدن با ماهیت چند رشته ای برنامه نویسی می تواند برای برخی افراد سخت باشد. به عنوان یک برنامه نویس باید مطمئن شوید که مهارت های مورد نیاز برای شغلی که در نظر دارید را به دست می آورید. بیشتر برنامه نویسان ماهر می توانند با انواع زبان های برنامه نویسی پرکاربرد در صنعت کار کنند. آنها این قابلیت را دارند که در صنایع مختلفی مشغول به کار شوند. بنابراین اگر مجبور به تغییر موقعیت شغلی خود شوند، باز هم امکان کار کردن به عنوان یک برنامه نویس را دارند.

رقابتی بودن شغل برنامه نویسی

رقایت بین برنلمه نویسان
رقایت بین برنلمه نویسان

یکی دیگر از ایرادهایی که به برنامه نویسی وارد می شود، رقابتی بودن این شغل است. به همان میزان که شغل برنامه نویسی محبوبیت دارد و تقاضا برای آن بالاست، تعداد کسانی که وارد این حرفه می شوند هم بسیار زیاد است. بنابراین در زمان ارسال رزومه برای کسب یک موقعیت شغلی باید در نظر داشته باشید که همزمان با شما صدها درخواست شغلی دیگر نیز ارسال شده است. بنابراین باید مطمئن شوید که یک رزومه قوی ایجاد می کنید که می تواند شما را از سایر متقاضیان این شغل متمایز کند.

درآمد برنامه نویسی

درآمد برنامه نویسی

تا زمانی که کامپیوترها در دنیا کار می کنند، بدون شک شغل برنامه نویسی نیز وجود دارد و برای برنامه نویسان تقاضای کار زیاد است. بر اساس آمارهایی که از درآمد برنامه نویسی در جهان وجود دارد، برنامه نویسی جزو چند شغل پردرآمد دنیا محسوب می شود. حقوق برنامه نویس یا مشاغل مرتبط با برنامه نویسی در آمریکا میانگین دستمزد 89190 دلار در سال را ثبت کرده است که این میزان بیش از دو برابر حقوق میانگین ملی است.

اگر به زبان پایتون علاقه دارید و میخواهید بدانید بازار کار پایتون به چه صورت است روی لینک زیر کلیک کنید:

بازار کار پایتون و درآمد برنامه نویس پایتون در ایران و جهان

بازار کار برنامه نویسی

بازار کار برنامه نویسی
بازار کار برنامه نویسی

به هر سمتی که نگاه کنیم نقش برنامه نویسی کامپیوتری را به صورت پررنگ می بینیم. حتی اگر مستقیما در یک صنعت از برنامه نویسی استفاده نشود، به نحوی می توان از این رشته در آن استفاده کرد. در نتیجه اکثر کارفرمایان به دنبال جذب یک برنامه نویس حرفه ای و متخصص هستند. بر اساس آمار به دست آمده از اداره کار ایالات متحده، هر سال تا سال 2030، 9700 فرصت شغلی جدید در زمینه برنامه نویسی کامپیوتری پیش بینی شده است.
با آشنایی بیشتر افراد با کاربردهای برنامه نویسی و همچنین چشم انداز روشنی که برای آن می توان متصور شد، به نظر می رسد که بازار کار برنامه نویسی روز به روز در حال پیشرفت هم باشد. به همین دلیل شناخت برنامه نویسی چیست و چه کاربردهایی دارد برای تمامی افراد در رشته های مختلف ضروری است.

کتاب هایی که هر برنامه نویسی باید بخواند !

به عنوان یک برنامه نویس تنها این که یاد بگیرید برنامه نویسی چیست و چه کاربردی دارد نمی تواند شما را به درجات بالایی از موفقیت در این حرفه برساند. به روز بودن و کسب مهارت های تازه همیشه برای برنامه نویسان ضروری است. منابع یادگیری مختلف این امکان را به برنامه نویس ها می دهد که بتوانند همیشه با نیاز صنایع مختلف همسو بمانند و بر اساس جدیدترین روندهای دنیای برنامه نویسی پیش بروند. بخشی از نیاز یک برنامه نویس از طریق خواندن کتاب هایی برآورده می شود که به صورت اختصاصی مهارت های مورد نیاز برای برنامه نویسی را آموزش می دهند.
فرقی نمی کند که در چه شاخه ای از برنامه نویسی فعالیت دارید، کتاب های برنامه نویسی به شما کمک می کند که مهارت های خود را ارتقا دهید. نکته مهم تر این که هیچ کدام از این کتاب ها به شما یاد نمی دهد که چگونه به یک زبان خاص برنامه نویسی کنید؛ در عوض آنها درک و رویکرد شما در برنامه نویسی را اصلاح می کنند. این امر موجب می شود که به مرور زمان مهارت های شما در برنامه نویسی پیشرفت های بیشتری داشته باشد.

