پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

digital_painting_article

هنرهای دیجیتال | دیجیتال آرت

فهرست عناوین

هنر دیجیتال نیز مانند هر هنر دیگری، آثاری مشهود از خلاقیت و ابتکار در خود دارد؛ اما با ابزارهایی متفاوت از هنرهای سنتی خلق می ­شود. هنر، هیچ تبعیضی میان ابزارهایی که برای خلقش به کار برده شده ­اند قائل نیست،  و تنها،  با چشم­ انداز، پیام یا عواطف هنرمند سروکار دارد.
عکاسی، رسانه ­ای است که هنرمند می­ تواند از طریق آن، دست به خلق هنر بزند و رایانه نیز واسطه­ ای است که با کمک آن، هنرمند می­ تواند دیدگاه، فرم، رنگ، ترکیب­ بندی و ریتم خود را عرضه کند. هنرهای دیجیتال به سه دستۀ کلی تقسیم می ­شوند: نقاشی دیجیتالی، عکاسی دیجیتالی و فراکتال ­ها. البته این دسته ­ها طبقه­ بندی ­های فرعی بسیاری دارند و یک هنرمند دیجیتال می ­تواند هر تعداد از آنها را با هم ترکیب و اثر منحصربه­ فرد خودش را خلق کند.

افترافکت

افتر افکت (After Effect)، یک نرم ­افزار برای خلق موشن گرافی و جلوه ­های ویژۀ مورد استفاده در ویدیو، محتوای آنلاین و نمایش­ های بصری است و بیشتر در کارهای تلویزیونی و فیلم، خلق جلوه­ های ویژه و پویانمایی کاربرد دارد. این برنامۀ خلاقانه و فنی، به شما اجازه می­ دهد که فیلم ­های دو­بعدی را در یک فضای سه­ بعدی ترکیب، خلق و دستکاری کنید.

موشن گرافیک 

موشن گرافیک (Motion Graphics) ، نوعی از پویانمایی است که بازیگران اصلی­ اش، متون و کلمات اند. اصولا موشن گرافیک نوعی طراحیِ گرافیکیِ پویانمایی­ شده است. موشن گرافی، روشی برای برقراری ارتباط با بیننده است و با کمکِ موسیقی و سایر عناصر، به داستان عمق می ­بخشد. از این تکنیک، برای خلق تبلیغات، تیتراژ، ویدیو­های آموزشی، ارائۀ داده و اطلاعات و …، استفاده می ­شود.

نقاشی دیجیتالی

نقاشی دیجیتالی ، هنر نوظهوری است که در آن، تکنیک ­های نقاشیِ سنتی (مانند رنگ روغن، آبرنگ، لایه­ گذاری رنگ و…)، به وسیلۀ یک رایانه، تبلت مخصوص یا استایلوس و با کمک نرم ­افزارهای مربوطه انجام می ­شوند. این تکنیک ، در اصل یک هنر دیجیتالی است.
اما صرفا  با رایانه تولید نمی شود و خودِ رایانه به صورت خودکار تصویری را با توجه به مدل ­های ریاضی خلق نمیکند، بلکه خودِ هنرمند ، با استفاده از تکنیک ­های نقاشی دست به خلق تصاویر می ­زند و آنها را مستقیما وارد رایانه می ­کند.

فتوشاپ

(Adobe Photoshop)، رایج ­ترین و غالب ­ترین نرم ­افزار ویرایش و دستکاری عکس است که طیف کاربری ­اش، از ویرایش کاملِ دسته ­عکس­ های حرفه ­ای و آماتور گرفته، تا خلق نقاشی ­های دیجیتالی پیچیده که به تقلید از نقاشی های کارِ دست می­پردازند را شامل می­ شود.
فتوشاپ، نرم ­افزار مهمی برای طراحان، توسعه دهندگان وب، هنرمندان گرافیک، عکاس­ ها و افراد خلاق است. از این برنامه برای ویرایش تصویر، روتوش، خلق تصاویر ترکیبی، افزودن افکت و …، در عکس ­های دیجیتالی یا اسکن ­شده استفاده می­ شود.

پریمیر

پریمیر (Adobe Premiere)، یک بستۀ نرم ­افزاری ویرایش ویدیو است که هم برای آماتورهای علاقمند، جذاب است و هم به کار حرفه ­ای­ ها می ­آید.
این ابزارِ مبتنی بر تایم­لاین، برای فیلم، تلویزیون و وب استفاده می ­شود و با ابزارهای خلاقانه­ اش می ­توان فیلم ­های خام را به تصاویری لذت­ بخش و صیقل ­خورده برای نمایش، تبدیل کرد. این نرم ­افزار، دارای گزینه ­های صوتی پیشرفته ای است و با سایر برنامه ­های آدوبی، همخوانی دارد تا بتوانید دنباله ­های فیلم­ های خام را به زیبایی هر چه تمام­، کنار هم بچینید و ویرایش کنید.

ایلاستریتور

ایلاستریتور (Adobe Illustrator) ، یک برنامۀ حرفه ­ای ترسیم و طراحیِ مبتنی بر بردار است که امکان خلق هر چیزی از طرح­ های تکیِ ساده گرفته تا ترکیب ­بندی ­های کامل را فراهم می ­کند. از این برنامه برای خلق پوستر­ها، نمادها، لوگوها، الگو­ها، آیکون­ ها و … استفاده می ­شود. این گرافیک ­های برداری، از خطوط و منحنی ­هایی شکل گرفته اند که با اشکال ریاضیاتی به اسم «بردار» درست شده­اند.
خروجی­ های این نرم ­افزار را می ­توان در هر اندازه ­ای مقیاس ­بندی و بر روی هر دستگاه خروجی، با هر وضوح و اندازه­ ای چاپ کرد، بدون اینکه ذره ­ای از کیفیتش کم شود.

کرل

کرل (CorelDraw) ، یک برنامۀ نرم ­افزاری برای ویرایش گرافیک­ های برداری است. گرافیک ­های برداری در بسته­ های گرافیکی خلق می ­شوند و از اشیا و اشکال تشکیل شده­ اند. هر شیء را می­ توان به صورت جداگانه ویرایش کرد و این یعنی، در کرل می ­توانید شکل، رنگ، اندازه و موقعیت آنها را تغییر دهید.
این نرم ­افزار، ویژگی­ های بی ­شمار و به­روزی دارد که به خلق تصاویر، گرافیک ­ها، طرح­ ها و وبسایت­ های زیبا کمک می­ کند. از این نرم ­افزار ، برای افزودن جلوه­ های ویژه، مانند قاب تصویر، تنظیم کنتراست، متعادل ­سازی رنگ­ ها و … در تصویر استفاده می ­شود.

تری ­دی مکس

3ds Max ، یک برنامۀ گرافیکی رایانه­ ای برای خلق مدل­ های سه ­بُعدی (3 dimensional)، انیمیشن­­ ها و تصاویر دیجیتالی است. این نرم­ افزار، یکی از محبوب­ ترین برنامه ­ها در صنعت گرافیک رایانه­ ای و هنر دیجیتال است و مجموعه ابزار قدرتمندش، برای هنرمندان سه­ بُعدی­ کار ، بسیار ارزشمند و کارآمد است. از این نرم­ افزار، برای مدلسازی و پویانمایی شخصیت و همچنین برای ساخت تصاویر دیجیتالی واقع­ گرایانه از اشیای مختلف استفاده می ­شود. 3ds Max در مدلسازی، به لحاظ سادگی و سرعت ، ابزاری فوق العاده و بی نظیر است.

مایا

نرم ­افزار طراحی سه­ بعدیِ مایا، یکی از برنامه ­های ضروری برای آن دسته از هنرمندان دیجیتال است که به خلق سرگرمی ­های دیجیتالی علاقمندند. از این نرم ­افزار، برای انواع خروجی­ های دیجیتالی، از فیلم ­های انیمیشن سه ­بعدی گرفته تا انیمیشن ­های دو­بعدیِ ساده­ تر، استفاده می­شود.
البته جدا از این، مایا کاربرد فراوانی نیز در توسعۀ بازی ­های رایانه ­ای دارد.

وی ­رِی

وی ­ری (V-Ray) ، یکی از قدیمی ­ترین مجموعه ابزارها یا پلاگین­ های مورد استفاده برای سه­ بعدی ­کارهاست. وی­ ری، در اصل یک ابزار رندر است که بیشتر در طراحی معماری کاربرد دارد.
اما برای بصری­ سازی محصول و توسعۀ شخصیت بازارهای ویدیویی نیز  به کار می­ رود. این ابزار برای تری­ دی­ مکس، سینما 4D، رینو، مایا و … موجود است و الگوریتم ­های مختلفی برای رندر نور دارد.

سینما 4D

C4D یا سینمای چهاربعدی، یک بستۀ نرم­ افزاری جامع برای مدلسازی، پویانمایی، VFX و رندر سه­ بعدی است. این نرم افزار در صنعت موشن گرافیک، جایگاه ویژه ­ای دارد؛ زیرا یکی از ویژگی ­های سطحِ بالایش، ماژول موشن­گرافیِ قدرتمندش است.
سینما 4D در میان رقبایش یکی از ساده­ ترین­ هاست و واسط کاربری گویا و روال کاریِ منطقی ­ای دارد. رابط کاربری این نرم ­افزار ، بی­ شباهت به تری­ دی مکس نیست.

ایندیزاین

ایندیزاین (Adobe InDesign) ، یک برنامۀ نرم­ افزاری برای خلق آگهی ­ها، بروشورها، مجله ­ها، روزنامه­ ها و کتاب­ هاست. پروژه­ هایی که با استفاده از ایندیزاین طراحی­ شده­ اند را می­ توان به صورت دیجیتالی یا چاپی منتشر کرد. این نرم­ افزار، بیشتر مورد استفادۀ طراحان گرافیک، هنرمندان، ناشران و متخصصان بازاریابی قرار می­ گیرد.
معمولا گزینه هایی مانند تصاویر و عکس ­ها، درون ایندیزاین خلق نمی ­شوند؛ بلکه متن ­ها، عکس­­ ها و ترسیم ­هایی که در سایر برنامه­ ها ساخته­ شده ­اند در ایندیزاین، ویرایش و آمادۀ چاپ می ­شوند. این نرم­ افزار، ابزارهای لازم برای طراحی صفحات و خلق “لِی­ اوت “های بصری برای رسانه ­های چاپی و دیجیتال را در بستری ساده و راحت، فراهم می ­کند.

آدیشن

با آدیشن (Audition) می­ توانید صوت ­های دیجیتالی تک یا چند ترکه را ضبط، میکس و ویرایش کنید. این نرم ­افزار در کنار کارت صدای رایانۀ شما، به یک استودیوی ضبط تمام و کمال تبدیل می­ شود و با کمک روال کارِ منعطف و سادۀ آن می­توانید، موسیقی، برنامۀ رادیویی، یا صدای فیلم بسازید و ویرایش کنید.
آدیشن هزاران لوپ موسیقی مختلف هم دارد که از آنها می­ توان برای ساخت آهنگ و ترک­ های صوتی استفاده کرد.

راینو

نرم ­افزار راینوسروس، که معمولا با اسم راینو یا راینو 3D شناخته می ­شود، یک بستۀ نرم­ افزاری مدلسازی 3D CAD است که این امکان را برایتان فراهم می سازد که  طراحی ­های خود را برای رندر، پویانمایی، درفتینگ، مهندسی، تحلیل و ساخت، آماده کنید. با راینو می­ توانید سطوح، اشیا و منحنی­ های NURBS را در محیط ویندوز یا مک، خلق، ویرایش، تحلیل و تبدیل کنید و هیچ محدودیتی برای پیچیدگی، اندازه یا الگوی مدلی که طراحی می ­کنید وجود نخواهد داشت.

زی­ بِراش

نرم ­افزار زی ­بِراش (Zbrush) ، پیشرفته ترین برنامۀ مجسمه­ سازیِ سه ­بعدی است که از تکنیک­ های مجسمه سازی سنتی در محیطی دیجیتالی و بر روی رایانه تقلید می­کند و همین امر آن را از برنامه ­های مشابه، مجزا می سازد.
مجسمه ­سازی در زی ­براش، مانند این است که با یک گلوله گلِ رس دیجیتالی بازی می­ کنید و طوری به آن شکل می ­دهید که انگار با دست کار می ­کنید! ابزارهای مجسمه­ سازیِ زی ­براش، آزادی خلاقانۀ فراوانی به شما می­ دهند. هنرمندان نه­ تنها می ­توانند مدل ­های ارگانیک­ تر و دقیق ­تری با این برنامه بسازند، بلکه می ­توانند سریع ­تر از سایر برنامه ها به محصول نهایی خود برسند.

لایت روم

تا پیش از نرم ­افزار لایت­ روم (Adobe Lightroom)، عکاس ­ها امکانات محدودی ( برش، فیلتر­های چندلایه و چند تکنیک دیگر) برای دستکاری عکس در حین چاپ داشتند؛ این گونه بود که لایت­روم قدم به دنیای عکاس ­ها گذاشت تا کارهایی مثل مدیریت رنگِ دقیق ­تر، سلطه بر نورپردازی و … را بر عهده بگیرد. یادگرفتنِ این نرم ­افزار بسیار ساده است و کار با آن نیز دردسر چندانی ندارد. لایت ­روم برای کار با تعداد عکس­ های بالا مناسب است و کارها را دسته­ بندی و مرتب می ­کند.

دریم­ ویور

نرم­ افزار دریم ­ویور (Adobe Dreamweaver) ، یک ابزار توسعۀ بصریِ محبوب برای طراحی، انتشار و مدیریت وبسایت ­هاست. این برنامه، قدرت و انعطاف بالایی برای طراحان و توسعه ­دهندگان دارد. ویژِگی ­های فراوان دریم ­ویور، این نرم افزار  را برای تازه ­کارها کمی ترسناک کرده است. اما طراحی این نرم ­افزار به گونه­ ای است که هر شخصی با هر میزان تسلط، می­ تواند با آن شروع به کار کند. از این نرم ­افزار، برای طراحی صفحات وب ساده ، تا صفحات دینامیک که با PHP، CSS، XML، JavaScript و… نوشته­ شده­ اند، بهره گرفته می ­شود.

فتوشاپ در عکاسی

گرفتن تصویر مناسب و درست در دوربین، بیشتر شبیه یک رویاست؛ اما فتوشاپ به عکاسان برجسته این امکان را می­دهد که توانایی­ های خود را گسترش دهند و پا را از مرزهای عکاسی فراتر بگذارند.
با کمک نرم­ افزار فتوشاپ می­ توان عکس ­های دارای نور خنثی را به طریق مختلفی ویرایش کرد؛ از اصلاح نور گرفته تا تاکید سایه­ای و …، و تصاویر معمولی را به شاهکارهایی قدرتمند بدل ساخت. بسیاری بر این باورند که فتوشاپ، به عکاسی کمک کرده است تا افق ­های جدیدی را کشف کند.

تاریخچۀ هنر دیجیتال

در مورد هنر دیجیتال زیاد صحبت می­شود؛ اما محدوده و دامنه ­اش را به سختی می ­توان مشخص کرد.
«هنر دیجیتال» تشریحی برای هنرهای فناورانه است، که مرزهای شناور و متغیری دارد که بسته به تصویر ما از این اصطلاحات تغییر می­ کند. البته خودِ این عبارت در طول تاریخ تکامل زیادی پیدا کرده است و در حالی که هنر رایانه ­ای، هنر مولتی ­مدیا و هنر سایبری، در ده­ های 1960 تا 1990 رایج بودند، با ظهور شبکۀ گستردۀ جهانی، لایۀ جدیدی به آن اضافه شد که زبانش را هم تغییر داد.
حالا ما بیشتر هنر دیجیتال و رسانۀ جدید را ترجیح می­دهیم که فرق زیادی با هم ندارند. تاریخ‌نگارانِ هنر ، هنرهای دیجیتالی را به دو دسته تقسیم می­کنند: “آثار هنریِ شیء­محور و آثار هنری فرایندمحور. ” در مورد اول، فناوری ­های دیجیتالی، ابزاری برای رسیدن به یک هدف هستند و به خلقِ اشیای سنتی، مثل نقاشی­ ها، عکس ­ها، نوشته ­ها و مجسمه ­ها ختم می­ شوند. در مورد دوم، هدف، خودِ فناوری است و هنرمند به اکتشاف احتمالاتی که ناشی از جوهر اصلی همین رسانۀ جدید است می­پردازد. این دستۀ دوم، به تمامِ هنرهای رایانه ­ای که به صورت دیجیتالی، خلق، ذخیره و توزیع شده ­اند، اشاره می ­کند.
به عبارت دیگر، در حالی که برخی آثار به ابزارهای دیجیتالی وابسته ­اند تا یک رسانۀ قدیمی را بزرگ­ جلوه کنند، برخی دیگر از فناوری دیجیتال به عنوان یک مولفۀ ذاتی و جدایی ­ناپذیر در خلق اثر هنری بهره می ­برند.

هنر دیجیتال:

حرکت رو به رشد هنر دیجیتال هیجان انگیز است و هنرمندان از اینکه تکنولوژی دیجیتال را در اختیار دارند، بسیار خوشحالند. اغلب از ما درباره هنر دیجیتال سوال می شود که امیدواریم این مقاله کمک کند تا این هنر را بهتر بشناسید.

عصر دیجیتال:

عصر دیجیتال (تحت عنوان عصر اطلاعات نیز شناخته می شود) در بین سال های 1950 و 1970 ظهور پیدا کرد و زمانی بود که هنرمندان، از تکنولوژی های پیشرفته برای تولید اثر خلاقه خود استفاده می کردند.
این عصر، مانند تمام ابزار های جدید، نوآوری های جدید و خاصی را در جامعه پدیدار کرد، از جمله تلویزیون، کامپیوتر شخصی، دسترسی به نرم افزار صوتی و تصویری و در نهایت اینترنت و همچنین باعث افزایش اشتیاق در افراد برای استفاده از فرصت های گسترده و ابزارهای معاصر به منظور خلق یک اثر شد.
گرچه هنر دیجیتال به عنوان یک جنبش یا نهضت مجزا و منحصر به فرد، شناخته نشده است. اما به عنوان تکنولوژی، همچنان به شکوفایی سریع و جادویی خود در جامعه ادامه می دهد و بدون شک در طی سالهای آتی، هزاران نفر را به سمت خود جلب خواهد کرد و دارای چشم انداز همیشه در حال تغییر خواهد بود و خود را به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد برای روش های سنتی خلق اثر هنری معرفی خواهد کرد.

ایده های کلیدی

در ابتدا، هنر دیجیتال ارتباط بین هنرمندان و مهندسان یا دانشمندان را نشان داد و بعبارتی دیگر، ارتباط بین هنر و تکنولوژی را کشف کرد. هنگامی که هنرمندان شروع به کشف این تکنولوژی ها کردند، فقط از ابزارهای جدید استفاده نمی کردند، اما اغلب می خواستند که تاثیر عصر اطلاعات بر کل جامعه را نیز بازتاب دهند.
هنر دیجیتال ، جعبه ابزار هنرمندان را از مواد خام سنتی گرفته تا تکنولوژی های الکترونیکی جدید و پیشرفته، گسترش داد. امروزه هنرمندان به جای قلم مو و آکریلیک، می توانند با نور، صدا و پیکسل نقاشی کنند. هنرمندان می توانند به جای کاغذ، یک کلاژ از تصاویر دیجیتالی یا گرافیکی کامپیوتری تولید کنند. همچنین به جاي بوم فيزيکي و دو بعدي مي توانند آثار گرافيکي سه بعدي براي طرح بندي روي صفحه و يا برای نمایش چند رسانه اي (مولتی مدیا)، تولید کنند.
هنر دیجیتال باعث یک تغییر انقلابی در آثار هنری شد. اگر چه برخی از هنرهای دیجیتال برای دیده شدن، متکی به موزه یا نمایشگاه سنتی هستند، اما تاسیساتی که دارای اجزای پیچیده هستند و نیاز به ماشین آلات یا تشکیلات دارند را می توان از طریق تلویزیون، کامپیوتر، رسانه های اجتماعی یا اینترنت مشاهده کرد.
این ویژگی، هنرمندان را قادر می سازد تا بدون نیاز به برگزاری نمایشگاه و بدون استفاده از ابزارهای معاصر مانند جمع آوری پول برای تأمین هزینه کار خود و منتشر کردن و به اشتراک گذاری اثر هنری، مسیر شغلی خود را طی کنند.

هنر و تکنولوژی

در سال 1967، انجمن یا گروهی توسط مهندسینی از جمله بیلی کلوور و فرد والدهور و هنرمندانی از جمله رابرت راشنبرگ و رابرت ویتمن تشکیل و سازماندهی شد. نام این گروه، EAT  ( و به معنای آزمایشاتی در هنر و تکنولوژیExperiments in Art and Technology) و ماموریت آن، همکاری بین حوزه هنر و دنیای پرشور تکنولوژی بود. دستاوردهای این گروه، یک سری تاسیسات و شاهکارهایی شامل سیستم های الکترونیکی خلاقانه، از جمله مدار الکتریکی، ویدئو پروژکشن یا پخش ویدئو، پخش صدا به صورت بی سیم و سونار داپلر (Doppler sonar) بود.
اگر چه بسیاری از این آثار به دلیل داشتن ابتکارات نسبی تکنولوژی، کاملا “دیجیتالی” نبودند، اما این پیشرفت های تکنولوژیکی، زمینه ای را برای ایجاد یک نوع هنر فراهم می کردند که به جای رد یا نادیده گرفتن، مورد استقبال قرار گرفتند.
آزمایشات EAT، پیوندی را در بین هنرمندان و تکنولوژی نشان داد که هرگز دیده نشده بود. آنها کانون های هنر مفهومی، هنرهای نمایشی، موسیقی نویز (نوعی موسیقی مدرن noise music) و تئاتر را از دوران دادا، فلکسوس و رویدادهای دهه 1960 به عصر دیجیتال آوردند.
اولین اثر هنر دیجیتال که به طور گسترده ای شناخته شد، در دهه 1960 در شرکت تحقیقاتی علمی Bell Labs ارائه شده بود که بیل کلوور، بنیانگذار EAT، در آن کار می کرد.
متخصص گرافیک کامپیوتری، کنت نولتون در این اثر خود که “جوان برهنه” (1966) نام داشت، عکسی از یک زن برهنه جوان را به تصویری از پیکسل های کامپیوتری تبدیل کرد و این تفکر را به فرهنگ هنر قرن بیست و یکم افزود.

بزرگراه الکترونیکی

به دنبال EAT، دیگر هنرمندان مفهومی نیز شروع به استفاده از امکانات تکنولوژی های جدید هنری کردند. به عنوان مثال، در سال 1969، آلن کاپرو، اثر “Hello” را خلق کرد که یک رویداد هنری بود و در آن گروهی از مردم از طریق مانیتورهای تلویزیونی با هم تعامل داشتند.
در دهه 1970 تعدادی از هنرمندان شروع به بررسی عواقب تعاملات از طریق تلویزیون، تجهیزات ضبط و رایانه های نوپا کردند. نم جون از پیشگامان هنر تصویری، اصطلاح “Electronic SuperHighway” به معنای بزرگراه الکترونیکی را در سال 1974 در متنی مربوط به برنامه ریزی رسانه ها برای جامعه پسا صنعتی ارائه کرد و گفت: فقط 26 سال تا قرن بیست و یکم مانده است.
او از این اصطلاح برای صحبت درباره تلویزیون و توانایی آن برای جمع آوری افراد از مناطق مختلف جغرافیایی با پیشینه اجتماعی متفاوت و به اشتراک گذاری تجارب آنها با هم استفاده کرد.

بیان در هنر دیجیتال:

من در مجسمه سازی در قالب چاپ سه بعدی نیز فعالیت دارم. من می توانم طرح های دیجیتالی سه بعدی از اشیاء را با استفاده از یک دستگاه و یک چاپگر ۳ بعدی به جای چاپگر ۲ بعدی، به واقعیت تبدیل کنم. چاپ سه بعدی در تکنیک های هنری در هر دو حوزه هنر دیجیتال و هنر Omni جای می گیرد.
در واقع من مانند همه هنرمندان قبلی، به خلق تصاویر و مجسمه مشغول هستم و می خواهم این تصاویر و مجسمه ها را در معرض نمایش بگذارم تا بینندگان یک تجربه شخصی را با آن داشته باشند.
اما این، مانند یک هنرمند سنتی که تصویری را نقاشی و طراحی می کند یا یک مجسمه را خلق می کند و سپس تلاش می کند تا آنها را در یک محیط عمومی یا خصوصی در معرض نمایش قرار دهد به طوری که بتوان سالها درباره آنچه که در آن اثر می بینیم صحبت کنیم، نیست.
فناوری دیجیتال، این تداوم تلاش انسان را تغییر نمی‌دهد، بلکه فقط آن را تقویت می‌کند و شکل‌های جدیدی از بیان کردن را ایجاد می‌کند.

تعریف هنرهای دیجیتال

هنر دیجیتال یک اصطلاح کلی برای طیف وسیعی از آثار و شیوه های هنری است که از تکنولوژی دیجیتال به عنوان بخش مهمی از فرآیند خلق و ارائه اثر، استفاده می کنند.” این تعریف که توسط کریستین پاول، سرپرست هنر رسانه های جدید در موزه هنر آمریکایی ویتنی، ارائه شده است، فقط به طور کلی بیان می کند که هنر دیجیتال چیست. اما اگر بخواهیم جزئی تر تعریف کنیم، پیچیده و گیج کننده می شود.
یک هنرمند دیجیتال به نام ماکس اترنیتی در سایت اینترنتی سابقش، «مجله هنر دیجیتال»، توضیح داد، که با طیف وسیعی از فعالیت های هنری در قلمرو فناوری دیجیتال در ارتباط است و هنرهای دیجیتال را اینگونه تعریف می کند:

نام هنر دیجیتال:

این نام برای آثار تجسمی هنری در قبل از عصر دیجیتال مانند نقاشی، چاپ، مجسمه سازی و غیره انتخاب شده است که در حال حاضر فناوری های دیجیتال و ابزارهای مجازی، جایگزین ابزارها و زیر ساخت های فیزیکی قدیمی شده اند.
شیوه های قدیمی مانند چاپ، نمی توانند بیش از حد در درک و ارزش هر اثر هنری، اغراق نمایند. این نام برای اثار خلاقانه ای که معمولا هنری نامیده می شوند و ممکن است در محدوده دسته بندی هنرهای تجسمی باشند. یا نباشند (مانند نقاشی، طراحی، چند رسانه ای، مجسمه سازی، ترانه سرایی، رقص و غیره)، انتخاب شده است.

ابزار هنر دیجیتال:

هنر دیجیتال مانند هر هنر دیگری است اما از ابزارهایی متفاوت از ابزارهای هنرهای سنتی استفاده می کند. ابزارهای مورد استفاده برای خلق یک اثر، نشان دهنده هنری بودن اثر نیستند بلکه چشم انداز، پیام یا احساس هنرمند مهم است. مثلا عکاسی یک ابزار یا مدیوم است که هنرمند می تواند از طریق آن یک اثر هنری خلق کند. به همین ترتیب، یک کامپیوتر فقط یک ابزار یا مدویم (رسانه) است که هنرمند از طریق آن می تواند دیدگاه خود را در قالب خط، شکل، رنگ، ترکیب و ریتم بیان کند.
معمولا هنرمند، ابزاری را انتخاب می کند (روغن، آبرنگ یا پیکسل) که می خواهد از آن استفاده کند. هنگامی که یک هنرمند دیجیتال، دارای تسلط لازم برای کار با ابزار و فناوری های مورد نظر (نرم افزار، تجهیزات و غیره) باشد، می تواند فراتر از “گرفتن یک عکس دیجیتال” یا “اعمال یک افکت” و “خلق یک اثر هنری که دیدگاه فردی او را بیان می کند”، گام بردارد.

انواع مختلف هنر دیجیتال:

قرن ها است که هنر یک بخش مهم از جامعه به شمار می آید، اما فناوری های مدرن همه چیز را تغییر داده اند. ابزارهای دیجیتال به هنرمندان اجازه می‌دهند تا آثار سفارشی، منحصر به فرد و با کیفیت بالا در هر شکل و اندازه ای  را خلق کنند. انواع مختلفی از هنر دیجیتال وجود دارد که می توانند تولید، خریداری و یا فروخته شوند. در این مقاله برخی از محبوب ترین و مشهور ترین انواع این هنر را معرفی می کنیم.
هنرهای دیجیتال به سه دسته اصلی تقسیم می شود:
نقاشی دیجیتال، عکاسی و اتاق تاریک دیجیتال (darkroom) و فراکتال (fractal: نوعی هنر نقاشی که به رسم اشکال دارای ساختار هندسی مشابه می پردازد).
چندین زیر شاخه نیز وجود دارد که هنرمند می تواند چند مورد یا همه آنها را برای خلق اثر منحصر به فرد خود ترکیب کند. انجمن هنرهای زیبای دیجیتال در ایالت نیو مکزیکو، توضیحی درباره انواع مختلف هنرهای زیبای دیجیتال ارائه داده است. از جمله عکاسی دیجیتال، نقاشی عکس (Photopainting) و هنر دیجیتال ترکیبی که در ادامه خواهید دید.

عکاسی دیجیتال

نوعی هنر است که در طول چند دهه گذشته بسیار محبوب بوده است. دوربین های دیجیتال به عکاسان اجازه می دهند تا به سرعت عکس بگیرند و آن را ویرایش کنند و فورا به اشتراک بگذارند.
در اینجا، هنرمند از یک دوربین دیجیتال یا معمولی استفاده می کند. عکس های دیجیتالی به محیط کامپیوتری منتقل می شوند و سپس از نرم افزار ویرایش عکس و جلوه های ویژه برای انجام تکنیک های ویرایش مخصوص اتاق تاریک، استفاده می شود.

نقاشی عکس

ترکیب از دو هنر عکاسی و نقاشی است. هنرمند با استفاده از نرم افزار paint و ویرایش تصویر، تلاش می کند تا حس و حالت بیشتری را به عکس اضافه کند که این تکنیک فراتر از تکنیک اتاق تاریک است.

کلاژ دیجیتال

این هنر، تکنیک ترکیب کردن تعدادی تصاویر از منابع مختلف در قالب یک تصویر است که معمولا با استفاده از تکنیک های لایه بندی در نرم افزارpaint  و ویرایش تصویر انجام می شود.
همچنین میتوان از اشعه ایکس برای ایجاد تصاویری که معمولا چشم نمی‌تواند آنها را ببیند، استفاده کرد که موجب گسترش قلمرو ادراک انسان می شود.

هنر دیجیتال ترکیبی

این تکنیک، “یک هنر ترکیبی” در جهان هنر دیجیتال است. بدین طریق که هنرمندان هر تعداد تکنیک را برای دستیابی به نتایج مد نظر خود، ترکیب و ادغام می کنند.
در این نوع ادغام و ترکیب بندی، محیط دیجیتال دارای محدودیت های کمتری از رسانه های معمولی است.

نقاشی دیجیتال

دارای دو نوع است.
1. دو بعدی: هنرمند کل یک تصویر دو بعدی را در محیط مجازی کامپیوتر و با استفاده از ابزارهای نقاشی که دارای سبکی شبیه به سبک های ابزارهای طبیعی هستند، خلق می کند. به طوری که گاهی اوقات به آن “ابزار یا رسانه طبیعی” نیز گفته می شود.
2. سه بعدی: هنرمند با استفاده از نرم افزار و مدل سازی سه بعدی، یک مجسمه مجازی خلق می کند. این روش از تمام روش های دیگر نیز استفاده می کند.

طراحی گرافیک برداری

یک هنر دیگر است که در گروه هنرهای دیجیتال قرار دارد. طراحی گرافیک برای ساخت لوگو، آگهی ها و انواع دیگر طرح ها استفاده می شود. نرم افزارهای مختلفی برای ساخت این طرح ها وجود دارد. هنرمند با استفاده از نرم افزار طراحی برداری، یک تصویر را در محیط مجازی خلق می کند. در این تکنیک می‌توان از اشکال مشخص شده استفاده کرد و همچنین میتوان آن ها را با رنگ‌ها و الگوهای مختلف پر و تکمیل کرد. در نهایت یک تصویر قوی و یا گرافیکی تولید می شود.

الگوریتمیک یا فراکتال

این گونه آثار هنری به طور انحصاری مبتنی بر مهارت های ریاضی تولید می شوند. اصطلاحا به آن ” تولید شده کامپیوتری” نیز گفته می شود.
این هنر مبتنی بر نوآوری در فرمول های ریاضی و شیوه نوشتن برنامه ها برای بهره بردن از قابلیت های نمایشی سخت افزار است. همچنین مبتنی بر خلاقیت نیز هست و جزء انتخاب های بعدی یک هنرمند یا ریاضیدان به شمار می آید.

نتیجه گیری:

همانطور که می بینید، انواع مختلفی از هنرهای دیجیتال برای لذت بردن وجود دارد. شما انتخاب های زیادی دارید و می توانید در همه حوزه های این نوع هنر یعنی تولید، خرید و یا فروش فعالیت کنید. همه چیز را بررسی کنید و شروع به پیدا کردن یا خلق اثر هنری که متناسب با سلیقه شماست نمایید.
مطمئنا از منابع زیادی که پیدا می کنید، شگفت زده خواهید شد. “دیگر فقط پوست بدن برای برقراری ارتباط با محیط و واقعیت، کافی نیست. فناوری به عضو جدیدی از بدن تبدیل شده است.”     N.J.PAIK

سوالات متداول

هنر دیجیتال چه خصوصیاتی دارد؟

هنردیجیتال نیز مانند هر هنر دیگری، آثاری مشهود از خلاقیت و ابتکار در خود دارد؛ اما با ابزارهایی متفاوت از هنرهای سنتی خلق می ­شود. هنر، هیچ تبعیضی میان ابزارهایی که برای خلقش به کار برده شده ­اند قائل نیست.

عکاسی چه نوع رسانه ای است؟

رسانه ­ای است که هنرمند می­ تواند از طریق آن، دست به خلق هنر بزند و رایانه نیز واسطه­ ای است که با کمک آن، هنرمند می­ تواند دیدگاه، فرم، رنگ، ترکیب­ بندی و ریتم خود را عرضه کند.

آیا شما آموزش هنر های دیجیتال مختلف را هم دارید ؟

بله ، هم بصورت حضوری و هم بصورت آنلاین و غیرحضوری برگزار می کنیم برای اطلاعات بیشتر داخل سایت تصویرگران پویا اندیش شوید.

افترافکت چیست؟

یک نرم ­افزار برای خلق موشن گرافی و جلوه ­های ویژۀ مورد استفاده در ویدیو، محتوای آنلاین و نمایش­ های بصری است.

موشن گرافیک چیست؟

نوعی از پویانمایی است که بازیگران اصلی­ اش، متون و کلمات اند. اصولا موشن گرافیک نوعی طراحیِ گرافیکیِ پویانمایی­ شده است.

نقاشی دیجیتالی چیست؟

هنر نوظهوری است که در آن، تکنیک ­ها به وسیلۀ یک رایانه، تبلت مخصوص یا استایلوس و با کمک نرم ­افزارهای مربوطه انجام می ­شوند.

پریمیر چیست؟

پریمیر یک بستۀ نرم ­افزاری ویرایش ویدیو است که هم برای آماتورهای علاقمند، جذاب است و هم به کار حرفه ­ای­ ها می ­آید.

5/5 - (31 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.