پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

پارچه ریون چیست

پارچه ریون چیست + تصویر

فهرست عناوین

پارچه ریون چیست ؟ در اوایل قرن نوزدهم، اولین پارچۀ تولیدشده از الیاف غیرطبیعی، وارد بازار شد . رفته‌رفته محبوب و پرطرفدار شد. چنانکه که حتی امروز، پس از گذرِ دویست سال، همچنان از پارچه‌ های پرطرفدار و پر استفاده به شمار می ‌رود. پارچه ریون در رنگ و طرح‌ های متنوع در بازار وجود دارد و خیلی هم مقرون به صرفه است. در این مطلب، برایتان خواهیم گفت که پارچۀ ریون چیست و هرآنچه لازم دربارۀ آن بدانید را شرح خواهیم داد.
با تصویرگران پویااندیش همراه باشید!.

قیمت پارچه ریون

پارچه ریون: طبیعی یا مصنوعی

پارچۀ ریون را نه می ‌توان کاملاً طبیعی دانست و نه کاملاً مصنوعی. این پارچه ترکیبی از این دو است؛ در واقع، مادۀ اصلی پارچۀ ریون، «سلولز» نام دارد که از گیاه پنبه به دست می ‌آید. این مادۀ طبیعی با مواد مصنوعی ترکیب می ‌شود و پارچۀ ریون را تشکیل می ‌دهد. همان ‌طور که مشاهده کردید، پارچۀ ریون را نه می ‌توان کاملاً مصنوعی نامید و نه کاملاً طبیعی. همین مصنوعی بودنِ پارچۀ ریون، سبب مقرون به صرفه بودنِ آن شده است.

کاربرد پارچه ریون

پیدایش پارچه ریون

خاستگاه پارچۀ ریون کجاست؟ پارچۀ ریون از مهدِ دنیای مُد، یعنی فرانسه برخاست و به همۀ جهانیان معرفی شد.
و اما چه چیزی بشر را به سوی اختراعِ الیافِ مصنوعی سوق داد؟
در اوایل قرن نوزدهم، کرم‌ های ابریشم به بیماری مبتلا شدند و همین موضوع باعث شد صنعتِ تولید پارچۀ فرانسه، که عمدتاً متکی به ابریشم بود، آسیب ببیند؛ در نتیجه، هیلار دو کاردونت، دانشمند فرانسوی، پس از تحقیق و پژوهش بسیار، توانست سلولز را جایگزینِ ابریشم کند و امکانِ تولید اولین الیاف و پارچۀ مصنوعی را فراهم سازد.
در قرن بیستم، ریون که در فرانسه به آن ابریشم مصنوعی می ‌گفتند، راهش را به سوی دیگر کشورها و قاره‌ ها نیز هموار کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش مولاژ

پیدایش پارچه ریون

پارچه ریون و استات

در اواسط قرن بیستم، پارچۀ ریون به دو دسته تقسیم شد: پارچۀ ریون: از سلولز خالص به دست می ‌آید و با مواد دیگر ترکیب نمی ‌شود. پارچۀ استات: از ترکیبِ سلولز با دیگر مواد مصنوعی تولید می ‌شود.

پارچه ریون و استات

انواع پارچه ریون

پارچۀ ریون، انواع متفاوتی دارد و هر کدام از آن‌ ها ویژگی‌ های مختص به خودشان را دارند.
در ادامه، انواع ریون را معرفی خواهیم کرد:

انواع پارچه ریون

ریون ویسکوز

ریون ویسکوز از نسل اول پارچه‌ های ریون به شمار می ‌رود و می ‌توان آن را پرطرفدارترین و پراستفاده ‌ترین نوع ریون نامید.
این نوع ریون، ترکیبی از الیافِ طبیعی و مصنوعی است. این نوع ریون، بسیار مقرون به صرفه است و در عین حال، بسیار زیباست و دوام قابل قبولی هم دارد.

ریون ویسکوز

ریون کوپرو

پارچه ریون کوپرو، که نام دیگر آن ریون کوپرا است، نوع دیگری از این پارچه است که حاصل ترکیبِ ویسکوز، مس و آمونیاک است.

پارچه ریون کوپرو

ریون مودال

مودال یا ریون HMW ، انواع بسیار بادوام ریون به شمار می ‌رود. این نوع پارچه یکی از انواع خُنک ریون محسوب می شود که هوا را به خوبی از خود عبور می ‌دهد و اجازه نمی ‌دهد احساس گرما کنید.
ریون مودال گزینۀ بسیار مناسبی برای فصول گرم سال به شمار می ‌رود. یکی دیگر از ویژگی‌ های ریون مودال این است که در مقایسه با دیگر انواع ریون، خاصیتِ کششی بیشتری دارد.

ن

مودال برای اولین بار، در اواسط قرن بیستم و با استفاده از چوب درخت راش تولید شد.ریون مودال، در مقایسه با برخی از انواع ریون، دوام بیشتری دارد و می ‌توانید آن را با استفاده از ماشین لباسشویی نیز بشویید. از این نوع ریون برای تولید حوله نیز استفاده می ‌شود.

پارچه ریون مودال

ریون بامبو

پارچه ریون بامبو نیز مانند ریون مودال، نسل دوم از پارچه‌ های ریون است و برای اولین بار، در اواسط قرن بیستم و در ژاپن، تولید شد. ریون بامبو، بسیار نرم و لطیف است و به دلیل همین لطافت، معمولاً از آن برای دوختن لباس زیر و لباس خواب استفاده می ‌شود.

پارچه ریون چیست؟

ریون لیوسل

لیوسل (یا تنسل) از دیگر انواع پارچۀ ریون و سومین نسل از این پارچه است. این نوع ریون، عرق را به خود جذب می ‌کند و به‌ سرعت آن را در هوا رها می سازد؛ البته این خاصیت پارچه ریون لیوسل باعث نمی ‌شود بوی عرق بگیرد.
این پارچه، برای اولین بار در سال 1997 به صورت گسترده تولید شد و نوعی پارچۀ جدید است.
علاوه بر این‌ ها، می ‌توان الیاف ریون را با انواع الیاف طبیعی، مانند پشم، ابریشم و پنبه، ترکیب و پارچۀ جدیدی تولید کرد. پارچۀ حاصل از ترکیب ریون و الیاف طبیعی، قیمتی مقرون به صرفه دارد و همچنین، احتمال چروک شدنش بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: پارچۀ شانتون چیست؟

پارچه ریون لیوسل

مزایا و معایبِ پارچه ریون

انواع پارچه ریون، مانند هر پارچۀ دیگری، مزایا و معایبِ متعددی دارند. در ادامه، به این مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد.

انواع پارچه ریون

مزایای پارچه ریون

از اولین مزایای پارچه ریون، می ‌توان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. این پارچه بسیار مقرون به صرفه و در عین حال، زیباست و ظاهر برخی از آن‌ ها، دست کمی از پارچه‌ های ابریشمی مرغوب ندارند. ریون، پارچه ‌ای بسیار نرم و لخت است و لباسی که با آن دوخته می ‌شود، بسیار خوش حالت و زیبا خواهد بود. طرح و رنگِ پارچه‌ های ریون بسیار متنوع است و این به دلیل سهولتِ رنگ آمیزی این پارچه است.
هر وقت دلتان خواست، می ‌توانید خودتان رنگِ پارچۀ ریون را تغییر دهید و آن را به رنگ دلخواهتان در بیاورید. یکی از ویژگی‌ های مثبتِ پارچۀ ریون این است که هوا را به خوبی از خود عبور می ‌دهد، درست مثل پارچه‌ های مرغوب طبیعی! پارچۀ ریون از آسیبِ حشرات نیز در امان است.

مزایای پارچه ریون

معایبِ پارچۀ ریون

و اما معایب پارچۀ ریون کدام است؟ پیش از هر چیزی، باید گفت که پارچۀ ریون، به طور کلی، دوام چندانی ندارد و همین موضوع، نگهداری آن را دشوار می ‌کند. به عنوان مثال، برخی از انواع ریون را نمی ‌توان با استفاده از ماشین لباسشویی شست و به راحتی اتو کشید یا اینکه این پارچه را نباید در معرض تابشِ آفتاب یا رطوبت قرار داد، چرا که خیلی زود آسیب می ‌بیند.

از دیگر معایب پارچه ریون

پارچۀ ریون، پس از چند بار شست و شو، خاصیت کششی و در نهایت، حالت اصلی خودش را از دست خواهد داد.
یکی دیگر از معایبِ پارچۀ ریون این است که خیلی زود به خود لکه می ‌گیرد و باید آن را زود به زود شست. دلیل این لکه‌ ها این است که ریون همه چیز را خیلی زود به خود جذب می ‌کند. برخی از انواع پارچۀ ریون، هنگام شست و شو آب می ‌روند؛ از این رو، اگر قصد دارید با پارچۀ ریون لباس بدوزید، حتماً آن را پیش از بُرش و دوخت، بشویید تا پس از دوخت، لباستان تنگ و بلااستفاده نشود.

معایبِ پارچۀ ریون

موارد مصرف پارچۀ ریون

ریون، پارچه ‌ای بسیار پرطرفدار و پر استفاده است و از آن در تولیدِ لوازم منزل، پوشاک و حتی لوازم پزشکی استفاده می ‌شود.
از این پارچه، برای دوختن انواع لباس ورزشی زنانه و مردانه، پیراهن، شومیز، دامن و مانتو استفاده می ‌شود.
پارچۀ ریون، گزینۀ مناسبی برای فصل زمستان و مناطق سردسیر نیست، چرا که هوا را از خود عبور می ‌دهد و اصلاً بدن را گرم نمی ‌کند.

موارد مصرف پارچۀ ریون

نگهداری پارچه ریون

همان‌ طور که گفتیم، پارچۀ ریون دوام زیادی ندارد؛ از این رو، برای شست و شو و نگهداری آن باید نکاتی را در نظر داشته باشید. یادتان باشد که هر نوع ریونی را نمی ‌توانید با استفاده از ماشین لباسشویی بشویید، چرا که ممکن است پارچه‌ تان آسیب ببیند و بلااستفاده شود.
نباید لباس ریون را پس از شست و شو در معرض آفتاب شدید قرار دهید، چون این کار از عمرِ پارچۀ ریون خواهد کاست؛ در ضمن، نباید پارچۀ ریون را با حرارت بالا اتو کرد، چرا که ممکن است پارچه بسوزد.
برای افزایشِ عمرِ لباس ریون‌تان، حتماً پیش از اتو زدن و شست و شو، لیبلِ روی آن را بخوانید؛ سپس براساس آن عمل کنید!

بیشتر بخوانید: چه پارچه ای برای بارانی مناسب است؟

نگهداری پارچه ریون

 سخن آخر

ریون از پراستفاده‌ترین پارچه‌ ها به شمار می ‌رود که در عین پر استفاده و محبوب بودن، مردم آن را به درستی نمی ‌شناسند. این نوع پارچۀ ارزان، ترکیبی از موادِ طبیعی و مصنوعی است.
پارچۀ ریون می ‌تواند ظاهر پارچه‌ های ابریشمی ، پنبه ‌ای و پشمی را داشته باشد؛ اما هرگز به بادوامی آن‌ ها نخواهد بود. هنگام خریدِ پارچه یا لباس ریون، در مورد نوع آن اطلاعات کسب کنید تا بتوانید پارچۀ دلخواهتان را بخرید و در استفاده و نگهداری آن دچار مشکل نشوید.

پایان بخش :

پارچه ریون چیست + تصویر

سوالات متداول پارچه ریون

پارچه ریون یک پارچه با الیاف طبیعی است یا مصنوعی؟

اگر بخواهیم پارچه ریون را در یکی از دسته از پارچه هایی با الیاف طبیعی یا الیاف مصنوعی قرار دهیم، ریون هم بافتی طبیعی دارد و هم مصنوعی. این بدان معناست که برای تولید این پارچه ها به صورت ترکیبی هم از الیاف های مصنوعی و هم از الیاف های طبیعی استفاده شده است. از ترکیب سلولز به دست آمده از پنبه به همراه یک سری ترکیبات و الیاف های مصنوعی، می توان پارچه های ریون را تولید کرد که بافت و ساختار آنها را بسیار پایدار، سبک و مقرون به صرفه می کند.

آیا یک نوع پارچه ریون داریم؟

پارچه های ریون نیز مانند بسیاری از مدل پارچه های موجود در بازار بسته به ترکیب الیاف به کار رفته در تولید آنها متفاوت است. در واقع بسته به این که چه نوع الیاف مصنوعی با سلولز ترکیب شده و چه درصدی از هر جز در تولید پارچه ریون به کار رفته، تنوع زیادی از پارچه های ریون در بازار وجود دارد. بر این اساس می توان پارچه های ریون را به انواع ریون ویسکوز، ریون کوپرو، ریون مودال، ریون بامبوو ریون لیوسل دسته بندی کرد. این پارچه ها از نظر بافت، وزن، ساختار، دوام، قیمت و … با هم متفاوت اند.

پارچه های ریون چه معایبی دارند؟

این پارچه ها به دلیل داشتن متریال و الیاف های مصنوعی، بسته به مدل پارچه و درصد این الیاف ها، معمولا در زمان استفاده موجب تعریق زیادی می شوند. ایراد دیگر نگهداری دشوار این پارچه ها و دوام کم آنهاست. منظور از نگهداری دشوار، عدم شست و شوی پارچه در لباسشویی یا اتوکشی مداوم و راحت آنهاست. علاوه بر این اگر این پارچه ها را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهیم، بعد از مدتی آسیب دیده و خراب می شوند. پارچه های ریون زود لکه می گیرند، خاصیت کششی آنها زود از بین می رود و برخی از آنها نیز خاصیت آبرفت دارند. در نهایت ایراد دیگری که به این پارچه ها وارد می شود، دوخت و برش سخت این پارچه هاست.

5/5 - (31 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.