معرفی کتاب برای برنامه نویسان

نام برخی از کتاب هایی که هر برنامه نویسی باید بخواند شامل موارد زیر می شود:

  • کتاب The Pragmatic Programmer نوشته A. Hunt & D. Thomas که بیشتر به عنوان یک کتاب درسی برنامه نویسی در دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این کتاب توصیه های عملی و صحیح برنامه نویسی را ارائه می دهد که می توان از آنها در هر پروژه ای استفاده کرد.
  • کتاب The Clean Coder نوشته R. Martin، این کتاب نحوه نوشتن یک کد خوب را توضیح نمی دهد. در عوض، توضیح می دهد که چگونه می توانید یک برنامه نویس بهتر یا حتی یک حرفه ای شوید. این کتاب شما را راهنمایی می ‌کند که چگونه می ‌توانید تحت ضرب ‌الاجل‌ های سخت بهترین رفتار را داشته باشید، چگونه محیطی برای پیشرفت تان ایجاد کنید یا چگونه به درخواست ‌های خاص نه بگویید.
  • کتاب Code Complete نوشته S. McConnell، این کتاب توصیه سطح بالایی را در مورد نحوه نوشتن یک کد خوب ارائه می کند. در کل می توان آن را یک کتاب مرجع مهم و بسیار خوب در نظر گرفت.
  • کتاب Coders at Work نوشته P. Seibel، تمرکز این کتاب روی نحوه فعالیت و کار چند برنامه نویس برتر است.
  • کتاب Clean Code نوشته R. Martin، این کتاب با بررسی کامل برنامه نویسی چیست، روی نحوه نوشتن یک کد خوب و تمیز تمرکز دارد. در این کتاب می توانید هر چیزی که برای نوشتن یک کد با کیفیت لازم دارید را کشف کنید.
  • کتاب The Mythical Man-Month، نوشته F. Brooks، خواندن این کتاب به تمام کسانی که می خواهند به درک کاملی از برنامه نویسی چیست برسند توصیه می شود. این کتاب خصوصا برای مدیران پروژه منبع بسیار مفید و کاربردی است.

چه زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیرید ؟

چه زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیرید
چه زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیرید ؟

در این بخش به صورت کامل با مفهوم برنامه نویسی چیست آشنا شدید و متوجه گستردگی بالای زبان های برنامه نویسی و کاربردهای مختلف آنها شدید. اما از بین این همه زبان برنامه نویسی، کدام یک را باید یاد گرفت؟ یا بهتر است بگوییم چطور می توان بین این زبان های برنامه نویسی مختلف بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کرد؟
با به روز رسانی های دقیق در بازار فناوری، یک برنامه نویس باید با زبان های جدید به روز باشد. با این حال، فاکتورهای مختلفی تعیین می کند که باید کدام زبان های برنامه نویسی را یاد گرفت و کدام زبان برنامه نویسی را در اولویت آموزش برنامه نویسی خود قرار داد.
در مرحله اول، فرد باید اهداف خود را درک کند و در نظر بگیرد که بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی چه شغلی را می خواهد دنبال کند. در مرحله بعد، تحقیقات بازار کاملی انجام دهد و زمینه ای را که می خواهد وارد آن شود را محدود کند.
پس از آن، باید تقاضای صنعت و سبد شغلی حرفه مورد نظر را درک کند و مهارت ها و زبان هایی را که در رشته انتخابی مورد نیاز است بیاموزد. ممکن است بخواهید یکی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی را شروع کنید و به تدریج سطح دانش خود را بالا ببرید. برای شروع، پایتون و روبی زبان های بسیار خوبی هستند. برای یادگیری برنامه نویسی چیست بهتر است به دنبال مطالب ساده و در دسترس باشید که بتوانید به سرعت آنها را یاد بگیرید. به انجمن ها بپیوندید و با افرادی که در سطح بالای این حوزه فعالیت دارند، ارتباط برقرار کنید. در نهایت، به اکتشاف و یادگیری خود در زمینه برنامه نویسی ادامه دهید زیرا بازار دائما در حال تغییر است.

نتیجه گیری

برنامه نویسی به ربان های مختلف
برنامه نویسی به ربان های مختلف

در این بخش به صورت مفصل برنامه نویسی چیست و چه کاربردهایی دارد را توضیح دادیم. همانطور که مشاهده کردید برنامه نویسی در حال حاضر نقش مهمی در اکثر صنایع و کسب و کارها ایفا می کند. آینده برنامه نویسی با فناوری های جدیدی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و اینترنت اشیا (IoT) روشن است.
با افزایش تقاضا برای برنامه ها و سیستم های هوشمند، زبان های برنامه نویسی مانند Python و R که برای یادگیری ماشین استفاده می شوند، محبوبیت پیدا می کنند. ظهور پلتفرم ‌های کم ‌کد و بدون کد، برنامه ‌نویسی برای غیر برنامه‌ نویس‌ها در دسترس ‌تر کرده است و آنها را قادر می ‌سازد تا برنامه‌ های کاربردی ساده بدون نیاز به نوشتن کد بسازند.
در پیشرفت تکنولوژی، برنامه نویسی احتمالاً بصری تر و کاربرپسندتر هم می شود و هر کسی را قادر می سازد تا برنامه های پیچیده را به راحتی ایجاد کند. در نتیجه می توان گفت که یادگیری و آموزش برنامه نویسی امروزه به یک ضرورت غیر قابل انکار تبدیل شده است.

سوالات کاربران در مورد زبان های مختلف برنامه نویسی

سوالات کاربران در مورد زبان های مختلف برنامه نویسی
سوالات کاربران در مورد زبان های مختلف برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی PHP چه مزیت ها و معایبی دارد؟

PHP یک زبان برنامه نویسی متن باز با قابلیت توسعه آسان است و می تواند با بسیاری از ابزارهای مختلف ادغام شود. این ابزاری مقرون به صرفه و انعطاف پذیر است که کار را برای توسعه دهندگان وب آسان می کند. با این حال خیلی امن نیست و نمی توان آن را برای کاربردهای بزرگ و گسترده تر مناسب در نظر گرفت، چرا که با مدیریت ضعیف خطاها نمی تواند از تعداد زیادی از برنامه ها پشتیبانی کند.

چرا از پایتون در برنامه نویسی هوش مصنوعی استفاده می شود؟

یکی از دلایل اصلی محبوبیت پایتون در توسعه هوش مصنوعی این است که ابزارهای قدرتمندی را برای تجزیه و تحلیل داده ارائه می دهد و می توان با آن داده های بزرگ را آنالیز کرد.

تفاوت بین جاوا و جاوا اسکریپت چیست؟

جاوا و جاوا اسکریپت با وجود نام‌ های مشابه، زبان ‌های مختلفی هستند که برای اهداف متفاوتی استفاده می ‌شوند. جاوا یک زبان شی گرا و همه کاره است که اغلب برای ساخت برنامه های کاربردی در سطح سازمانی استفاده می شود، در حالی که جاوا اسکریپت در درجه اول برای توسعه وب استفاده می شود و ویژگی های تعاملی را به وب سایت ها اضافه می کند.

آیا یادگیری چندین زبان برنامه نویسی ضروری است؟

بستگی به اهداف شما دارد. یادگیری چندین زبان می تواند مجموعه مهارت های شما را گسترش دهد و شما را سازگارتر کند. با این حال، تمرکز بر تسلط بر یک زبان برنامه نویسی زمانی که در شروع مسیر یادگیری برنامه نویسی هستید توصیه می شود. هنگامی که یک پایه قوی داشته باشید، یادگیری زبان های اضافی آسان تر می شود.

سوالات متداول

برنامه نویسی چیست ؟

برنامه نویسی کامپیوتری هنر نوشتن دستورالعمل برای کامپیوتر است. این دستورالعمل ها “برنامه” نامیده می شوند. کامپیوترها به تنهایی نمی توانند کاری انجام دهند. هر کاری که یک کامپیوتر انجام می دهد نتیجه برنامه هایی است که افراد برای حل مشکلات، رفع نیازها یا دستیابی به اهداف توسعه می دهند.

برنامه کامپیوتری چیست؟

یک برنامه دنباله ای از دستورات است. هر دستور باعث می شود کامپیوتر یک عمل خاص را انجام دهد. هر عمل در یک کامپیوتر مجموعه ای دقیق از سیگنال های الکتریکی است.

چطور یک برنامه نویس شویم؟

برای ورود به دنیای برنامه نویسی چند مرحله اساسی و مهم وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:
شناخت اهداف و برنامه هایی که از یادگیری برنامه نویسی دنبال می کنید
ثبت نام و شرکت در دوره های اولیه و مقدماتی آموزش برنامه نویسی چیست
ایجاد مهارت ها و قابلیت های اساسی و مهم اولیه
ارتباط و آشنایی با سایر برنامه نویسان برای قرار گرفتن در معرض ترندهای روز برنامه نویسی و دستیابی به فرصت های مختلف. این مرحله خصوصا برای این که بتوانید چالش ها را حل کنید اهمیت زیادی دارد
یادگیری و انتخاب یک ابزار یا زبان برنامه نویسی مناسب و کاربردی با توجه به شغل و حرفه ای که دنبال می کنید
کامل کردن یک پروژه و کشف توانایی ها و قابلیت های برنامه نویسی که دارید

کدام زبان برنامه نویسی برای مبتدیان بهتر است؟

پایتون به دلیل خوانایی و تطبیق پذیری آن اغلب برای مبتدیان توصیه می شود. نحو آن شبیه زبان انگلیسی است و یادگیری آن را آسان ‌تر می‌کند. همچنین جامعه و منابع گسترده ‌ای برای پشتیبانی دارد که برای مبتدیان مزیت مهمی محسوب می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.