در سال های اخیر، علاقه به مطالعات ارتباطی بین یادگیری هنر و رشد انسانی فرد افزون شده. تحقیقات دهه ی اخیر اینطور نشان می دهد که مشارکت در خلق هنری، رشد شناختی و مهارت های آکادمیک مثل حافظه ی بلند مدت یا مهارت های خواندن، مهارت های تفکر خلاق و نوشتار سلیس همه و همه به شکل تنگاتنگی مرتبط هستند.
همچنین مشارکت هنری بصورت خاص پی آمدهای مثبت اجتماعی، افزایش تعداد فارغ التحصیلان و ارتباطات و فعالیت های اجتماعی بهتر را به همراه داشته است.

ارتباط هنر و سلامت روانی
تلاش ها و تحقیقات زیادی هم حول موضوع ارتباط هنر و سلامت روانی و کلی انسان شده که البته همچنان ادامه دارد.
هنر همیشه قسمت مهمی از برنامه های کودکان خردسال را تشکیل داده است.
فردریک فروبل
فردریک فروبل (Friedrich Froebel)، پدر مهدکودک دنیا، اعتقاد داشت که کودکان باید“هم در خلق هنر سهیم باشند و هم در لذت بردن از هنر دیگران. تمام فعالیتهای هنری مهم بود؛ نه فقط برای اینکه این فعالیتها به مربی ها فضا میداد تا بچه هایی با استعدادهای درخشان را کشف کنند. بلکه بیشتر به این دلیل که مسبب رشد “کامل و همه جانبه”ی کودک میشود.

مربی های خردسال
حال پس از گذشت بیش از یک سده، مربی های کودکان خردسال هنوز نگران رشد “همه جانبه” ی کودکان هستند .
بهترین برنامه ها یا کارگاه های کودک باید شامل فعالیت هایی باشد که به نوعی سبب رشد مهارت های شناختی، اجتماعی و حرکتی کودک شود.
سالها پیش فروبل بیان کرده بود،خلق هنر و لذت از هنری که توسط دیگر انسانها و فرهنگها خلق شده برای رشد کودک مهم محسوب میشود.
حال چگونه برنامه ریختن برای آموزش هنر و فعالیت های هنری برای هر کودک متفاوت است. بررسی هایی که روی سنین مختلف انجام شده و نتایج آن آمده تا شاید کمکی باشد برای تدوین تجربه های هنری بهتر برای کودکان . بیشتر بخوانید: آموزش هنر به کودکان و نوجوانان

تحصیل هنر در خردسالی :
اطلاعات موجود در رابطه با جنبه های مختلف رفتاری و رشدی کودکان خردسال بسیار زیاد است. تقریبا همه پذیرفته اند که تجربیات هنری ، رشد کودک را در چندین و چند حوزه تقویت می کند.
کشفیات هنری کودک خردسال معمولا به تجربیات تحصیلی وی در مهد کودک، آمادگی و حتی دبستان مرتبط می شود.
در سالهای اولیه ی رشد کودک، تمرکز تجربیات هنری بیشتر روی قسمت برقراری ارتباط و مراوده ی درک هر کودک از خودش و دنیایش با هم سن و سالانش است.

اهمیت تحصیل هنر در رشد فیزیکی :
کودکان خردسال حین یادگیری در کسب مهارت های حرکتی می کوشند. اما هماهنگی مهارت های حرکتی( شامل مهارت هایی مثل نوشتن) به شکل ایده آل و عالی هنوز برای آن ها سخت است. کودکان در این سن با تمام بدن خود می آموزند و باید با فعالیت های حرکتی و کنشی به کشف و آموختن بپردازند.
البته برای برنامه ریزی هنری این سن ، باید نادقیق و ناکامل بودن مهارت های حرکتی این گروه سنی در نظر گرفته شود.
نقاشی، طراحی و بقیه فعالیت های خلق هنری در این دوره ی زمانی باید به شکل تمرینی حرکتی نگاه شود تا کودکان بتوانند تاثیری که کار هنری آن ها به جا می گذارد را درک کنند. به مربیان هنر توصیه میشود از ابزارهایی استفاده کنند که کودک خردسال با مهارتهای حرکتی نادرست و نسبتا اندک خود بتواند براحتی بکار بگیرد.
برای مثال قلموهای نقاشی و مداد شمعی های بزرگی که کودک خردسال به راحتی آن را در دست بگیرد بسیار مناسب هستند.
در موسیقی و ساز همین موضوع هائز اهمیت است و باید سازهای بزرگ و ساده به کودک داده شود تا بتواند به روشهای مختلفی که کشف میکند با ساز موسیقی خلق کند. بیشتر بخوانید: چرا کودکان باید موسیقی را بیاموزند؟

اهمیت تحصیل هنر در رشد شناختی :
تمام تحقیقاتی که تا به امروز انجام شده تایید میکند که کودکان خردسال دوره تمرکز بسیار کوتاهی دارند و این موضوع باید در برنامه ریزی برای آنان لحاظ شود. روتین آن ها شامل تنوعی از فعالیت ها باشد تا همچنان جالب بماند و حوصله شان را سر نبرد.
آنها در تلاش برای فهم دنیای اطرافشان هستند و باید به آنها اجازه داده شود تا در خلال اکتشاف و تجربه مطالب را یاد بگیرند. در حرکات موزون باید تکرار حرکات و ایده های ساده و اولیه لحاظ شود. در کنار اینکه به کودک آزادی ای داده شود تا خودش حرکاتی را ابداع کند.
حرکات موزون در آموزش موسیقی کودک نیز باید آموزش هدفمند و آزادانه در کنار هم قرار بگیرند تا کودک آهنگ هایی را خودش در لحظه بداهه بنوازد و ابداع کند. تئاتر باید شامل تمرینهای کنش و واکنشی باشد و تمرینهایی که دست کودک باز باشد تا با فانتزی خودش داستان و نمایش نامه ذهنی بنویسد.
در خلق هنری نیز باید تاکید بر اکتشاف کودک و استفاده خلاق از مواد مختلف باشد. که این فعالیت ها در تقابل با تمرین هایی قرار می گیرند که هدفمند و با موضوع برای کودک از طرف مربی تعریف می شوند.

اهمیت تحصیل هنر در رشد اجتماعی/ احساسی :
سال های اولیه ی زندگی کودک معمولا والدین و مربی وی مهمترین افراد زندگی کودک هستند. اما بین سنین 5 تا 7 سال کودک با هم سن و سالان خود نیز ارتباط برقرار میکند. و اولین دوستان زندگی وی ارکان مهم زندگی اجتماعی او محسوب می شوند. در این دوره، کودکان بسیار خوش صحبت و اجتماعی هستند و برای آن ها، خود تجربیات هنری تجربه های اجتماعی محسوب می شوند.
هنر های تصویری، معمولا کودکان بسیار علاقه مند به گفتن دوباره ی سیر خلق هنری و توصیف خود اثر هستند.
مخصوصا زمانی که آثارشان قدرت بازنمایی بیشتری پیدا می کند و می تواند واقعا به نحوی شبیه به شیء مورد نظر باشد.
کودکان در پی کشف رابطه خودشان و جهان اطرافشان هستند و شرکت در کلاسهای کوچک و گروهی، موسیقی و هنرهای تصویری به مهارتها و تواناییهای ارتباط و همکارایشان کمک بزرگی میکند.

تحصیل هنر در دوران ابتدایی :
در سنینی که کودک وارد دبستان می شود، تمرکز او روی ارتباطات کلامی بیشتر می شود.
به نظر می رسد تجربیات هنری در این سنین کمتر مورد توجه کودک برای اهدافی مثل شناخت و مرتبط کردن خود با جهان اطراف و یا برای برقراری ارتباط با بقیه ی انسان ها و انتقال ایده هایش، قرار می گیرند.
البته باید در نظر بگیریم که همچنان تجربیات هنری بسیار مهم هستند و باید به شکلی ارتباط کودک با هنرمند درونش حفظ شود.
تحصیل هنر و رشد فیزیکی :
با مروری بر مطالعات روی کودکان در این سن، این طور به نظر می آید که همراه با بهتر شدن و دقیق تر شدن مهارت های حرکتی کودک در این سن و هماهنگی راحت تر وی، حال برای کودک مهارت و تکنیک در تلاش برای خلق هنری به نظر بسیار مهم می آید.
در آموزش حرکات موزون حرکات مهم تری به کودک معرفی می شود و تکنیک های چرخش و خم شدن و قرینگی در بین حرکات به او آموزش داده می شود.
همانطور در آموزش موسیقی معمولا از اینکه کودک در حال بهتر کردن تلفظ های زبانی خویش است، استفاده می شود.
کودکان دبستانی در این زمان از ابزار های بیشتر و دقیق تری مثل مداد و قلموهای نازک نقاشی استفاده می کنند که متقابلا از مهارت های حرکتی و هماهنگی در حال رشدشان استفاده شود.

اهمیت تحصیل هنر در رشد شناختی :
تحقیقات این طور نشان می دهند که همین طور که درک کودک از دنیای اطرافش بیشتر و پیچیده تر می شود و کنجکاوی هوشمندانه ی او نیز وسیع تر می شود، فعالیت های هنری افزون تر و ماهرانه تر می شوند؛ تا حدی که ممکن است بقیه ی موضوعات درسی را تحت شعاع قرار دهند.
کودکان در این سنین مشتاق و مستعد بهبود مهارت های خویش هستند ؛ در برنامه ی آموزش موسیقی پیشنهاد می شود که الگو های جدی تر به کودکان آموزش داده شود تا با تکرار، مهارتشان بهتر شود.
برنامه های تئاتریک بیشتر حول بهبود درک کودک از ساختار داستان، درک روابط علت و معلولی و توانایی نوشتن خلاقانه با جزییات، تنظیم می شوند.
توصیه می شود که در همه ی زمینه ها “تفکر انتقادی” و “تفکر انعکاسی” در نظر گرفته شود.
برای مثال، به مربی های هنرهای تصویری گفته می شود که هدفمند بحث هایی حول آثار هنری بچه ها مطرح کنند و حین بحث استراتژی های استدلالی ای استفاده کنند تا تفکرانتقادی و مشاهده ی کودک تقویت شود.
جالب اینجاست که هنوز هم تاکید بر اکتشافات باز و آزادانه و بازی های بداهه کودک در کنار همه ی برنامه ی ساختار محور وجود دارد و حذف نشده است.
یعنی در کنار ساختار کلاس و تکالیف، بچه ها باید جایی برای اکتشاف و ابداعات بداهه با مواد و چیزهایی که در دسترس دارند در نظر گرفته شود.

اهمیت تحصیل هنر در رشد اجتماعی/ احساسی :
تحقیقات نشان داده که کودکان در سنین دبستان به موضوع “ارتباط خویش با جهان” علاقه نشان می دهند. همچنین حس استقلال آن ها روز به روز افزون می شود. در این مرحله، دوستی ناگهان نقش بسیار مهمی در زندگیشان پیدا می کند. این که برنامه هنری درستی برای کودکان این سن نوشته و به تبع اجرا شود،مستلزم شناخت کامل و دقیق از ارتباطات اجتماعی این کودکان است.
توصیه می شود که مثلا برای کلاس های مختلف هنری کودکان به گروه های 2 نفره یا 3 نفره و یا بیشتر تقسیم شوند و فعالیت هایی انجام دهند که همکاری در آن نقش اصلی و مهمی داشته باشد.
برای تئاتر، فعالیت های گروهی می تواند مهارت های اجتماعی و احساسی شامل توانایی حل اختلاف و دلسوزی برای یک انسان دیگر را بهبود ببخشد.
سطح اعتماد به نفس کودک
در همین زمان، مقداری سطح اعتماد به نفس کودک در مورد مهارت های خلاقش کاهش پیدا میکندو برای همین در برنامه موسیقی توصیه می شود. کلاس بسیار تکرار و تمرین داشته باشد تا مهارتهای حرکتی و تکینیک کودک در برخورد با ساز بهتر شود و اعتماد به نفس وی بهبود پیدا کند.
در برنامه های هنری بسیار تاکید شده که باید فضایی آزاد برای کودک فراهم شود تا کودک آزادانه خودش را ابراز کند، ایده های جدید را آزمایش و تجربه کند.
بیشتر بخوانید: فواید آموزش موسیقی به کودکان

تحصیل هنر در دوران راهنمایی :
تحقیقاتی که حول موضوع تنظیم برنامه درسی برای این سن از کودکان انجام شده،تاکید بیشتری روی رشد اجتماعی/ احساسی این گروه بیش از هر سن دیگری میکنند.
باید در نظر گرفته شود که آموزش اجباری هنر برای کودک تا همین سن ادامه داشته و حال بر عهده و تصمیم خود او است. رشد و آموختن فعالیت های هنری خود را ادامه دهد و یا متوقف کند که البته بستگی به نگاه کودک از آینده ی خویش دارد.
اگر کودک در سنین دبستان در مدرسه و یا کارگاه های بیرون به آموختن هنرپرداخته باشد، این سن بهترین زمان برای عالی کردن مهارت ها و کانسپت های اولیه و معرفی شدن به تکنیک های پیچیده تر و تخصصی تر است.

اهمیت تحصیل هنر در رشد شناختی :
کودکان در سن راهنمایی همچنان تفکری ملموس و عینی دارند. تحقیقات نشان می دهد که در تمام انواع برنامه های هنری می توان تکنیک های ماهرانه تر هنری با این کودکان کار شود. و البته می توانند به صورت اولیه و بتنی و عمیق با کانسپت های اولیه ی هنری در رشته های مختلف باری دیگر آشنا شوند.
در این سنین کودکان بیش از هر زمانی به دقیق بودن و کاملا درست بودن اثر و مهارتشان علاقه و وسواس نشان می دهند.
این ویژگی در نقاشی خود را به شکل“واقع گرایی”نشان داده و در موسیقی به شکل دقت افزونتر در ساز زدن و مهمتر شدن ریتم ودقت در اجرا خود را نشان می دهد.
کودکان در این سن از نظر تفکر بسیار کنجکاو هستند و می توانند به موضوعات متنوع و فراوانی واکنش و علاقه نشان دهند.
در کنار اینکه در برنامه ی هنری باید عالی تر شدن مهارت هایشان لحاظ شود. از طریق دقیق شدن در اثر هنری آن ها می توان به ایده ها و علایق نهفته ی کودکان در این دوران پی برد.
مربی های تئاتر بیشتر رو ایده هایی کار می کنند که کنجکاوی فکری کودکان برانگیخته شود و یا در هنر های تصویری تلاش بر این است که کودک به کشف ایده های بیشتر تشویق شود.

اهمیت تحصیل هنر در رشد اجتماعی/ احساسی :
تمرکز کودکان در این سن بسیار روی خودشان است و هنر و فعالیت های هنری فرصت خوبی برای خودشناسی است.
برنامه نویس های برنامه های هنری در این دوره تاکید میکنند که هنر در این دوره برای رشد اجتماعی و احساسی کودک بسیار مهم است.
در موسیقی اعتقاد بر این است که در این سن کودک آماده است خودش موسیقی و نت بنویسد.
در تئاتر نیز باید اجازه داده شود تا کودکان در ارتباط با یکدیگر ایده های جدید، نیازها و باور هایشان را کشف کنند. هنر های تصویری، تاکید بر تصمیم گیری شخصی کودک در حین خلق اثر پیشنهاد می شود.
کودک باید حس کند که اثر هنری اش، نگاهش به زندگی و دنیا را بازتاب می کند.

نتیجه گیری/ بحث آخر :
در همه ی این دوره های زمانی که بررسی شد نکاتی که مشخصا نقطه اشتراک محسوب می شوند.
مثل کمک به کودک برای دریافت و درک بهتر دنیای اطرافش، متصل کردن ایده های به ظاهر نامربوط به هم و ایجاد ارتباط بین “خود”و“دیگران”.
این جنبه و ارزش اجتماعی و احساسی در تجربه های هنری بین همه مراحل و برنامه ها در نظر گرفته شده است. برعکس رشد شناختی که به شکل عینی شاید در تمام برنامه های هنری در نظر گرفته نشده باشد. این تحقیق به شکلی عمومی خواستار تعادلی بین ساختار گرایی برنامه در کنار آزادی دادن به کودک برای آزمایش و تجربه است. آموزش تکنیکها و در اختیار گذاشتن ابزارهای تخصصی در کنار تشویق کودک به تجربه و ریسک کردن و رشد دادن نگاه و فکر شخصی اش، همزمان اتفاق بیفتد.
برای تمام افرادی که برای کودک برنامه ریزی هنر میکنند. یا والدینی که میخواهند اطلاعات بیشتری از برنامه های مختلف و مناسب هر گروه سنی داشته باشند. این بخش می تواند به نحوی مفید واقع شود و سرنخی باشد تا برنامه های بهتری برای کودکان تدوین شود.
سوالات متداول رشد کودک و تحصیل هنر
اهمیت تحصیل هنر در رشد همهجانبه کودک چیست ؟
یادگیری هنر باعث میشود کودک مهارتهای فکری، عاطفی و اجتماعی خود را تقویت کند و دید وسیعتری نسبت به جهان اطرافش داشته باشد.
چگونه یادگیری هنر به پرورش خلاقیت و اعتماد به نفس کودک کمک میکند؟
هنگامی که کودک اثری هنری خلق میکند و نتیجه کار خود را میبیند، احساس توانایی کرده و اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکند؛ همچنین ایدههای خلاق او پرورش مییابند.
چه نوع فعالیتهای هنری برای کمک به رشد فکری کودکان مناسب هستند؟
نقاشی، کاردستی، سفالگری و موسیقی همگی فعالیتهایی هستند که قوه تخیل و قدرت حل مسئله کودک را بالا برده و به رشد ذهنی او کمک میکنند.
آیا تحصیل هنر به بهبود مهارتهای اجتماعی کودکان منجر میشود؟
هنرهای گروهی مانند اجرای موسیقی دستهجمعی یا نمایش خلاق، به کودکان یاد میدهد چگونه با دیگران همکاری کنند و درک بهتری از احساسات یکدیگر داشته باشند.
چرا آموزش نقاشی و رنگآمیزی در مراحل اولیه رشد کودک مفید است؟
کودکان از طریق نقاشی با رنگها و اشکال آشنا میشوند و هماهنگی چشم و دست آنها افزایش مییابد. این فعالیتها پایههای اولیه مهارتهای حرکتی ظریف را تقویت میکنند.
رابطه میان هنر و تقویت هوش دیداری-فضایی کودکان چیست؟
هنگامی که کودک روی ترکیببندی تصاویر و اجسام کار میکند، ذهنش توانایی درک بهتر فضا و اشکال را پیدا میکند و هوش دیداری-فضایی او توسعه مییابد.
چگونه میتوان علاقه کودک به یادگیری هنر را تقویت کرد؟
آشنایی با هنرمندان موفق، ایجاد فضای شاد برای فعالیتهای هنری و تشویق مداوم باعث میشود کودک به آموختن هنر علاقهمند بماند و با اشتیاق بیشتری پیشرفت کند.
چه تأثیری سازهای موسیقی بر رشد ذهنی و احساسی کودک دارند ؟
نواختن ساز باعث تقویت هماهنگی حرکتی میشود و گوش موسیقایی کودک را پرورش میدهد. همچنین کودک احساساتش را بهتر بیان میکند و درک عمیقتری از آهنگها دارد.
چرا ترکیب بازی و فعالیتهای هنری برای کودکان جذاب است؟
کودک با استفاده از بازی در کنار هنر احساس راحتی بیشتری میکند و هیجان بیشتری برای کشف و آزمون ایدههایش دارد. در نتیجه فرآیند یادگیری برایش لذتبخشتر میشود.
چگونه تحصیل هنر باعث شناخت بهتر احساسات در کودک میشود؟
هنگام خلق آثار هنری، کودک هیجانات مختلفی را تجربه و بیان میکند و یاد میگیرد چگونه احساساتش را بشناسد و آنها را به شیوهای سازنده بروز دهد.
آیا یادگیری هنر به رشد جسمی کودک نیز کمک میکند؟
کار با ابزارهای هنری و اجرای حرکتهای ظریف، عضلات دستان کودک را تقویت میکند و به هماهنگی جسمی او کمک میکند؛ بهویژه در هنرهایی مانند مجسمهسازی یا سفالگری.
چطور کارهای دستی ساده باعث افزایش تمرکز و دقت کودکان میشوند؟
در کاردستی، کودک باید با صبر و حوصله برش بزند، بچسباند یا نقاشی کند. این دقت در جزئیات موجب تمرین تمرکز شده و منجر به رشد ذهنی بیشتری میشود.
استفاده از آموزش گروهی هنر چه نقشی در بهبود مهارتهای ارتباطی کودک دارد؟
فعالیتهای گروهی هنری، کودکان را به گفتوگو درباره ایدهها و چالشها ترغیب میکند و باعث میشود آنها با همفکری و بیان دیدگاههایشان، مهارتهای اجتماعی را یاد بگیرند.
چرا مشارکت کودک در نمایشگاهها و رویدادهای هنری مفید است؟
وقتی کودک آثارش را به نمایش میگذارد ، بازخورد و تشویق دریافت میکند. این تجربه اعتماد به نفس او را بالا برده و انگیزهاش برای ادامه تحصیل هنر بیشتر میشود.
چه زمانی مناسب است تا کودک به صورت جدی تحصیلات هنری را شروع کند؟
هنگامی که کودک اشتیاق نشان میدهد و میتواند برای مدتی نسبی روی کار هنری تمرکز کند، زمان خوبی برای آغاز برنامههای منظم آموزشی است.
چگونه میتوان با هنر به کاهش اضطراب و استرس کودکان کمک کرد؟
فعالیتهای هنری به کودکان امکان میدهند احساسات منفی را از طریق خلق آثار مختلف بیان کنند. این فرآیند آرامشبخش است و بهمرور از سطح استرس آنها میکاهد.
آیا محدودیت در یادگیری یک شاخه هنری، سرعت رشد کودک را کاهش میدهد؟
آشنایی با انواع هنرها باعث میشود کودک به انتخاب دقیقتری برسد و ابعاد مختلفی از خلاقیتش را کشف کند. تمرکز صرف روی یک شاخه ممکن است تنوع تجربههای کودک را کمتر کند.
چه تأثیری تعریف و تحسین آثار هنری کودکان بر خودباوری آنها دارد؟
با دریافت بازخورد مثبت در مورد تلاش و ایدههایشان، کودکان حس ارزشمندی پیدا میکنند و باور قویتری نسبت به تواناییهای خود دارند.
چگونه آموزش هنر در کنار دروس مدرسه به پیشرفت تحصیلی کودک کمک میکند؟
هنر موجب تقویت حافظه بصری، خلاقیت و مهارت حل مسئله میشود. این تواناییها در مباحث درسی کاربرد دارند و به پیشرفت تحصیلی کودک یاری میرسانند.
آیا اجرای آثار هنری کودک در جمع دوستان و خانواده بر رشد مهارتهای اجتماعی تأثیر دارد؟
هنگامی که کودک اثرش را اجرا یا ارائه میکند، مهارت صحبت در جمع، ابراز وجود و اعتماد به ایدههایش را تمرین میکند و در نتیجه تعاملات اجتماعی مؤثرتر میشود.
چطور میتوان علایق هنری کودک را شناسایی و او را به تحصیل هنر تشویق کرد؟
ارائه فرصتهای متنوع در زمینههای نقاشی، موسیقی، تئاتر و سایر هنرها و مشاهده واکنش کودک به هر فعالیت به شناسایی علایق او کمک میکند. تشویق مداوم نیز اشتیاق را زنده نگه میدارد.
چه تاثیری یادگیری تئوریهای مقدماتی هنر بر خلاقیت کودکان دارد؟
درک اصول پایهای رنگ، نور، فرم و ترکیببندی به کودک امکان میدهد ایدههایش را ساختارمندتر اجرا کند و به خلاقیت عمیقتری دست یابد.
چرا برخی معتقدند آموزش هنر به رشد هوش عاطفی کودک منجر میشود؟
وقتی کودک تلاش میکند حس یا ایدهای را در یک اثر هنری نشان دهد، با احساسات خود و دیگران بیشتر آشنا میشود و همدلی و درک عمیقتری به دست میآورد.
آیا تشویق به آفرینش هنری در سبکهای گوناگون تنوع فکری کودک را گسترش میدهد؟
کودک با تجربه سبکهای مختلف یاد میگیرد به شیوههای گوناگون فکر کند. این تنوع خلاقیت ذهنی او را تقویت میکند و به رشد فکری سریعتر او کمک میکند.
چگونه ارتباط مستمر با هنر در دوران کودکی بر آینده تحصیلی کودک تأثیر میگذارد ؟
کودکی که از ابتدا درگیر فعالیتهای هنری بوده، مهارت خلاقیت و حل مسئله بهتری دارد و میتواند در آینده نیز با رویکردی متفکرانه و انعطافپذیر در تحصیلات و شغلش موفقتر عمل کند.
یادگیری خلق و فهم هنر های زیبای بصری برای رشد و توسعه نسل بعدی، درست همگام با رشد و بزرگ شدن کودک امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. کسانیکه از کودکان مراقبت می کنند، باید فعالیت های خلاقانه را با توجه به پیشرفت کلی کودک در نظر بگیرند.
ساخت و ایجاد هنر بسیاری از مهارت های حرکتی مانند نگه داشتن قلمو در دست و رنگ آمیزی با مداد رنگی را شامل می شود و برای رشد مهارت های حرکتی در کودکان یک امر ضروری به حساب می آید.
بله ، هم بصورت حضوری و هم بصورت آنلاین و غیرحضوری برگزار می کنیم .برای اطلاعات بیشتر به بخش دوره های آموزشی در همین سایت مراجعه کنید .
والدین باید بدانند که امروزه کودکان نسبت به گذشته چیزهای بیشتری از منابع گرافیکی می آموزند.
آنها می توانند تناسب را به هم بریزند، تصاویر را در هم بشکنند و در مواردی را که برایشان مهم است اغراق کنند. وقتی برای خلاقیت کودکان ارزش قائل هستیم، به آنها کمک می کنیم احساس ارزشمند بودن داشته باشند و عزت نفس خود را بالا ببرند.
تقویت تصویر و تجربه، توسعه عاطفی، توسعه شناخت، توسعه اجتماعی، تقویت آگاهی های فرهنگی، تقویت قوه ابتکار و علاقه به اختراع، تقویت یادگیری بصری.
نقاشی، طراحی و بقیه ی فعالیت های خلق هنری در این دوره ی زمانی باید به شکل تمرینی حرکتی نگاه شود تا کودکان بتوانند تاثیری که کار هنری آن ها به جا می گذارد را درک کنند.
مطالعه بیشتر:














