پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

رشته مهندسی رباتیک چیست ؟

معرفی رشته مهندسی رباتیک + آینده شغلی

فهرست عناوین

مهندسی رباتیک ( به انگلیسی: Robotics engineering ) به عنوان یکی از حوزه‌های کلیدی فناوری، توجه زیادی را جلب کرده است. گسترش روز افزون حضور ربات‌ها در زندگی انسان ها را نمی توان نادیده گرفت. متخصصین رباتیک، کارگردان های زندگی آینده هستند. رباتیک می تواند صنایع جهانی را به شکل گسترده ای، متحول کند. کشورهای پیشرفته آموزش رباتیک کودکان را از سنین پایین شروع کرده اند. تقاضا برای استخدام مهندس رباتیک بسیار زیاد است و این کودکان می توانند آینده شغل رباتیک را در اختیار بگیرند.

رشته مهندسی رباتیک چیست ؟

رشته مهندسی رباتیک چیست ؟
رشته مهندسی رباتیک چیست ؟

مهندسی رباتیک یکی از رشته های تخصصی برتر در جهان است. تربیت متخصصین خلاق در توسعه تکنولوژی های مربوط به ربات ها از اهداف این رشته برتر جهانی است. برنامه های آموزشی رشته مهندسی مکانیک به صورت ترکیبی ارائه می شود. مهندسی مکانیک تجمیعی از مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر است . دانش آموختگان در این حوزه نقش موثری در توسعه تکنولوژی های پیشرفته دارند. جالب است بدانید، رشته مهندسی مکانیک بر پایه تحقیقات آزمایشگاهی پایه ریزی شده و جذابیت زیادی برای دانشجویان دارد.

رشته مهندسی رباتیک برای دختران

رشته مهندسی رباتیک برای دختران
رشته مهندسی رباتیک برای دختران

جالب است بدانید، رشته هایی همچون رباتیک علاقمندان زیادی دارند. فارغ التحصیلات مهندسی رباتیک بخشی از زمان خود را در آزمایشگاه های رباتیک سپری می کنند. رباتیک یک رشته فنی است و علاوه بر دانش تئوری نیاز به اجرا و عملکرد مناسب دارد. دانش آموختگان باید بتوانند در حوزه های اجرایی نیز تخصص های لازم را کسب کنند. نیمی از وقت مهندس رباتیک صرف طراحی و نقشه های ساخت ربات می شود. مهندسی رباتیک یک کار پشت میزی نیست. افراد شاغل در این حرفه، هم در دفتر و هم در آزمایشگاه حضور دارند.
بنابراین رشته مهندسی رباتیک برای دختران همچون پسران محدودیت ندارد. مهم اینست که متقاضی بتواند نمره های لازم برای ورود به رشته رباتیک در مقاطع بالاتر را کسب کند. در دهه های اخیر دختران نشان دادند که توانایی تحصیل در رشته های فنی و مهندسی را دارند. دختران در مهارت های ظریف برتری نسبی به پسرها دارند. ساخت ربات هایی که قادر به حرکات ریز و دقیق تری هستند، نیازمند یک ذهن خلاق است. مهندسی رباتیک با تصویر سازی، خلاقیت و ایده پردازی همراه است. رشته مهندسی برای دختران به دلیل تفکر جزء به کل بسیار مناسب است.

کلاس رباتیک به درد دختران میخورد ؟

کلاس رباتیک به درد دختران میخورد ؟
کلاس رباتیک به درد دختران میخورد ؟

در جوامع سنتی زنان مسئولیت باقی نسل را بر عهده داشتند و مردان همیشه نان آور محسوب می شدند. پس از انقلاب صنعتی، زنان پابه‌پای مردان در همه عرصه های اجتماعی حضور فعال دارند. امروزه چیزی به نام دختر و پسر معنایی ندارد. آموزش رباتیک کودکان برای پسرها و دخترها برگزار می شود. همه کودکان بدون توجه به جنسیت می توانند از دوره های آموزشی و تخصصی استفاده کنند. تفکر سنتی موجب شده تا ابهاماتی در مورد ورود دختران به حوزه مهندسی رباتیک ایجاد شود.

  • آیا می خواهید فرزند دخترتان در آینده یک خانم مهندس متخصص شود؟
  • آیا دوست دارید بازار کار برای دختر شما هم فراهم باشد؟
  • آیا می خواهید فرزند دلبندتان در یک محیط امن و با مزایای شغلی زیاد، مشغول به کار شود؟
  • آیا تصور می کنید طراحی و ساخت ربات نیاز به نیروی بدنی زیادی دارد؟

    کلاس رباتیک برای دختران از نان شب هم واجب تر است! تربیت فرزندان اصلی ترین وظیفه والدین است. پدر و مادرهای آگاه فرزندان خود را برای زندگی در آینده، آماده می کنند. جهان به مهندسین رباتیک زن و مرد نیاز دارد.

رشته رباتیک و هوش مصنوعی

رشته رباتیک و هوش مصنوعی
رشته رباتیک و هوش مصنوعی

به زودی ربات هایی که بدون دخالت انسان قادر به انجام فعالیت های پیچیده هستند، بسیاری از مشاغل را بر عهده می گیرند. فناوری های پیشرفته به سرعت رشد می کنند و هوش مصنوعی جهان را متحول می کند. رشته هوش مصنوعی و رباتیک دو تخصص کلیدی در حوزه طراحی ربات هستند. هوش مصنوعی در حال توسعه سیستم هایی است که قادر به یادگیری، تصمیم گیری و تفکر مشابه انسان باشد. تحقیقات هوش مصنوعی در توسعه و ارتقای این رشته نقش مهمی دارد.
رشته رباتیک و هوش مصنوعی از تکنولوژی های پیشرفته و ترکیبی هستند. ساخت ربات هایی که همچون انسان ها حرکت می کنند از ابتدایی ترین پروژه های هوش مصنوعی است. تحقیقات گسترده ای در زمینه تولید ربات هایی که احساس دارند در جریان است. هوش مصنوعی می خواهد ربات هایی با همه ویژگی های انسان تولید کند.
ترکیب رشته رباتیک و هوش مصنوعی برای طراحی، ساخت و تولید ربات های هوشمند الزامی است. مهندسی رباتیک با استفاده از یافته های نوین متخصصین هوش مصنوعی شکوفا می شود. تحصیل در رشته هوش مصنوعی و ارشد رباتیک در تکامل و توسعه ربات ها نقش موثری دارد. هم اکنون در بسیاری از دانشگاه های داخلی رشته رباتیک و هوش مصنوعی ارائه می شود.

مهندسی رباتیک در کدام رشته است ؟

مهندسی رباتیک در کدام رشته است ؟
مهندسی رباتیک در کدام رشته است ؟

رشته مهندسی مکانیک ترکیبی از رشته های مهندسی برق و مکانیک و کامپیوتر است. برخی از دروس مشابه بین رشته ای در این دوره نیز وجود دارد. برای ورود به این حرفه لازم است تا تحصیلات مرتبط و تخصصی در رباتیک داشته باشید. مهندسی رباتیک زیر گروه رشته ریاضی فیزیک است. علاقمندان پس از کسب دیپلم دبیرستان در رشه ریاضی فیزیک می توانند به طور تخصصی این حوزه را در دانشگاه ادامه دهند. البته راه های دیگری هم برای تحصیل در رشته مهندسی رباتیک وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته شده

چگونه وارد رشته رباتیک شویم ؟

چگونه وارد رشته رباتیک شویم
چگونه وارد رشته رباتیک شویم
  1. دیپلم ریاضی فیزیک
    دانشگاه های دولتی و آزاد رشته مهندسی رباتیک را ارائه کرده اند. اصلی ترین مسیر ورود به شغل رباتیک شرکت در کنکور سراسری و قبولی در این رشته است. لازم است تا ابتدا دیپلم دبیرستان را کسب کنید. دارندگان دیپلم ریاضی فیزیک می توانند در رشته های مرتبط با رباتیک ادامه تحصیل بدهند. دانش آموزانی که نمرات بالاتری در دروس ریاضی، فیزیک و هندسه دارند، شانس قبولی بالاتری خواهند داشت. دانشگاه شریف و امیر کبیر امکان انتخاب رشته هوش مصنوعی را برای علاقمندان فراهم کرده اند. رشته رباتیک از علوم بین رشته ای است و با هوش مصنوعی ارتباط مستقیم دارد.
  2. دیپلم هنرستان
    دانش آموزان هنرستان نیز می توانند در آینده وارد حرفه مهندسی رباتیک شوند. اگر علاقه به ادامه تحصیل در این حوزه دارید برای شما نیز راه باز است. دانش آموزان رشته مکانیک یا مکاترونیک هنرستان می توانند در حوزه رباتیک ادامه تحصیل بدهند. ورود به رشته رباتیک و هوش مصنوعی برای بچه های هنرستان هم امکان پذیر است. کسانی که از طریق هنرستان وارد رباتیک شده اند آشنایی نسبی با رباتیک ساده و پیرشرفته و جنگجو و … دارند.

مهارت های مورد نیاز برای مهندس رباتیک

مهارت های مورد نیاز برای مهندس رباتیک
مهارت های مورد نیاز برای مهندس رباتیک

ریاضیات و حل مسئله از اصلی ترین مهارت های هوش مصنوعی و رباتیک هستند. دانش قوی در ریاضی به عنوان پایه برای ورود به حیطه مهندسی رباتیک ضروری است. اساس پژوهش های تئوریک در رباتیک روی ریاضی بنا شده. شغل رباتیک با انواع نرم افزارهای تخصصی در ارتباط است. توانایی بالا در حل مسئله درست به اندازه ریاضی اهمیت دارد.
یکی دیگر از مهارت های مورد نیاز برای مهندس رباتیک خلاقیت و نوآوری است. پروژه های رباتیک نیاز به دانش علمی بالا دارد اما این کافی نیست. ایده های خلاقانه در طراحی و ساخت ربات ها با قابلیت های متنوع، دخالت مستقیم دارند. مهندس رباتیک باید بتواند ایده های ناب و بکر ارائه دهد و همه جزئیات را در نظر بگیرد.
تسلط به کامپیوتر، مکانیک و الکترونیک از ضروریات مهندسی Robotics است. تنها افرادی که به این مباحث علاقه دارند می توانند در این زمینه موفق شوند. اولین شرط موفقیت علاقه و تسلط در رشته تحصیلی است.

مهارت های مورد نیاز برای مهندسی رباتیک شامل این موارد است:

  • توانایی ارتباط موثر با همکاران، تیم پژوهشی
  • بیان ایده ها و نظرات و توانایی پذیرش ایده های مخالف
  • مهارت تشخیص نیازهای صنایع

مهندسی رباتیک در ایران

مهندسی رباتیک در ایران
مهندسی رباتیک در ایران

ایران در لیست کشورهای پیشرو در تحقیقات رباتیک قرار دارد. مسابقات رباتیک در دانشگاه های مختلف کشور برگزار می شود. رباتیک از صنایع پیشرو در جهان است و هنوز در ایران نوپا به حساب می آید. تعداد متخصصین رشته رباتیک در داخل کشور بسیار کمتر از نیاز صنایع داخلی است. نظر به اهمیت این موضوع در دانشگاه های دولتی و آزاد، رشته رباتیک به عنوان یک تخصص مهم تدریس می شود.
برخی مشکلات موجب شده تا حضور ایران در مسابقات جهانی بسیار کمرنگ باشد. هزینه های بالای ساخت ربات یکی از مهم ترین موانع در این زمینه است. هم اکنون ربات های وارداتی در داخل کشور وجود دارد و کارهای تعمیرات و نگهداری و توسعه آن با متخصصین داخلی است.
مهندسی ربات با این شاخه های هوش مصنوعی ارتباط دارد:

یادگیری ماشین: روش های استفاده از کامپیوتر در ارتقا یادگیری و تجربه مکرر یک عمل و کاهش خطای انسانی

  • پردازش تکاملی: پیدا کردن راه حل های بیشتر با توجه به جواب اولیه
  • شبکه‌های عصبی: توانایی پردازش داده ها و ایجاد تغییرات در شبکه
  • رباتیک: طراحی و تولید ربات های نرم افزاری یا مکانیکی با کمک الگوریتم های هوش مصنوعی
  • پردازش زبان طبیعی: متون زیان های طبیعی به منظور تشخیص معنایی
  • منطق فازی: گسترش یافته تعمیم کلاسیک است.
  • محاسبات نمادین: محسابات ریاضی و ….
  • سیستم‌های خبره: جمع آوری داده ها و عمل در حوزه خاص مطابق متخصص همان حوزه

رتبه لازم برای مهندسی رباتیک

رتبه لازم برای مهندسی رباتیک
رتبه لازم برای مهندسی رباتیک

رشته های مهندسی از زیر گروه ریاضی هستند. همه کدهای مهندسی نیاز به رتبه های بالاتری دارند. ورود به دانشگاه های دولتی در مهندسی Robotics همچون رشته برق و مکانیک و صنایع، تراز بالاتری می خواهد. دانشگاه های روزانه و شبانه دولتی متقاضیان با رتبه های برتر را گزینش می کنند. رتبه لازم برای مهندسی رباتیک دانشگاه آزاد در مراکز استان ها و شهرها پایین تر از دانشگاه های دولتی تهران است. رتبه قبولی در رشته های مهندسی با توجه به شهر، استان و نوع دانشگاه متفاوت است. دانشگاه شریف و امیرکبیر تراز بالاتری را پذیرش می کنند.

رشته رباتیک در هنرستان

رشته رباتیک در هنرستان
رشته رباتیک در هنرستان

دانش آموزان هنرستان می توانند رشته های تخصصی رباتیک را در مقاطع بالاتر ادامه دهند. مهندسی رباتیک یک رشته بسیار هیجان انگیز و جذاب است. بسیاری از دانش آموزان هنرستان نیز علاقه دارند در آینده، وارد شغل Robotics شوند. رشته های گسترده ای برای هنرستانی ها وجود دارد ولی تنها دو رشته برای رباتیک مناسب است. رشته مکانیک یا مکاترونیک ساده ترین مسیر برای ورود به رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه است. دانش آموزانی هنرستان با مباحث پایه و تئوری و آزمایشگاهی رباتیک در دبیرستان آشنا می شوند. افرادی که می خواهند به صورت تخصصی این رشته را ادامه دهند می توانند در هوش مصنوعی ادامه تحصیل بدهند.

مهندسی رباتیک دانشگاه شریف

مهندسی رباتیک دانشگاه شریف
مهندسی رباتیک دانشگاه شریف

دانشگاه شریف در سطح بین المللی شناخته شده است. رشته های مهندسی پیشرفته و فناوری های نوین در این دانشگاه ارائه شده. تحصیل در رشته مهندسی Robotics شریف نیازمند رتبه بالای کنکور است. دارندگان دیپلم دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک برای ورود به رشته رباتیک باید از سد کنکور سراسری عبور کنند. مهندسی رباتیک دانشگاه شریف از محبوب ترین رشته های دانشگاهی است و متقاضیان زیادی دارد. کسانی که دروس دبیرستان را با نمرات عالی طی کرده اند اقبال بیشتری در کسب رتبه قبولی شریف دارند. لازم است تا در دروس پایه ریاضی، فیزیک و هندسه تسلط بالاتری داشته باشید. رشته های مهندسی رباتیک شریف شامل دروس هوش مصنوعی، مکانیک و الکترومکانیک و … است.

مهندسی رباتیک دانشگاه امیرکبیر

مهندسی رباتیک دانشگاه امیرکبیر
مهندسی رباتیک دانشگاه امیرکبیر

امیر کبیر ( پلی تکنیک تهران) اولین دانشگاه صنعتی در ایران است. گروه مستقل رباتیک در این دانشگاه تاسیس شده و آموزش های مرتبط با فناوری های پیشرفته را ارائه می کند. این دانشگاه در رشته کامپیوتر دارای رتبه جهانی است. ورود به دانشگاه صنعتی امیرکبیر کار ساده ای نیست. دانش آموختگان رشته ریاضی فیزیک با توانایی بالاتر به شرط کسب تراز بالا در کنکور می توانند رشته رباتیک امیرکبیر را انتخاب کنند. قبولی در رشته مهندسی امیر کبیر آینده شغلی درخشانی دارد. بازار کار شغل رباتیک در ایران و کشورهای اشباع نشده.

دروس مهندسی رباتیک

دروس مهندسی رباتیک
دروس مهندسی رباتیک

در چارت مهندسی Robotics دروس عمومی، پایه و تخصصی وجود دارد. دروس اصلی شامل مباحث تئوری هستند اما تعداد زیادی از واحدهای دروس تخصصی به صورت آزمایشگاه برگزار می شود. مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی داری گرایش نیست. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد تحت عنوان مکاترونیک از زیر مجموعه مهندسی برق امکان پذیر است. مهندسی Robotics تا مقطع دکترا در دانشگاه های بین المللی ارائه شده است.

  • معرفی دروس اصلی در مقطع کارشناسی

زبان تخصصی، الکترومغناطیس، ریاضی مهندسی، کارگاه برق، کارگاه جوشکاری و ورق‌کاری، کارگاه ماشین‌ابزار و ابزارسازی، نقشه‌کشی صنعتی، استاتیک، مقاومت مصالح، طراحی اجزاء، دینامیک، دینامیک ماشین‌، مکانیک سیالات، مدارهای الکتریکی، ماشین‌های الکتریکی مستقیم و متناوب، مدارها منطقی، تجزیه و تحلیل‌ سیستم‌ها، سیستم‌های کنترل خطی، پروژه کارشناسی، کارآموزی، ریاضی، معادلات دیفرانسیل، برنامه‌سازی کامپیوتر، محاسبات عددی، فیزیک.

  • معرفی دروس تخصصی در مقطع کارشناسی

طراحی مکانیزم‌ها، الکترونیک‌ قدرت و محرکه‌ها، رباتیک، اصول میکروکامپیوترها، ارتعاشات مکانیکی، آزمایشگاه ربات، سنسورهای ربات، کنترل ربات، سیستم‌های محرکه، مدارهای وابسته، کنترل فازی، شبکه‌های عصبی، طراحی ماشین به کمک کامپیوتر، اندازه‌گیری الکتریکی، یاتاقان و روغن‌کاری، آزمایشگاه ارتعاشات و دینامیک ماشین، علم مواد، کنترل مدرن.

بازار کار رشته مهندسی رباتیک

بازار کار رشته مهندسی رباتیک
بازار کار رشته مهندسی رباتیک

آمارهای موجود نشان می دهد که دانش آموختگان رشته رباتیک، در صنایع مختلف مشغول به کار هستند مهندسی رباتیک با کامپیوتر، الکترونیک و برق ارتباط مستقیم دارد و تقاضا برای جذب متخصصین این دوره زیاد است. کاربرد محصولات رباتیک هر روز بیشتر می شود و تربیت مهندسین خلاق در این حوزه، ضروری است. شغل رباتیک در لیست محبوب ترین مشاغل آینده قرار دارد. توانایی مهندسین رباتیک به علت فعالیت های تیمی و ماهیت بین رشته ای، بسیار زیاد است.
فارغ التحصیلان رباتیک می توانند در داخل و خارج از کشور جذب مشاغل کلیدی شوند. . بازار کار مهندسی رباتیک هنوز اشباع نشده و فرصت برای ورود به این رشته فراهم است. شغل رباتیک در صنایع متنوعی مورد نیاز است از جمله: معدن، هوا فضا، تولید تجهیزات الکتریکی، اتومبیل سازی، صنایع دارویی، غذایی ، صنعت نساجی، ساخت لوازم خانگی، ماشین آلات کشاورزی، هسته ای، کامپیوتر، پژوهش و تحقیقات و تدریس

حقوق مهندس رباتیک

حقوق مهندس رباتیک
حقوق مهندس رباتیک

میزان درآمد مهندسی Robotics در کشورهای مختلف، یکسان نیست. دانش آموختگان این رشته می توانند به صورت تمام وقت و یا پروژه ای مشغول به کار شوند. درآمد رشته مهندسی رباتیک در بخش دولتی مطابق با قانون است. شاغلین در بخش خصوصی با توجه به میزان کار و پروژه های دریافتی، حقوق بالاتری دریافت می کنند.
مهندسی رباتیک از مشاغل بسیار خوب در جهان است و فرصت های شغلی در همه کشورهای دنیا وجود دارد. اگر نگاهی به حقوق مهندس رباتیک در کشورهای دیگر داشته باشیم، متوجه جایگاه آن خواهیم شد.

کشورهامتوسط حقوق پایه مهندس رباتیک در سال
استرالیا140.336 هزار دلار
کانادا121.018 هزار دلار
چین288.118 هزار پوند
فرانسه74.395 هزار یورو
آلمان83.884 هزار یورو
سنگاپور110،017 هزار دلار
سوئد662.708 هزار کرون
سوئیس118.151 هزار فرانک سوئیس

نتیجه گیری

مهندسی رباتیک حرفه ای جذاب با فرصت های شغلی فراوان است. مهارت های تخصصی دانش آموختگان این رشته، کاربرد گسترده در صنایع پایه دارد. صنعت رباتیک در لیست 10 صنعت برتر جهانی قرار دارد و هنوز بازار کار آن اشباع نشده. بسیاری از مشاغل امروزی در آینده ای نزدیک، به خاطره ها می پیوندند. بهایی که برای آموزش رباتیک کودکان می پردازید، سرمایه گذاری روی آینده آنان است. کودکان امروز، نیروی کار فردا هستند.

سوالات متداول

رشته مهندسی رباتیک چگونه است ؟

رشته رباتیک آموزش هایی در زمینه برق، کامپیوتر و مکانیک را شامل می شود.

برای قبولی در رشته مهندسی رباتیک چه دروسی را باید بخوانیم ؟

دروس ریاضی، آمار و احتمالات مهم ترین درس های تخصصی رشته مهندسی رباتیک هستند.

رشته مهندسی رباتیک برای چه کسانی مناسب است ؟

اگر به خلق و ساختن چیزهای جدید و همچنین به توسعه علم علاقمندید، رباتیک را انتخاب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها
دوره های جذاب برای پرورش خلاقیت
استعدادیابی فرزندانتان درتمامی زمینه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.