Mahdy Nouri Moghaddam and photography art
فیلم تعریف هنر عکاسی از زبان دکتر مهدی نوری مقدم را حتما ببینید
دوست دارید در کلاس های آموزش عکاسی استاد دکتر مهدی نوری مقدم شرکت کنید؟ روی لینک زیر کلیک کنید
زندگینامه دکتر مهدی نوری مقدم

دکتر مهدی نوری مقدم به سال 1349 در تهران دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، به سال 1368 وارد دانشگاه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شد و پس از پایان تحصیلات، موفق به دریافت مدرک لیسانس کارگردانی از آن دانشگاه شد. وی به تحصیلات خود ادامه داد تا اینکه مدارک کارشناسی ارشد و سپس دکترای تخصصی پژوهش هنر خود را از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دریافت نمود.

دکتر مهدی نوری مقدم فراگیری عکاسی و سینما را از سال 1361 در مرکز آموزش فیلمسازی و عکاسی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آغاز کرده و در زمینهی عکاسی و فیلمسازی مشغول فعالیت شد . پس از پایان تحصیلات لیسانس وارد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شده و چندین سال در مقام تهیه کننده و کارگردان در سیمای جمهوری اسلامی فعالیت کرد. حاصل این فعالیت ساخت مجموعههای مناسبتی تلویزیونی و نیز فیلمهای مستند؛
«گَسار و موج»، «کشف نهان» و «بردستان دیار صدا» بود. فیلم مستند گسار و موج وی در جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به سال 1376 موفق به کسب عنوانهای بهترین فیلم مستند تلویزیونی، بهترین کارگردانی و بهترین متن پژوهشی شد.
وی مجموعة تلویزیونی «با فرزندانمان» را در 24 قسمت به سال 1378 برای شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی، کارگردانی کرد. از دیگر آثار وی میتوان به فیلم مستند «جانباز سرافراز» اشاره کرد که نوری مقدم آن را به سال 1388 برای گروه تلویزیونی شاهد ساخت.

نوری مقدم در کنار عکاسی و فیلمسازی به آموزش این هنرها نیز اقدام نمود و بیش از دو دهه است که به تدریس در دانشگاههای دولتی و خصوصی و نیز آموزشگاههای هنری مشغول است. وی در طول بیش از بیست و چند سال آموزش، هنرمندان بسیاری را تربیت کرده است که هم اکنون هر یک از ایشان در مشاغل ممتاز هنری مشغول به کار و هنر آفرینی هستند.
نوری مقدم در کنار آموزش به تالیف و ترجمهی کتابهایی در زمینههای:
- عکاسی
- سینما
- گرافیک
نیز مبادرت ورزید که حاصل زندگی حرفهای وی در تالیف و ترجمهی کتابهای تخصصی، کتابهای:
- «آشنایی با عکاسی»
- «عکاسی از عین تا ی»
- «هنر پوستر»
- «تاریخ پوستر»
- «فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی»
- »صد مفهوم که عکاسی را تغییر داد»
- «خیالپردازان عکاسی»
- «آنارشیسم و هنر»
- «سینمای شوروی ،سیاست و اقناع در دورهی استالین»
است.
هنر عکاسی چیست ؟
فیلم جذاب عکاسی چیست را حتما ببینید
کتاب های استاد بزرگ دکتر مهدی نوری مقدم
« صد مفهومی که عکاسی را تغییر داد » از دکتر مهدی نوری مقدم
فیلم کتاب « صد مفهومی که عکاسی را تغییر داد » را حتما ببینید
خانم وارنر مارین نویسندهی این کتاب با نگاهی متفاوت و فرا تکنیکی به بررسی ساختار و تأثیرات صد مفهوم و عنوان شناختهشده در هنر عکاسی و همچنین جامعهی بشر پرداخته است. هرچند که این کتاب در نگاه اول ممکن است کتابی صرفاً تکنیکی و ابزار شناختی به نظر آید؛ اما با توضیحاتی بسیار مستدل و تاریخ محور به تشریح برخی از تأثیرات اجتماعی و شناختی هنر و فن عکاسی بر جامعه و شناخت فردی بشر میپردازد.
من در ترجمهی این کتاب همانند دیگر کتابهای ترجمه و تألیف خود سعی کردهام که مفاهیم پیچیدهی فنی و هنری و عکاسی را به روانترین نثر ترجمه کرده و فهم و درک آنها را برای خوانندهی محترم (عکاس یا غیر عکاس) هر چه آسانتر نمایم. خواندن این کتاب را به هنرمندان عکاس و علاقهمندان به هنر توصیه میکنیم.
چاپ این کتاب را انتشارات محترم چاو به مدیریت همکار و دوست عزیزم جناب آقای دکتر ذوالفقاری به عهده داشتهاند که بهخوبی توانستهاند در کنار رعایت اصول فنی چاپ، با صفحهآرایی و طراحی جلد هنرمندانه، کتاب را با ظاهری درخور شأن و منزلت خوانندگان محترم به شما ارائه نمایند. کتاب دیگری از خانم وارنر مارین با عنوان «خیالپردازان عکاسی» نیز سالهای گذشته ترجمه نمودهام که بهزودی توسط انتشارات چاو در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
کتاب « عکاسی از ع تا ی »
فیلم بالا یا در مورد کتاب « عکاسی از ع تا ی » را حتما ببینید
آموزش عکاسی به علاقهمندان عکاسی همانند آموزش دیگر هنرها به شیفتگان آنها امری سهل و ممتنع است. سهل است چون بهزعم برخی آموزش تکنیکهای یک هنر، فرآیندی ساده است!!! و ممتنع و سخت است ازاینروی که دانش استاد یا مربی از یکسو و میزان آموزش پذیری هنرجو از سوی دیگر دو عامل تعیینکنندهی بسیار مهم در این امر هستند اما شیوهی ارائهی مطالب یا تکنیکها خود نیز یکی از دغدغههای مهم هر مربی و هنرجویی است که میخواهد به بهترین وجه آن هنر را فراگرفته و بهصورت عملی تجربه کند.
آموزش عکاسی در ایران از قرن 19 میلادی که نخستین بار در مدرسهی مبارک دارالفنون آغاز شد تا هماکنون در قرن 21 میلادی، فراز و نشیبها بسیاری داشته که آسیبشناسی آن محالی دیگر میطلبد اما آنچه برای بنده بهعنوان یک مدرس عکاسی همواره مهم و حیاتی بوده است، آموزش خوب عکاسی در ایران است.
بازهم باید از ورود بهظاهر مربیان نابلد در عرصهی آموزش عکاسی در ایران گلایه کنیم که هنوز خود عکاسی را نیاموخته بهصرف داشتن دوربین و لنز و تجهیزات گرانقیمت، با اعتمادبهنفسی تأسفبار اقدام به آموزش غلط و ناقص عکاسی به علاقهمندان این هنر مینمایند.

بهر روی من با توجه به آسیبهای واردشده به روند آموزش های عکاسی در ایران و به اتکا دانشآموختگی خود در این هنر و تجربهی 40 ساله در عکاسی، کتاب « عکاسی از ع تا ی » را به رشتهی تحریر درآوردم.
در نگارش این کتاب سعی کردم که تمام مباحث اصلی عکاسی مانند ساختار:
- دوربینهای عکاسی
- لنزها
- فیلترها
- نورسنجی
- نوردهی
و … از پایه تا پیشرفته را با زبانی روان اما تخصصی در برابر دیدگان هنرجویان، دانشجویان و علاقهمندان به این رشته قرار دهم. این کتاب از نخستین چاپ آن در سال 1389 تا سال 1395، چهار بار تجدید چاپ شد؛ اما از آن سال تاکنون به سبب مشکلات چاپ و نشر باوجود استقبال بسیار زیاد خوانندگان ، متأسفانه امکان چاپهای بعدی آن فراهم نشد تا اینکه در سال جاری، مدیریت خوب انتشارات محترم مارلیک جناب آقای مهندس محسنی، بار دیگر آن را به زیور طبع آراستند.
مطالعهی این کتاب را نهتنها به علاقهمندانی که در آغاز راه عکاسی هستند بلکه به هنرمندانی که سالهاست به عکاسی مشغول میباشند توصیه میکنیم. شما میتوانید برای خرید اینترنتی کتاب « عکاسی از ع تا ی » از انتشارات مارلیک به آیدی زیر در اینستاگرام مراجعه کنید:
marlikbook@
آموزش های هنر عکاسی در پویااندیش


اگر میخواهید با رشته عکاسی وارد بازار کار شوید روی لینک زیر کلیک کنید:
« فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی »
فیلم کتاب « فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی » را حتما ببینید
ترمینولوژی یا علم شناخت واژگان تخصصی، یکی از بخشهای بسیار مهم هر علم و هنری است. همانطور که عالمان و دانشجویان علوم تجربی نیاز به داشتن درکی صحیح از واژگان تخصصی رشتهی موردمطالعهی خود هستند، هنرمندان نیز در تمامی شاخههای هنر مانند:
عکاسی | معماری و طراحی داخلی |
نقاشی | موسیقی |
سینما | مجسمهسازی |
با آگاهی و درک کامل معانی اصطلاحات تخصصی رشتهی هنری خود علاوه برافزایش تسلط خود در آن رشته میتوانند به نکات تازهای که تا آن زمان به آنها توجهی نداشته یا هیچ مدرسی آنها را تدریس نکرده است نیز آگاهی پیدا کنند. اهمیت این امر زمانی افزایش پیدا میکند که زبان تخصصی یک هنر با زبان جغرافیای مقصد آن متفاوت باشد، همانگونه که در مورد عکاسی صدق میکند. زبان فنی عکاسی بیشتر فرانسوی و انگلیسی است درحالیکه ما در کشوری فارسیزبان، عکاسی را فراگرفته و به هنرآفرینی مشغول هستیم.
این تفاوت زبان جغرافیای مبدأ و مقصد یک هنر میتواند عامل مهمی در بدفهمی مباحث اصلی آن برای هنرجویان کشور یا جغرافیای دوم فراهم کند. از سوی دیگر ورود بهظاهر مترجمین بیدانش به عرصهی ادبیات ترجمهای عکاسی ایران، سبب ایجاد انبوهی از اصطلاحات بهغلط ترجمهشده در زبان فارسی شده است.

کتاب « فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی » حاصل حدود سه سال تحقیق و پژوهش اینجانب در حوزهی اصطلاحات عکاسی است. من در این کتاب با تطبیق چند ترمینولوژی معتبر عکاسی به زبان انگلیسی و جستجوی تک اصطلاحات عکاسی به زبانهای دیگر و سس ترجمه و تشریح دقیق آنها با نثری روان به فارسی، منبعی در اختیار هنرمندان عکاس و علاقهمندان به عکاسی قرار دادهام تا با اتکا به آن و بدون توجه به اصطلاحنامههای پر غلط عکاسی، دانش خود در علم و هنر عکاسی را افزایش داده و افقهای جدیدی از این هنر در برابر دیدگانشان گشوده شود. انتشارات محترم مارلیک که پیشازاین نیز چند کتاب تألیفی و ترجمهای من را به چاپ رسانده است، قبول زحمت چاپ این کتاب را نیز به عهده گرفت و در سال 1395 چاپ نخست آن را با صفحهآرایی و طراحی جلد زیبا به چاپ رساند. مشکلات چاپ و نشر در سالهای اخیر مانع از انتشار چاپ دوم این کتاب شده بود که به لطف الهی، مدیریت خوب انتشارات مارلیک، جناب آقای مهندس محسنی، با عبور موفقیتآمیز از این مشکلات توانستند چاپ دوم این فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی را چاپ و روانهی بازار نمایند. شما میتوانید برای خرید اینترنتی این کتاب از انتشارات مارلیک به آیدی زیر در اینستاگرام مراجعه کنید:
marlikbook@
« سینمای شوروی » (سیاست و اقناع در دورهی استالین)
فیلم بالا در مورد کتاب « سینمای شوروی » را حتما ببینید
به جرأت میتوان گفت که سینمای اتحاد جماهیر شوروی سابق بهویژه در سالهای دهههای 1920 و 1930 بیشترین تأثیر را بر هنر سینما داشته است. هرچند دیگر رویکردها و مکاتب سینمایی نیز بر رشد و گسترش هنر سینما بیتأثیر نبودهاند، اما سینمای شوروی تأثیری خاص بر این هنر داشته است.
مکتب مونتاژ، یکی از مهمترین مکاتبی است که در این سینما متولد شد و تا سالیان سال حتی اکنون که سینمای پسا مدرن، عنان کنترل سینما را از کلاسی سیسم و مدرنیسم ربوده است، بر ذهن و اندیشهی فیلمسازان مستولی است. کتاب « سینمای شوروی » برخلاف دیگر کتابهای سینمایی در این حوزه که به بررسی رویکردها و مکاتب سینمایی برخاسته از سینمای ایدئولوژیک شوروی سابق پرداختهاند، با نگاهی پژوهش محور به بررسی وضعیت این سینما در سالهای استیلای دیکتاتور سرخ، ژوزف استالین پرداخته است.

در این کتاب شما با وضعیت:
- آموزش
- برنامهریزی
- فیلمنامهنویسی
- کارگردانی
- اشتغال اهالی سینما
و دیگر شاخههای سینمای شوروی در سالهای حکومت استالین بهویژه دههی 1930 آشنا میشوید. این کتاب با ارائهی اسناد و مدارک، شما را با حقایقی آشنا میکند که پیش ا ز این در هیچ کتابی آنها را نخواندهاید. کتاب حاضر را انتشارات محترم «پیله» به چاپ رسانده است.
مطالعهی این کتاب را نهتنها به علاقهمندان و دانشجویان سینما توصیه میکنم، بلکه به تمامی دوستداران تاریخ و علاقهمندان به رازگشایی از وضعیت هنر در سالهای حکومت دیکتاتوری استالین بر اتحاد جماهیر شوروی نیز پیشنهاد مینمایم.
آموزش های آنلاین هنر عکاسی با استاد مهدی نوری مقدم
دوست دارید در کلاس های آموزش آنلاین عکاسی استاد دکتر مهدی نوری مقدم شرکت کنید؟ روی لینک زیر کلیک کنید
کتاب « هنر پوستر »

خانم شارلوت ریورز در این کتاب به بررسی پوسترهای مشهوری که از سال 2000 به بعد طراحی شدهاند پرداخته است. وی در این کتاب با نگاه یک استاد و منتقد گرافیک ، پوسترها را بر اساس شیوه و سبک طراحی آنها به دستههای گوناگون طبقهبندی کرده است که این طبقهبندی نسبت به دستهبندیها پیشینی که گرافیستها سراغ داشتند، تازه و جدید است. وی در بررسی هر پوستر نخست به دلایل طراحی آن توسط طراح پرداخته سپس از منظر هنر گرافیک هر یک نقد تکنیکی و زیباشناختی نموده است.
در پایان هر فصل که در آن یک دسته از پوسترها را بررسی نموده است، با یکی از طراحان بزرگ گرافیک جهان مصاحبه کرده و نظرات وی را در مورد اعلان گرافیکی پوستر جویا شده است. ترجمهی این کتاب نیز مانند دیگر ترجمههای بنده، با نثری روان و قابلفهم ارائهشده است. این کتاب در چاپی نفیس با صفحات تمامرنگی و براق توسط انتشارات محترم مارلیک به چاپ رسیده است. مطالعهی این کتاب را بهتمامی هنرجویان، دانشجویان و استادان گرافیک توصیه میکنیم. شما میتوانید برای خرید اینترنتی این کتاب از انتشارات مارلیک به آیدی زیر در اینستاگرام مراجعه کنید:
marlikbook@
کتاب « تاریخ پوستر »

مطالعهی تاریخ هر یک از هنرها، علاوه بر ارائهی اطلاعات مفید در مورد زمینههای اجتماعی- سیاسی تولد آن، خواننده را با سیر تطور تکنیکی و زیباشناختی آن هنر آشنا میکند. پوستر یکی از اعلانهای گرافیکی پرکاربرد در هنرهای مدرن است که امروزه بیشتر فعالیتهای فرهنگی، هنری، سیاسی، تجاری به آن نیاز دارند. اینکه طراحی پوستر از چه زمانی، توسط چه کسی و با چه انگیزهای آغاز شد و این اعلان گرافیکی چه فراز و نشیبهایی را برای رسیدن به جایگاه تکنیکی و زیباشناختی حال حاضر خود پشت سر گذاشته است، میتواند طراحان گرافیست را برای رسیدن به درک بهتر از این هنر و کارکردهای سیاسی، اجتماعی، هنری و تجاری آن یاری رساند. بنده با تحقیقات و پژوهشهای شخصی خود، به کتاب حاضر که به قلم جان بارنیکت به زبان انگلیسی با چاپ رسیده بود، مطالبی اضافه کرده و در عین وفاداری به متن اصلی کتاب بخشهایی را به آن افزودم. این کتاب نخستین کتابی است که به شرح و بررسی تاریخ هنر پوستر میپردازد، از همین روی مطالعهی آن برای هر هنرمند گرافیستی لازم و ضروری مینماید. شما میتوانید برای خرید اینترنتی این کتاب از انتشارات مارلیک به آیدی زیر در اینستاگرام مراجعه کنید:
marlikbook@
مطالعه بیشتر:














