در مورد عکاسی پنینگ چقدر اطلاعات دارید؟ آیا دوست دارید که از سوژه های در حال حرکت عکسبرداری کنید اما عکس هایی که ثبت می کنید، واقعا آن چیزی که تجربه کرده اید را نشان نمی دهند؟ این به این علت است که عکاسی ساکن، حرکت را فریز یا ثابت می کند. البته نگران نباشید، یک تکنیک بسیار جالب برای نشان دادن سرعت در تصاویر وجود دارد که به آن عکاسی پنینگ می گویند. در این مقاله، می توانید تمام ترفندها و نکات برتر در خصوص عکاسی پنینگ را بیاموزید تا تصاویرتان را هیجان انگیزتر کنید.

پنینگ در عکاسی چیست؟
پنینگ یک تکنیک عکاسی است که به شما این امکان را می دهد که بتوانید حرکت را نمایش دهید. می توانید این کار را با استفاده از یک سرعت شاتر پایین تر یا حرکت دادن دوربین به همراه سوژه انجام دهید. ساده به نظر می رسد و از نظر فنی هم همین گونه هست. با این حال، قبل از این که روی این تکنیک مسلط شوید، باید پنینگ را چندین بار تمرین کنید. زمانی که سوژه ی متحرک را شناسایی کردید، فوکوس کنید و با استفاده از سرعت شاتر پایین تر، تنظیمات دوربین را برای نوردهی تنظیم کنید. سپس دکمه ی شاتر را هنگام عبور سوژه فشار دهید و دوربین را به همراه آن حرکت دهید. بعد از بسته شدن شاتر، به مدت طولانی تری حرکت را ادامه دهید، این به شما کمک می کند که حرکت طبیعی تری داشته باشید. با ثبت نام در دوره عکاسی پویااندیش با تمامی این نکات آشنا شده و تبدیل به یک عکاس حرفه ای خواهید شد.













چرا یک عکاس باید از تکنیک پنینگ استفاده کند؟
عکس، یک قاب ثابت از یک جدول زمانی پیوسته است و نمی توانید قبل و بعد آن را ببینید، بنابراین اجسام متحرک، بدون حرکت و فریز خواهند شد. با گرفتن یک عکس با تکنیک پنینگ، حرکت سوژه را به بیننده نشان می دهید. این به این علت است که یک سوژه ی بدون حرکت را در پس زمینه ی تار نشان می دهید.

چگونه با استفاده از تکنیک پنینگ عکاسی کنید؟
• ۱_ هدف متحرک را انتخاب کنید.
• ۲_ خودتان را در موقعیتی قرار دهید که در حالت ایده آل، سوژه به طور عمود در حال حرکت به سمت شما باشد.
• ۳_ سرعت شاتر را تنظیم کنید.
• ۴_ برای نوردهی صحیح، بقیه ی تنظیمات دوربین را تنظیم کنید.
• ۵_ فوکوس کنید.
• ۶_ عکسبرداری را در حالی که حرکت می کنید آغاز کنید تا سوژه ی مورد نظرتان را دنبال کنید.
• ۷_ اگر پس زمینه خیلی واضح است، سرعت شاتر پایین تر را امتحان کنید و اگر پس زمینه خیلی محو و تار است، سرعت شاتر بالاتری را امتحان کنید.

۱۰ نکته برای پنینگ موفقیت آمیز دوربین
۱_ سوژه را انتخاب کنید:
می توانید از تکنیک عکاسی پنینگ برای هر سوژه ی متحرکی استفاده کنید. در حقیقت، حتی می توانید آن را برای صحنه های ایستا هم به کار ببرید و با استفاده از تار کردن خطی، عکاسی انتزاعی را ایجاد کنید.با این حال محبوب ترین پنینگ ها، سوژه های متحرکی را به تصویر می کشند که از پس زمینه جدا هستند و این کار را می توانید با انتخاب سرعت شاتر پایین روی دوربین انجام دهید. اگر با این تکنیک خیلی آشنا نیستید، احتمالا می خواهید از سوژه های تکرار شونده استفاده کنید که با سرعت یکسانی حرکت می کنند. برای مثال، در پیاده رو قرار بگیرید و از ماشین هایی که رد می شوند عکس بگیرید. اگر دوست دارید عکاسی را بصورت حرفه ای و اصولی یاد بگیرید اما زمان آزاد لازم برای شرکت در دوره های حضوری را ندارید، می توانید در دوره های آنلاین عکاسی پویا اندیش شرکت کنید.













موضوعات عکاسی پنینگ
سایر موضوعات محبوبی که مبتدی ها می توانند تمرین را از آنجا شروع کنند شامل این مواردند: یک حیوان خانگی وفادار، یک دوست که مشکلی نداشته باشد که بارها و بارها جلوی شما بدود یا دوچرخه سواری کند، یا برخی از اسباب بازی هایی که با باتری کار می کنند. این تمرینات برای شروع عالی هستند اما ممکن است پس از مدتی کمی خسته کننده شوند و این احتمال که سوژه خسته شود هم وجود دارد. بنابراین می توانید به یک شهربازی بروید و از ترن هوایی عکس بگیرید یا از یک زمین ورزشی بازدید کنید و از دونده ها، دوچرخه سواران، اسکیت سواران و… عکس بگیرید.

دیگر سوژه های عکس
وقتی تا حدی مسلط شدید، سعی کنید از موضوعات سریع تر همچون پرندگان، اسب ها، ماشین های مسابقه و… عکس بگیرید. بهترین قسمت عکاسی پنینگ، پیدا کردن سوژه های سرگرم کننده برای عکاسی است.

۲_ سرعت شاتر را تنظیم کنید:
یکی از رایج ترین سوالات در خصوص عکاسی پنینگ این است که “از کجا بدانم که از چه سرعت شاتری باید استفاده کنم؟” خب، ممکن است هر کسی عدد متفاوتی را به شما پیشنهاد دهد و بسیاری از صفحات تقلب سرعت شاتر را به صورت آنلاین پیدا کنید اما حقیقت این است که این موارد تنها برای شروع هستند.

بهترین سرعت شاتر
باید بدانید که از کجا شروع کنید، اما این نکته را در نظر بگیرید که سرعت شاتر خاصی وجود ندارد زیرا انتخاب سرعت شاتر به عوامل گوناگونی بستگی دارد. همچون سوژه تا چه حد سریع حرکت می کند؟ چقدر از سوژه فاصله دارید؟ اثر دلخواه تان چیست؟ از چه لنزهایی استفاده می کنید؟ پس اگر برای سرعت شاتر از یک نمودار پیروی کردید و نتایج مطلوبی دریافت نکردید، کلافه و ناامید نشوید. برای مثال اگر از یک اتوموبیل عکاسی می کنید می توانید در ۱.۶۰ ثانیه شروع کنید در حالی که برای دوچرخه بهتر است که با ۱.۳۰ ثانیه شروع کنید. سپس فواصل و سرعت شاترهای مختلفی را امتحان کنید.













۳_ از یک سه پایه (مونوپاد) استفاده کنید:
زمانی که از یک سرعت شاتر پایین استفاده می کنید، تمام حرکات ثبت می شوند که این شامل لرزش طبیعی (که همه ی ما هنگام عکاسی با دست با آن مواجه هستیم) نیز هست. این همان چیزی است که باعث لرزش دوربین می شود. برای تهیه ی یک عکس پنینگ، هدف تان ثبت حرکت است نه ثبت لرزش دوربین، به همین علت است که یک سه پایه همه چیز را آسان تر می کند. البته، این تنها در صورتی ممکن است که سوژه در حال حرکت در یک خط صاف باشد.

عکاسی از حرکات غیر قابل پیش بینی
اگر با حرکات غیر قابل پیش بینی روبرو هستید سه پایه، انعطاف پذیری مناسبی را به شما ارائه نمی دهد، پس بهتر است یک نقطه کانونی کوتاه تر را امتحان کنید تا لرزش را کاهش دهید و نتایج بهتری را دریافت کنید.

قابلیت ثبات در تصویر
برخی از افراد بر این باورند که در شرایطی که به سه پایه دسترسی ندارید، قابلیت ثبات در تصویر (IS) می تواند به تکنیک پنینگ کمک کند. در واقع دوربین های کانن با IS 2 یا دوربین های نیکون با VR بسیار مفید هستند. اگر دوربین تان دارای این قابلیت های پیشرفته ی ثبات در تصویر نیست، بهتر است که بیخیال این کار شوید.

مونوپاد
اگر فضای کافی برای نصب و تنظیم این ابزار را ندارید، یا دنبال چیزی می گردید که انعطاف پذیری بیشتری در حرکت را فراهم کند، یک مونوپاد بهترین گزینه است. هنگامی که نحوه ی استفاده از مونوپاد را کاملا یاد گرفتید، می تواند به سرعت به مفیدترین ابزار عکاسی تان تبدیل شود.













۴_ پنینگ عمودی را امتحان کنید:
در حالی که بیشتر عکس های پنینگ افقی هستند، هیچ چیزی نمی تواند مانع از این شود که حرکاتی به سمت بالا و پایین داشته باشید و به یک حرکت تار عمودی برسید. این برای سوژه هایی که به صورت عمودی حرکت می کنند عالی است (همچون کودکی که روی ترامپولین می پرد). یا می توان از آن برای ایجاد هنر انتزاعی یا امپرسیونیستی استفاده کرد.

۵_ از یک وسیله نقلیه ی در حال حرکت عکس بگیرید:
به جای ایستادن در یک موقعیت یکسان و دنبال کردن اشیاء متحرک، شما هم می توانید در حرکت باشید. برای مثال اگر می خواهید حرکت یک اتوموبیل متحرک را ثبت کنید، می توانید خودتان هم سوار یک اتوموبیل دیگر شوید که با سرعت مشابهی به طور موازی با سوژه، در حرکت است.

اگر تصمیم دارید که این نوع تکنیک پنینگ را امتحان کنید، حتما اقدامات ایمنی مناسبی را رعایت کنید. بدیهی است که نمی توانید هم عکاس باشید و هم راننده، پس بهتر است از کسی بخواهید که رانندگی کند. همچنین این کار را در یک خیابان خلوت انجام دهید تا مانع از پرت شدن حواس یا ایجاد مانع برای سایر رانندگان شوید. در صورت عدم رعایت این نکته ممکن است باعث تصادف شوید.













۶_ از حالت اولویت شاتر استفاده کنید:
دانستن نحوه ی استفاده از دوربین در حالت دستی، مهارتی است که تمام عکاسان باید در آن تسلط داشته باشند. با این حال، زمانی که به آنجا رسیدید می توانید از حالت های نیمه فعال استفاده کنید. برای عکاسی پنینگ باید از حالت اولویت سرعت شاتر استفاده کنید. در بیشتر دوربین ها، می توانید این عملکرد را پیدا کنید که با S نشان داده شده است. با این حال این قابلیت در برخی از دوربین ها (همچون کانن) با عنوان Tv علامت گذاری شده است که مخفف Time Value (ارزش زمانی) است.

حالت اولویت شاتر چیست؟
اگر در یافتن حالت اولویت سرعت شاتر در دوربین تان مشکل دارید، دفترچه راهنمای خریدار را بررسی کنید یا در گوگل سرچ کنید تا ببینید که این قابلیت در کدام قسمت قرار دارد. این قابلیت به شما این امکان را می دهد که سرعت شاتر را تغییر دهید و دوربین به صورت خودکار دیافراگم را برای جبران نوردهی و دریافت نوردهی مناسب تنظیم می کند.

Auto ISO
همچنین می توانید از عملکرد Auto ISO که با سرعت اولویت شاتر جفت شده نیز استفاده کنید. به این ترتیب فقط باید نگران یکی از عوامل مثلث نوردهی باشید و تنها روی تکنیک پنینگ تمرکز کنید. قابلیت Auto ISO همچنین شامل حداقل تنظیمات سرعت شاتر است. با این حال وقتی که از حالت اولویت شاتر استفاده می کنید، این تنظیمات با انتخاب شما تغییر داده می شوند.











۷_ از حالت فوکوس پیوسته استفاده کنید:
هنگامی که در حال عکاسی پنینگ هستید، فوکوس دستی می تواند دشوار باشد، به همین علت استفاده از فوکوس خودکار می تواند موثر باشد. البته انواع مختلفی از فوکوس خودکار وجود دارد. نوعی از فوکوس خودکار که بهترین عملکرد را برای اشیاء متحرک دارد، حالت فوکوس پیوسته است.

کاربرد فوکوس پیوسته
هر یک از تولیدکنندگان دوربین نام متفاوتی را برای این قابلیت در نظر گرفته اند. برای مثال نام آن در دوربین های کانن AI-Servo و در دوربین های نیکون AF-C است. در حالت فوکوس پیوسته، می توانید سوژه را در قاب قرار دهید و دکمه ی شاتر را تا نیمه فشار دهید تا بتواند فوکوس کند.پس از آن، دوربین به ردیابی سوژه ی متحرک ادامه می دهد و بر این اساس فوکوس را تنظیم می کند.

Dynamic Area
یکی دیگر از ویژگی هایی که می توانید با حالت فوکوس پیوسته جفت کنید، منطقه ی دینامیک (Dynamic Area) است. وقتی از این قابلیت استفاده می کنید، می توانید نقطه فوکوس اولیه را انتخاب کنید و دوربین با حرکت سوژه، آن را تنظیم می کند. این به دوربین آزادی بیشتری می دهد تا دنبال اطلاعات مورد نیاز برای واضح نگه داشتن سوژه بگردد.







۸_ از فلاش برای جلوگیری از تار شدن سوژه استفاده کنید:
مهم نیست که در هنگام دنبال کردن سوژه حین عکاسی پنینگ، تا چه حد خوب عمل می کنید؛ اما نمی توانید این حقیقت را پنهان کنید که در حال استفاده از یک سرعت شاتر پایین هستید. این به این معناست که حتی زمانی که با سرعت سوژه هماهنگ می شوید تا آن را کاملا واضح نگه دارید، باز هم کمی تار شدن ناشی از حرکت وجود خواهد داشت.

جلوگیری از تار شدن سوژه
به تصویر روبرو نگاه کنید. از سر و قسمت جلوی پیراهن می توانید تشخیص دهید که سوژه نسبتا واضح است که به این معناست که پنینگ با سرعت حرکت سوژه هماهنگ بوده است. با این حال دست ها همچنان تار هستند. برای مثال اگر در حال عکاسی از یک خودرو باشید، ممکن است متوجه تاری در چرخ ها شوید. هیچ اشکالی در این خصوص وجود ندارد، این بخش بزرگی از احساس حرکت است که به طور عادی می خواهید در تصاویر پنینگ تان منتقل کنید.

سوژه ی کاملا واضح
با این حال ممکن است که در برخی مواقع یک سوژه ی کاملا واضح بخواهید. برای دستیابی به این حالت، می توانید از فلاش دوربین استفاده کنید. به این ترتیب، همچنان یک پس زمینه ی تار در تمام مدت زمان عکاسی در نور محیط ثبت می کنید و فلاش سوژه ی متحرک را فریز خواهد کرد.



۹_ فاصله مهم است:
هنگام عکاسی پنینگ باید دو فاصله را در نظر بگیرید: فاصله ی بین شما و سوژه و فاصله ی بین سوژه و پس زمینه. هر دوی آن ها می توانند درک سرعت در یک عکس متحرک را تغییر دهند.به نظر می رسد که سوژه هایی که خیلی سریع و از راه دور حرکت می کنند، کندتر از جلوی دوربین رد می شوند. این موضوع را زمانی در نظر بگیرید که برای مثال در پیست مسابقه هستید و نمی دانید که در ردیف جلو بنشینید یا عقب.با توجه به فاصله ی بین سوژه و پس زمینه، در نظر بگیرید که فاصله ی کوتاه تر باعث تاری بیشتر می شود و حس شدیدتری از سرعت را ایجاد می کند.
این نکته را هنگام انتخاب لنز دوربین در نظر بگیرید.

۱۰_ تمرین کن تا استاد شوی:
در نهایت به یاد داشته باشید که این تکنیکی است که نیاز به تمرین زیادی دارد. تنها راه تسلط بر این تکنیک با آزمون و خطاست، پس اگر یک شبه به نتیجه ی دلخواهتان نرسیدید، ناامید نشوید. نکته ی خوشایند در مورد استفاده از دوربین دیجیتال برای عکسبرداری این است که تمام عکس ها رایگان هستند پس چندین عکس بگیرید تا زمانی که به نتیجه ی دلخواهتان برسید. با تکنیک هایی که در دوره فتوشاپ در عکاسی یاد می گیرید، می توانید براحتی ادیت های لازم روی عکس های خود را انجام دهید. کیفیت دوره آنلاین فتوشاپ در عکاسی پویااندیش کم از دوره حضوری نداشته و نه تنها می توانید مهارت و دانش خود را افزایش دهید بلکه در وقت و زمان نیز صرفه جویی خواهید کرد.



کلام آخر
حالا که تمام اطلاعات مورد نیاز را در اختیار دارید، می توانید شروع به تمرین تکنیک پنینگ کنید تا زمانی که بتوانید به چندین عکس خارق العاده دست پیدا کنید.
سوالات متداول عکاسی پنینگ
چرا در عکاسی پنینگ سرعت شاتر پایین اهمیت دارد؟
با استفاده از سرعت شاتر پایین در عکاسی پنینگ، حرکت پسزمینه بهصورت محو ثبت میشود و سوژه متحرک در مرکز توجه قرار میگیرد. این تکنیک به ایجاد حس پویایی و نمایش سرعت سوژه کمک میکند.
چطور میتوان سوژه متحرک را در عکاسی پنینگ بهطور واضح ثبت کرد؟
انتخاب نقطهای برای فوکوس روی سوژه و حرکت هماهنگ دوربین با سرعت و جهت سوژه، به واضح شدن آن کمک میکند. تمرین مداوم و آشنایی با ریتم حرکت، دقت فوکوس را در عکسهای پنینگ افزایش میدهد.
چه زمانهایی از روز برای عکاسی پنینگ مناسبتر است؟
در نور کافی، امکان استفاده از سرعت شاتر پایین راحتتر فراهم میشود. اواسط روز یا ساعات طلایی قبل از غروب، شرایط نوری ایدهآلی برای ثبت عکسهای پنینگ ایجاد میکنند تا بتوان پسزمینهای واضحتر یا محوتر را رقم زد.
کدام لنز برای گرفتن عکسهای پنینگ بهتر عمل میکند؟
استفاده از لنزهای متوسط تا تلهفوتو در عکاسی پنینگ کنترل بهتری روی عمق میدان و ترکیببندی میدهد. البته انتخاب لنز به نوع سوژه متحرک و فاصلهتان از آن بستگی دارد.
آیا میتوان در عکاسی پنینگ از سهپایه استفاده کرد ؟
سهپایه معمولاً در عکسهای پنینگ مزاحمت ایجاد میکند و جلوی حرکت نرم دوربین را میگیرد. اما در برخی شرایط برای حذف لرزشهای اضافی یا حفظ ثبات در موقعیت ثابت، استفاده از تکپایه یا تکیهگاه سبکتر میتواند سودمند باشد.
چطور میتوان پسزمینه را در عکاسی پنینگ جذابتر نشان داد؟
حرکت نرم و یکنواخت دوربین هنگام دنبال کردن سوژه، باعث محو شدن خلاقانه پسزمینه میشود. انتخاب محیطی رنگارنگ یا شلوغ نیز کنتراست جالبی در عکسهای پنینگ به وجود میآورد.
برای شروع یادگیری عکاسی پنینگ چه تنظیماتی روی دوربین توصیه میشود؟
تنظیم حالت اولویت شاتر روی سرعتهای پایین (مثلاً ۱/۳۰ تا ۱/۶۰ ثانیه) یا استفاده از حالت دستی با تنظیم دقیق شاتر و دیافراگم، شروع خوبی برای عکاسی پنینگ است. ثابت نگهداشتن ISO روی مقداری متوسط نیز از نوردهی بیشازحد جلوگیری میکند.
چرا در برخی عکسهای پنینگ سوژه هم محو به نظر میرسد؟
اگر سرعت شاتر بیشازحد پایین باشد یا دوربین هماهنگ با سرعت سوژه حرکت نکند، سوژه هم دچار محوشدگی میشود. تمرین در کنترل حرکت دست و انتخاب سرعت شاتر مناسب، به ثبت یک سوژه شارپ کمک میکند.
تکنیک پنینگ در چه سبکهای عکاسی بیشترین کاربرد را دارد؟
ثبت لحظات ورزشی، مسابقات اتومبیلرانی و دوچرخهسواری یا هر موقعیتی با سوژههای پرتحرک، از اصلیترین کاربردهای عکاسی پنینگ به شمار میرود. این تکنیک حس سرعت و پویایی را به عکس منتقل میکند.
چه تفاوتی میان عکاسی پنینگ و ثبت عکس با سرعت شاتر بالا وجود دارد؟
در عکاسی پنینگ، پسزمینه محو و سوژه متحرک واضح است و حس حرکت را انتقال میدهد. در عکسهایی با سرعت شاتر بالا، سوژه کاملاً فریز شده و پسزمینه نیز واضح میماند که حس ایستایی را منتقل میکند.
چطور میتوان تمرکز کافی برای دنبال کردن سوژه در عکاسی پنینگ داشت؟
انتخاب یک نقطه روی بدن یا بخش مشخصی از سوژه و نگهداشتن دوربین در راستای آن ، باعث میشود بهطور یکنواخت همراه با سوژه حرکت کنید. دقت بالا در این کار مهم است تا محو شدن ناخواسته اتفاق نیفتد.
چگونه میتوان جذابیت عکسهای عکاسی پنینگ را افزایش داد؟
انتخاب زاویه مناسب، پسزمینهای جالب و سرعت شاتر متناسب با سرعت سوژه، همگی به ایجاد عکسهای چشمنواز کمک میکنند. استفاده خلاقانه از رنگها و ترکیببندی نیز بر جذابیت تصاویر پنینگ میافزاید.
آیا در عکاسی پنینگ نوردهی طولانی به درد میخورد؟
نوردهی طولانی برای سوژههای فوقالعاده سریع یا در محیطهای کمنور کاربرد دارد؛ اما اگر بیشازحد طولانی شود، محوشدگی بیشازحد در پسزمینه یا حتی روی سوژه ایجاد خواهد کرد و جزئیات از دست میرود.
چطور باید از لرزش دست در عکاسی پنینگ جلوگیری کرد؟
ایجاد یک محور چرخش برای بدن یا دست، و حرکت نرم و روان در دنبالهروی سوژه، لرزشهای ناخواسته را کاهش میدهد. ایستادن محکم روی پاها و استفاده از تکنیک نفسگیری مناسب نیز تأثیرگذار است.
آیا میتوان با گوشی موبایل هم به شیوه عکاسی پنینگ پرداخت؟
در گوشیهای هوشمند پیشرفته با حالت دستی یا تنظیم سرعت شاتر، میتوان تا حدی از این تکنیک بهره برد. البته کنترل دقیق روی فوکوس و حرکت دوربین در مقایسه با دوربین عکاسی حرفهای محدودتر است.
چگونه سرعت شاتر مناسب برای عکاسی پنینگ مشخص میشود ؟
با در نظر گرفتن سرعت و فاصله سوژه، نور محیط و نوع نتیجه موردنظر، سرعت شاتر متفاوتی نیاز است. معمولاً انتخاب بین ۱/۱۵ تا ۱/۱۲۵ ثانیه بسته به شرایط، نتیجه قابل قبولی را در عکاسی پنینگ ایجاد میکند.
چه دیافراگمی در عکاسی پنینگ توصیه میشود؟
دیافراگم متوسط (مثلاً f/8 تا f/11) برای کنترل بهتر عمق میدان و حفظ وضوح نسبی سوژه مناسب است. در محیطهای کمنور ممکن است لازم باشد دیافراگم بازتر و ISO بالاتر را در نظر بگیرید.
چرا ترکیببندی در عکاسی پنینگ اهمیت دارد؟
ترکیببندی مناسب باعث میشود سوژه به شکل جذابی در قاب قرار گیرد و محو بودن پسزمینه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. استفاده از خطوط هدایتگر یا قرار دادن سوژه در نقاط طلایی، جذابیت بصری را افزایش میدهد.
چطور میتوان با تمرین مداوم در عکاسی پنینگ مهارت کسب کرد؟
عکاسی از اشیای متحرکی مثل خودروها، دوچرخهها یا حتی افراد در حال دویدن، به تقویت هماهنگی چشم و دست و یادگیری سرعت شاتر مناسب کمک میکند. افزایش تجربه عملی، موفقیت در ثبت عکسهای پنینگ را بیشتر میکند.
آیا در عکاسی پنینگ استفاده از فلاش ضروری است؟
اغلب نیازی به فلاش وجود ندارد؛ زیرا نور طبیعی یا محیطی برای این تکنیک کفایت میکند. بااینحال در فضاهای کمنور، استفاده از فلاش با سرعت سینک پایین میتواند جزئیات بیشتری از سوژه را به نمایش بگذارد.
چرا پسزمینه رنگارنگ در عکاسی پنینگ محبوب است؟
زمانی که پسزمینه در حرکت محو شود و رنگهای مختلف با خطوط کشیده در قاب پدیدار شوند، اثر هنری جذابی ایجاد میگردد. این تضاد میان سوژه واضح و پسزمینه محو، نگاه بیننده را جذب میکند.
آیا میتوان عکاسی پنینگ را با تکنیکهای دیگری ترکیب کرد؟
بله، ترکیب عکاسی پنینگ با تکنیکهای دیگر نظیر نوردهی چندگانه یا استفاده از فیلترهای خلاقانه، جلوههای هنری منحصربهفردی به نتیجه نهایی میبخشد و تنوع بیشتری را ایجاد میکند.
چگونه تنظیمات فوکوس خودکار را برای عکاسی پنینگ بهبود دهیم؟
انتخاب حالت فوکوس پیوسته (AF-C یا AI Servo) و ردیابی سوژه در دوربینهای پیشرفته، احتمال شارپ ماندن سوژه متحرک را افزایش میدهد. همچنین قفل کردن فوکوس روی سوژه و دنبال کردن آن با حرکت منظم، نتیجه خوبی دارد.
چه کارهایی میتوان برای خلاقیت بیشتر در عکاسی پنینگ انجام داد؟
استفاده از رنگهای مصنوعی یا المانهای بیرونی مثل دود یا آب در پسزمینه، نتیجههای متنوعی رقم میزند. امتحان زاویههای مختلف یا تغییر محل عکاسی نیز امکان خلق تصاویر پویا و متفاوت را فراهم میکند.
آیا در عکاسی پنینگ بهتر است با فرمت RAW عکاسی شود یا JPEG؟
فرمت RAW انعطاف بیشتری در ویرایش و تصحیح نوردهی و رنگ در عکاسی پنینگ میدهد. اگر کیفیت نهایی و امکان ویرایش بیشتر مدنظر باشد، RAW انتخاب بهتری است. در صورت نیاز به خروجی سریع، JPEG هم قابل استفاده است.
چرا تسلط بر عکاسی پنینگ برای یک عکاس حرفهای مفید است ؟
این سبک مهارت دنبال کردن دقیق سوژه، شناخت سرعت شاتر و خلاقیت در نمایش حرکت را تقویت میکند. تسلط بر پنینگ در کنار دیگر تکنیکها، به عکاس کمک میکند تصاویر هیجانانگیز و منحصربهفردی از سوژههای مختلف خلق کند.
پانینگ زمانی است که دوربین خود را به صورت افقی حرکت می دهید. یا از چپ به راست یا از راست به چپ، در حالی که پایه آن بر روی یک نقطه خاص ثابت است. شما موقعیت خود دوربین را جا به جا نمی کنید، فقط جهتی را که به آن روبرو می شود را تغییر داده و جا به جا می کنید.
پانینگ یک تکنیک عکاسی است که سرعت شاتر آهسته را با حرکت دوربین ترکیب می کند تا حس سرعت را در اطراف یک جسم متحرک ایجاد کند. این راهی است که می توانید سوژه خود را در فوکوس نگه دارید و در عین حال پس زمینه تان را تار کنید. پانینگ معمولاً روی سوژه ای که به صورت افقی حرکت می کند، مانند ماشین در حال حرکت یا سگ در حال حرکت انجام می شود.
عکاسی پانینگ یک تکنیک بسیار جالب بصری است، اما رسیدن به آن بسیار دشوار است. این مستلزم تلاقی بسیاری از چیزها است. سوژه عالی، تنظیمات عالی، اجرای فیزیکی عالی. اما نتیجه همیشه ارزش آن را دارد. این یک تکنیک عالی برای افزودن به مجموعه ابزار توانایی های خود است. با وجود تمام این پیچیدگی ها در صورت داشتن یک آموزش کامل و جامع و استفاده از ابزارهای درست و حرفه ای، قطعا این تکنیک نیز برای شما آسان خواهد شد.
پان به مخاطب اجازه می دهد تا صحنه بیشتری را ببیند. پاننگ دوربین مکان را تعیین می کند و همچنین حرکت شخصیت ها یا اشیاء را در آن مکان ردیابی می کند.
به صورت حرفه ای عکس های پانینگ با دوربین عکاسی گرفته می شود، اما در صورت داشتن یک گوشی با کیفیت که به تنظیمات و دوربینی با کیفیت و حرفه ای مجهز است نیز می توان عکس های پانینگ گرفت.
دوربین موبایل خود را روی حالت دستی تنظیم کنید. سپس حالت فوکوس را روی فوکوس مداوم تنظیم کنید و سرعت شاتر را بین 1/30 ثانیه و 1/60 ثانیه انتخاب کنید تا دوربین بتواند حرکت را ثبت کند. اگر در طول روز عکاسی می کنید، ISO را در حداقل مقدار ممکن نگه دارید و برای گرفتن عکس های متحرک آماده شوید.