پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

تاریخچه ی دوربین های عکاسی

تاریخچه ی دوربین های عکاسی + عکس

فهرست عناوین

تاریخچه ی انواع دوربین عکاسی و پیدایش آن ها، موضوعی است که هر هنرآموز عکاسی کم و بیش باید به آن آگاهی داشته باشد.

دوربین عکاسی قدیمی

بیشتر هنر آموزان در طول ترم یادگیری علاقه ی عجیبی به دوربین های آنالوگ و قدیمی پیدا می کنند. در این مقاله از پویا اندیش شما را با سیر تحول دوربین های عکاسی و تاریخ آنها آشنا می کنیم.

 تاریخچه عکاسی از کجا شروع شد؟

تاریخچه عکاسی
عکاسی در یونان باستان

تاریخچه دوربین را می توان در یونان باستان و چینیان باستان جستجو کرد. این تمدن های اولیه از یک دستگاه نوری بسیار ساده به نام camera obscura برای نمایش صحنه های زندگی واقعی روی یک سطح یا دیوار استفاده می کردند.
بعدها  دانشمندی به نام «ابن هیثم» معروف به «الحازن» نیز در قرن یازدهم میلادی در این زمینه فعالیت هایی انجام داد.
در دوران رنسانس هنرمندانی مانند لئوناردو داوینچی با استفاده از تغییراتی در سبک آن، عمق سه بعدی را به اضافه کردند.
اگرچه دوربین های اولیه مورد توجه هنرمندان و گردشگران زیادی قرار گرفتند، اما تا قرن نوزدهم هیچ راهی برای “ثبت تصویر” در عکاسی وجود نداشت و این موضوع کمی برای هنرمندان نگران کننده بود.

 انقلابی در صنعت عکاسی

جورج ایستمن
George Eastman

بعد از کارهایی که جوزف نیئپس و دیگر هنرمندان انجام دادند .در سال 1884، جورج ایستمن مخترع آمریکایی ایده ای را مطرح کرد که انقلابی در صنعت عکاسی ایجاد کرد. اختراع پیشگامانه ایستمن، رول عکاسی بود.
این رول ها از اولین مواردی بودند که در دوربین مورد استفاده قرار می گرفتند. فرآیند عکاسی آسان برای توسعه به شرکت وی ، Kodak ، کمک کرد تا اولین دوربین های تولید انبوه را که تاکنون فروخته شده ، ایجاد کند.
اما این دوربین کلاسیک Kodak’s Brownie بود که در سال 1900 راه اندازی شد و واقعاً این شرکت را بر روی چرخه پیشرفت قرار داد.
دوربین قابل حمل با استقبال چشمگیری روبرو شد، شرکت کداک این دوربین را میلیون ها فروخت و تا دهه 60 همچنان محبوب بود.
و با شعارهایی مانند ” ثبت لحظه با کداک” و ” ثبت  لحظات جشن زندگی خود” به طور کلی می توان گفت کداک تولد عکاسی جمعی را همان طور که می امروزه میشناسیم آغاز کرد.

دوربین های آنالوگ کامپکت

دوربین های آنالوگ کامپکت
دوربین های آنالوگ کامپکت

اگر به دنبال خرید یک دوربین:

  • جمع و جور
  • با حمل راحت
  • استفاده آسان
  • قیمتی مقرون به صرفه
    باشید، دوربین های آنالوگ کامپکت بهترین گزینه است.
    دوربین های آنالوگ دوربین های قدیمی هستند که هنوز از فیلم در آنها استفاده می شود. دوربین های فیلم فشرده یا آنالوگ این روزها زیاد در بازار دیده نمی شوند و تولید آنها بسیار محدود است.
    دوربین های کامپکت نیز دوربین های ساده ای هستند که لنز آنها قابل جدا شدن نیست و به راحتی در دست جا می شوند، همچنین معمولا آنها را با عنوان دوربین های خانگی می شناسند.
    با این حال دسته ای دیگر از این دوربین های آنالوگ ، مدل های حرفه ای تری هستند که تجربه عکاسی کردن با آنها بسیار لذت بخش است.
تنظیم فوکوس
تنظیم فوکوس

بهترین مدل دوربین های آنالوگ کامپکتی که می توان در بازار خریداری کرد، مدل هایی با قابلیت تنظیم فوکوس است. آنها به نوعی سیستم فوکوس خودکار مجهزند.
البته که قطعا این دوربین ها به اندازه دوربین های دیجیتال مدرن پیچیده و حرفه ای نیستند، اما داشتن شان خصوصا برای کاربرانی که به تازگی وارد عرصه عکاسی شده اند گزینه ای عالی است.
این دوربین ها شکل، اندازه و قیمت های مختلفی دارد.

جدیدترین دوربین های آنالوگ کامپکت

دوربین های point-and-shoots
دوربین های point-and-shoots

برخی از جدیدترین مدل های این دوربین ها حتی دارای یک صفحه نمایش ال سی دی داخلی نیز هستند که در آن می توان به اطلاعاتی مانند تعداد عکس های باقی مانده و فعال بودن یا نبودن فلاش دسترسی یافت.
برخی نیز دارای کد سازگاری با DX هستند. این سیستم خواندنی به دوربین اجازه می دهد تا به صورت خودکار سرعت ISO یک رول فیلم 35 میلی متری را تشخیص دهد. البته مشروط بر اینکه خود فیلم هم دارای کد DX باشد.
به این دوربین های آنالوگ کامپکت دوربین های point-and-shoots نیز گفته می شود. این اشاره به ما بینشی در مورد فلسفه طراحی این دوربین ها نیز می دهد.
آنها برای افرادی ساخته شده است که می خواهند تجربه عکاسی ساده تری داشته باشند. اکثر این دوربین ها کنترل تنظیمات نوردهی بسیار کمی را ارائه می دهند.
دو دسته بندی اصلی این دوربین ها بر اساس سایز فیلم ها شامل دوربین های حرفه ای آنالوگ با نگاتیو 120 و دوربین های حرفه ای آنالوگ با نگاتیو 135 ( یا 35 میلی متری ) می شود.

دوربین های حرفه ای آنالوگ نگاتیو 120

دوربین های حرفه ای آنالوگ نگاتیو 120
دوربین آنالوگ نگاتیو 120

یک دسته بندی مهم برای دوربین های عکاسی، دسته بندی آنها بر اساس سایز فیلم است. از این رو یکی از رایج ترین انواع این دوربین ها، دوربین هایی با فیلم سایز نگاتیو 120 هستند.
این فیلم ها برای اولین بار در سال 1901 توسط Eastman Kodak برای دوربین های ارزان قیمت Brownie Box تولید شدند.

نگاتیو 120
نگاتیو 120

در ابتدا این نگاتیوها برای عکس های فوری کاربرد داشت، اما بعدها به فرمت ترجیحی برای حرفه ای ها تبدیل شد و به این ترتیب دوربین های حرفه ای آنالوگ با نگاتیو 120 گزینه هایی کاربردی شدند.
این فیلم ها با عرض 2.25 اینچ بوده و نگاتیوها بزرگتر از 35 میلی متر هستند. وضوح آنها نیز بسیار بالاتر است.
120 را به عنوان فرمت متوسط نیز می شناسند. این فیلم ها در دهه 1960 به عنوان محبوب ترین نگاتیوهای عکاسی بودند. البته این فرمت ها هنوز هم یک فرمت محبوب برای حرفه ای ها هستند.

آموزش حرفه ای عکاسی و فیلمبرداری

عکاسی پس از جنگ جهانی دوم

پس از جنگ جهانی دوم فیلم های با کیفیت صرفا برای عکاسان حرفه ای تولید شد که به طور گسترده برای عکاسی پرتره، عکاسی عروسی و عکاسی های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.
این دوربین ها را می توان به سه دسته دوربین های SLR، دوربین های TLR و دوربین های مسافت یاب دسته بندی کرد. علاوه بر این می توان آنها را به عنوان دوربین های مقرون به صرفه، میان رده و پریمیوم خریداری کرد. از گزینه های پیشنهادی برتر بازار می توان به مدل های زیر اشاره کرد:

  • دوربین های حرفه ای بسیار پیشرفته آنالوگ مدل Hasselblad 500 Series
  • دوربین عکاسی آنالوگ Pentax 6×7 MLU
  • دوربین های مقرون به صرفه حرفه ای آنالوگ مدل Mamiya 645 Series
  • دوربین عکاسی Minolta Autocord Series
  • دوربین عکاسی Mamiya C330
  • دوربین عکاسی آنالوگ Fuji GS645 Professional Series
  • دوربین عکاسی Plaubel Makina W67

دوربین های حرفه ای آنالوگ نگاتیو 135

نگاتیو 135
نگاتیو 135

دسته دیگری از دوربین های حرفه ای آنالوگ از نگاتیوهای 135 که آنها را با عنوان فیلم 35 میلی متری نیز می شناسند، در بازار وجود دارند. این فیلم ها نیز توسط Eastman Kodak در سال 1934 ساخته شدند.
در بیشتر مواقع از این نوع فیلم ها برای عکاسی های ثابت استفاده می شود. این نوع دوربین ها با فیلم های 35 میلی متری یکی از پر استفاده ترین های بازار است و اکثر کاربران به دلیل استفاده راحت، کار با این دوربین های عکاسی را ترجیح می دهند.
با این حال این دوربین ها و فیلم های مورد استفاده در آنها اخیرا کمتر تولید می شود و به همین دلیل دسترسی به آنها بسیار محدود است. برخی از مدل هایی که می توان برای خرید در نظر داشت شامل مدل های زیر می شود:

  • Agfa Optima
  • Beroflex B-1500AF
  • دوربین عکاسی کانن مدل AE-1
  • دوربین عکاسی Pentax PC-550
  • دوربین عکاسی Pentax Zoom 60
  • دوربین عکاسی آنالوگ Olympus Mju II
  • دوربین نیکون مدل L35AF
  • دوربین Yashica T4
  • دوربین آنالوگ Contax T2
  • دوربین Pentax K1000
  • دوربین آنالوگ الیمپوس مدل XA

هر یک از این دوربین ها مشخصات، مزیت ها و معایبی دارند که باید یک عکاس در زمان خرید و انتخاب آنها را در نظر بگیرد.
برای مثال دوربین نیکون مدل L35AF کیفیت لنز بسیار خوبی دارد، اما به قابلیت کنترل دستی اپراتور مجهز نیست و فلش آن نیز چندان قدرتمند نیست.

دوربین عکاسی فوری آنالوگ

دوربین های فوری آنالوگ
دوربین فوری آنالوگ

بهترین دوربین های فوری آنالوگ حتی در عصر دیجیتال امروزی هم هنوز بسیار محبوب هستند. سادگی دوربین های فوری آنها را برای افراد در هر سنی و هر سطح تجربه ای از عکاسی جذاب می کند.
این دوربین ها حتی می توانند بهترین گزینه برای عکاسی کودکان یا افراد کاملا مبتدی در زمینه عکاسی باشد.
در کنار این موارد، نتایج به دست آمده از دوربین های عکاسی فوری آنالوگ کاملا منحصر به فرد است. این دوربین ها از فرایندهای نوردهی فتوشیمیایی سنتی عکس های منحصر به فرد را تولید می کند.
در این دوربین ها هیچ تنظیمات به خصوصی وجود ندارد، هیچ نقطه ای برای فوکوس کردن نیست و تنها عکاس باید دوربین را به سادگی به سمت سوژه بگیرد. سپس کادربندی کرده و دکمه شاتر دوربین را فشار دهد.
به همین دلیل، دوربین‌ های فوری برای:

  • خانواده‌ ها
  • مهمانی‌ ها
  • عروسی‌ ها
    ایده ‌آل هستند و حتی به بچه ‌ها امکان خلاقیت به خرج دادن را می ‌دهند. برخی از بهترین های بازار در سال 2023 شامل دوربین های زیر می شود:
  • دوربین عکاسی فوری Polaroid Now+ با لنز 102.35 میلی متر و مجهز به فلش داخلی و قابلیت فوکوس اتوماتیک
  • دوربین عکاسی فوری11 Fujifilm Instax Mini با قابلیت استفاده آسان و طیف رنگی گسترده قابل انتخاب
  • دوربین Fujifilm instax WIDE 300
  • دوربین Polaroid OneStep+
  • دوربین Fujifilm Instax Square SQ1

دوربین عکاسی فوری و پولاروید

تاریخچه عکاسی در جهان

در سال 1943 ، ادوین لند با خانواده اش در تعطیلات بود که دخترش پرسید چرا نمی تواند  در همان لحظه عکسی را که از او گرفته است ببیند.
از همین جا ایده  ساخت دوربین فوری را در ذهن او جای گرفت و هنگامی که دوربین او پنج سال بعد وارد فروشگاه ها شد، اولین بار در تاریخ بود که مصرف کنندگان می توانستند به طور سریع عکس را ببینند و فوراً برای خود فیلم تهیه کنند.
اگرچه لحظه لند بود که منجر به دوربین فوری شد ، اما پولاروید بیشترین موفقیت تجاری را با این ابزار کسب کرد. دوربین Polaroid Swinger در سال 1965 مورد توجه بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفت و باعث شد Polaroid به یکی از پرفروش ترین دوربین های تاریخ تبدیل شود.

انقلاب دیجیتال  و تحول عکاسی

اولین دوربین دیجیتال
اولین دوربین دیجیتال

اولین دوربین دیجیتال یک اختراع حرفه ای توسط یک مهندس جوان از کداک بود. نام او استیو ساسون بود و اولین عکس او 23 ثانیه طول کشید تا روی کاست ضبط شود. تنها در سال 1976 بود که ارتش ایالات متحده اولین برنامه واقعی را برای دوربین های دیجیتال در فناوری ماهواره پیدا کرد.
سپس دوربین ها توسط صنعت علمی و سپس رسانه ها برای پخش رویدادهایی مانند ثبت وقایع مهم استفاده می شدند. در دهه 1990، دوربین های دیجیتال جریان اصلی پیدا کرده بودند و دوربین سیستم جمع و جور (دوربین ) point-and-shoot همه جا بود.
تقریباً در همان زمان، دوربین های قبلی کمتر استفاده شدند. اما امروزه هنرمندان به دوربین های آنالوگ گرایش جدید پیدا کردند و کداک همواره فیلم های خوبی میسازد. در دوره های پویا اندیش با انواع دوربین دیجیتال و کاربرد ها آن آشنا می شوید.
اگر دوست دارید عکاسی را بصورت حرفه ای و اصولی یاد بگیرید اما زمان آزاد لازم برای شرکت در دوره های حضوری را ندارید، می توانید در دوره های آنلاین عکاسی پویا اندیش شرکت کنید.

دوربین های دیجیتال و کامپکت

دوزبین های کامپکت
بهترین دوزبین های کامپکت

امروزه دنیای دیجیتالی در همه حوزه ها وارد شده و همه چیز را لذت بخش تر و راحت تر کرده است. از این رو وجود دوربین های عکاسی دیجیتالی موجب شده تا هر کسی با هر سطح دانش و مهارتی عکاسی کردن را تجربه کند.
دوربین های کامپکت دیجیتالی، دوربین های بسیار کوچکی هستند که قابلیت حمل شان بسیار ساده و راحت است و اغلب می توان آنها را در جیب یا کیف جا داد.
این دوربین ها عملکرد بسیار خوبی دارند و روز به روز نیز در حال پیشرفت و جدید شدن هستند. این دوربین ها گزینه بسیار خوبی برای ثبت تصاویری با کیفیت بالا در سفرها هستند. اغلب این دوربین های کامپکت را با عنوان دوربین های point and shoot نیز می شناسند.
گزینه های دیجیتالی کامپکت تقریبا با هر بودجه ای در دسترس اند و حتی می توان گزینه هایی بسیار مقرون به صرفه را نیز خریداری کرد.
با بررسی ویژگی ها و مشخصات این دوربین ها، می توان بهترین مدل را خریداری کرد. مورد مهم دیگر این که استفاده از این دوربین ها بسیار راحت و آسان است.
وجود گزینه تنظیمات خودکار و دستی، تنظیم راحت دیافراگم و …. که قطعا کار عکاسی را راحت تر می کند. کسانی که به صورت فنی و حرفه ای عکاسی نمی کنند می توانند با عکاسی خودکار این دوربین ها عکس های زیبایی را بگیرند.
بسیاری از دوربین های کامپکت دیجیتالی دارای حالت های صحنه داخلی هستند.

استفاده از دوربین های دیجیتال و کامپکت

دوربین های دیجیتال

این ها ممکن است برای صحنه های:

  • آتش بازی مناظر
  • شب
  • پرتره
    و غیره مناسب باشند.

استفاده از آنها به شما این امکان را می دهد تا صحنه مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس از بهترین تنظیمات دوربین برای صحنه مورد نظر استفاده کنید.
در این دسته دوربین ها می توان مدل های مبتدی، میان رده و پیشرفته را یافت. برای مثال دوربین Canon Power Shot G7 X Mark II یکی از دوربین های دیجیتالی کامپکت پیشرفته است.
سایر مدل ها شامل دوربین کانن مدل G7X MKIII، دوربین کامپکت سونی مدل ZV-1، دوربین سونی مدل RX100 VII و دوربین پاناسونیک مدل LX10 II می شود.
با این حال این دوربین ها معایبی نیز دارند که از جمله آنها می توان به سنسورهای کوچکتر، کیفیت معمولی تر تصاویر، عملکرد در نور کم کاهش یافته و لنزهای غیر قابل تعویض در آنها اشاره کرد.
در این دوربین ها کاربران به محدوده کانونی و دیافراگم لنز از پیش نصب شده محدود خواهند شد.

دوربین های SLR

دوربین های SLR
دوربین های SLR

باید بگوییم شرکت کداک نمی تواند تمام اعتبار را برای دنبال کردن تکنولوژی دوربین اولیه به دست آورد. پس از جنگ جهانی دوم، نوع جدیدی از دوربین  وارد عرصه عکاسی شد- دوربین Single Lens Reflex (SLR).
اگرچه SLR ها از قرن نوزدهم وجود داشته است، اما اولین دوربین ها واقعاً مورد استفاده قرار نگرفتند. اما  کم کم با پیشرفت تکنولوژی و کوچکتر شدن دوربین ها، دانشمندان و روزنامه نگاران شروع به استفاده از آنها کردند.
در دهه 50 و 60 ، به لطف  اضافه شدن منظره یاب دقیق تر به دوربین،  این دوربین ها  تبدیل به یک وسیله ی کاربردی برای عکاسان می شوند.
آلمان و اتحاد جماهیر شوروی طرفداران اصلی دوربین های اولیه بودند اما دوربین های SLR ژاپنی پس از 1945 محبوبیت بیشتری یافتند.
مارک هایی مانند نیکون و کانن شروع به تسلط بر بازار دوربین کردند و امروزه همچنان محبوب هستند. در کلاس های پویا اندیش هنرجو  یادگیری عکاسی را نسبت به علاقه اش با دوربین مورد نظر خود شروع میکند.

خصوصیات دوربین های SLR

دوربین های SLR

دوربین های SLR دسته دیگری از دوربین های کاربردی هستند که به آنها دوربین های Single Lens Reflex گفته می شود.
این دوربین ها جزو دوربین های آنالوگ بوده و در آنها برای ثبت تصاویر از نگاتیوهای فرمت 35 میلی متری استفاده می شود. در این دوربین ها مانند دوربین های قدیمی، تصاویر روی فیلم ثبت می شود.
نحوه عملکرد این دوربین ها بر اساس تابش مستقیم نور به درون دوربین از طریق لنز آن است. در این دوربین ها دقیقا سوژه ای که لنز نشان می دهد را می بینیم، چرا که تصویر یا نور عبور کرده از لنز به یک آینه تابیده شده و سپس تصویر نمایش داده شده در چشمی دوربین توسط عکاس دیده می شود.
این دوربین ها معمولا وزن بیشتری دارند و اکثر آنها تماما مکانیکی اند. در برندهای مختلفی می توان انواع دوربین های SLR را با کیفیت ها و قابلیت های متفاوت خریداری کرد.

دوربین های DSLR

دوربین های DSLR
دوربین DSLR

فرم دیجیتالی دوربین های SLR را دوربین DSLR می گویند. دوربین ها یDSLR یا دوربین های Digital Single Lens Reflex دوربین های بزرگی هستند که برای ذخیره سازی عکس در آنها از مموری استفاده می شود. به این دوربین ها، دوربین های با آینه نیز گفته می شود.
در گذشته تنها عکاسان حرفه ای از آنها استفاده می کردند. اما امروزه آنها دوربین های بسیار مقرون به صرفه تری شده اند و اغلب عکاسانی در تمامی سطوح مهارتی از آنها استفاده می کنند. در این دسته از دوربین ها گزینه های زیادی وجود دارد، مانند مدل های ابتدایی و میان رده تا پیشرفته ترین، فنی ترین و مقاوم ترین مدل ها.
مشخصه مهم این دوربین ها این است که می توان لنزهای آن را تغییر داد. این بدان معنی است که می توان از لنزهای مختلف دوربین ها برای سناریوهای متفاوت استفاده کرد. برای مثال برای عکاسی از فضای داخلی می توان از یک لنز زاویه باز استفاده کرد و برای گرفتن عکس هایی از سوژه های دور مانند عکاسی از حیات وحش از یک لنز زوم بهره برد. لنزهای شیبدار هم می توانند برای گرفتن عکس های معماری عالی باشند.

خصوصیات دوربین های DSLR

خصوصیات دوربین های DSLR

در این دوربین ها تعداد تنظیمات بالا و کنترل دستی در دسترس کاربران است. در واقع انبوهی از تنظیمات داخلی در دوربین های DSLR در دسترس است، به این معنی که عکاسی در طیف وسیعی از سناریوها آسان است.
قابلیت فوکوس دستی در این دوربین ها برای عکاسی از منظره و عکاسی در شب بسیار کاربردی است.
یکی دیگر از تفاوت های قابل توجه در خصوص دوربین های DSLR در مقایسه با دوربین های کامپکت، سنسور بزرگ تر این دوربین هاست،
به این معنی که دوربین های DSLR برای ثبت تصاویری با کیفیت بالا عالی هستند و می توانند با محدوده ISO بالا همراه باشند.
با بسیاری از دوربین های DSLR، می توانید فیلترهایی را خریداری کنید که در جلوی لنز قرار می گیرند. فیلترهای زیادی مانند پلاریزه کننده ها برای افزایش رنگ ها و فیلترهای ND وجود دارد که زمان نوردهی طولانی تری را برای عکاسی از مناظر و سوژه های مختلف فراهم می کند.
عکاسی کردن با این دوربین ها بسیار حرفه ای تر است و از طرفی نیز عکاسی با آنها بسیار سرگرم کننده است. با تمام عملکردهای دستی، لنزهای قابل تنظیم و … می توان عکاسی با این دوربین ها را بسیار لذت بخش تر کرد.
در نهایت ویژگی منحصر به فرد دوربین های DSLR که موجب تمایز آنها با دوربین های SLR می شود، امکان فیلمبرداری حرفه ای با آنهاست.

تفاوت دوربین های با آینه و بدون آینه mirror less

اولین دوربین عکاسی جهان
تفاوت دوربین های با آینه و بدون آینه

دوربین های DSLR در واقع همان دوربین های با آینه هستند که تا همین امروز هم جزو محبوب ترین و پر استفاده ترین دوربین های عکاسی، خصوصا برای عکاسان حرفه ای در نظر گرفته می شود. با این حال با توسعه فناوری ساخت دوربین های عکاسی، نسل جدید این دوربین ها را با عنوان دوربین های بدون آینه یا mirror less می شناسیم که بسیاری از کاربران استفاده از آنها را به دلایلی ترجیح می دهند.
اول این که دوربین های بدون آینه به دلیل وزن کمتر و اندازه جمع و جورتری که در مقایسه با دوربین های آینه دار دارند، معمولا برای استفاده ترجیح داده می شوند. قابلیت حمل آسان و راحت دوربین های بدون آینه، آنها را به عنوان یک دوربین کاربردی تبدیل کرده است.
دوربین های با آینه به یک سیستم منظره یاب اپتیکال مجهزند. در مقابل در دوربین های بدون آینه سیستم منظره یاب از نوع الکتریکی است.
دوربین های بودن آینه را به عنوان دوربین هایی قوی تر و سریع تر در نظر می گیرند که عکس ها را بسیار سریع تر ثبت می کنند.
اما در مقابل عمر باتری در آنها کمتر از دوربین های با آینه است. با این وجود از نظر کیفیت عکس ها تفاوت چندانی بین دوربین های بدون آینه و دوربین های با آینه وجود ندارد.

 عکس ها در رسانه های امروزی

 عکس ها در رسانه های امروزی

با بارگذاری بیش از 1.8 میلیارد عکس در اینترنت هر روز ، فناوری دوربین واقعاً مسیری طولانی را طی کرده است. پیشرفت تکنولوژی مدرن به این معنی است که اکنون می توانید با استفاده از دستگاهی فوق العاده زیبا که در جیب شما قرار دارد، در هر زمان و هر مکان عکس بگیرید.
با اثبات محبوبیت ترین دوربین جهان در گوشی آیفون، ما میتوانیم از طریق موبایل عکس بگیریم و از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاریم، قدم بعدی چیست؟

مخترع اولین دوربین عکاسی موبایل

مخترع موبایل دوربین دار
مخترع موبایل دوربین دار

در سال 1997 ، یک کارآفرین فناوری به نام فیلیپ کان تصویری از کودک تازه متولد شده خود را با استفاده از رادیو تلفن همراه به بیش از 2000 تماس ارسال کرد. او اولین تصویری بود که از طریق تلفن ارسال شد و باعث ایجاد یک هجوم جدید در فناوری شد.
شارپ اولین غول فناوری بود که در سال 2000 با اولین نسخه تلفن دوربینی روانه بازار کرد. سایر تولیدکنندگان تلفن از جمله سامسونگ و نوکیا به سرعت از این روش پیروی کردند. بنابراین مسابقه بی پایان برای تولید بهترین تلفن دوربین گران قیمت شروع شد.

دوربین های گوشی های موبایل

دوربین های گوشی های موبایل
دوربین گوشی موبایل

امروزه فناوری ساخت دوربین های حرفه ای به گوشی های هوشمند هم رسیده و یکی از مهم ترین معیارهای کاربران هنگام خرید یک گوشی هوشمند، کیفیت و عملکرد دوربین آن است.
از آن جایی که گوشی های هوشمند دستگاه هایی هستند که همیشه و همه جا همراه کاربران است، در نتیجه کمپانی های سازنده آنها همیشه به فکر تعبیه کردن دوربین هایی قوی تر و با کیفیت تر در این دستگاه ها هستند و ارتقای دوربین یکی از موارد مهمی است که در عرضه محصولات جدید هر برندی شاهد آن هستیم.

با کیفیت ترین دوربین های گوشی موبایل

آموزش حرفه ای عکاسی
با کیفیت ترین دوربین های موبایل

شاید بتوان بهترین و با کیفیت ترین دوربین های گوشی موبایل را در برندهایی مانند آیفون، سامسونگ و برند پرطرفدار شیائومی دید.
این کمپانی ها از جدیدترین تکنولوژی های ساخت دوربین در گوشی های شان استفاده می کنند.
استفاده از:

  • دوربین های 48 مگاپیکسلی به بالا
  • بهره بردن از لنزهای واید و تله فوتو در دوربین های اصلی گوشی
  • بهره بردن از قابلیت های فوکوس خودکار
  • منظره یاب
  • تشخیص عمق
    و … از جمله مشخصاتی است که در بهترین دوربین های گوشی های موبایل می توان به آنها دست یافت.
Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 11 Pro

برای مثال می توان به چهار دوربین 108 مگاپیکسلی با لنز واید در گوشی ردمی نوت 11 پرو اشاره کرد که می توان با آن تصاویری بسیار شفاف و با کیفیت را ثبت کرد.
دوربین گوشی های آیفون از جمله آیفون 12، آیفون 13 و آیفون 14 نیز بدون شک جزو با کیفیت ترین دوربین های به کار رفته در گوشی های هوشمند است.
یکی از گوشی های برتر بازار که یکی از با کیفیت ترین دوربین ها را دارد، گوشی Honor Magic4 Ultimate است که از پنج لنز با کیفیت تشکیل شده است.
در برند سامسونگ نیز گوشی Samsung Galaxy S22 Ultra با یک دوربین چهار گانه 108 مگاپیکسلی قابلیت ثبت با کیفیت ترین و شفاف ترین تصاویر را دارد.

دوربین های عکاسی پیشرفته

دوربین های عکاسی پیشرفته
دوربین های عکاسی پیشرفته

عکاسی کردن گاهی اوقات به عنوان یک شغل در نظر گرفته می شود. عکاس های ورزشی، عکاس هایی که برای ژورنال ها و مجلات کار می کنند،
عکاس های خبری، عکاس هایی که برای وبلاگ و وب سایت عکاسی می کنند یا عکاس هایی که از ایونت ها، جشن ها و مراسم های مختلف عکاسی می کنند، همگی به یک دوربین عکاسی پیشرفته و حرفه ای نیاز دارند.
با این حال انتخاب یک دوربین به عنوان یک مدل حرفه ای و پیشرفته به سوژه عکاسی بستگی دارد. برای مثال اگر یک عکاس مد، پرتره یا زیبایی باشید قطعا به دوربینی با وضوح بسیار بالا نیاز خواهید داشت.
عکاسان ورزشی و خبری باید بیشتر نگران مواردی مانند میزان قابلیت ردیابی باشند. عکاسان منظره نیز به دوربینی با مقاومت بالا در برابر آب و ضربه در شرایط مختلف آب و هوایی نیاز دارند.

برندهای مختلف دوربین

Canon EOS R3 و Canon EOS R5
Canon EOS R3 و Canon EOS R5

برندهای مختلف تولید کننده دوربین، مدل های حرفه ای مختلفی را عرضه می کنند. برای مثال برند کانن یکی از بهترین تولید کننده های دوربین است که می توان به مدل های Canon EOS R3 و Canon EOS R5 به عنوان یکی از بهترین و حرفه ای ترین مدل های بدون آینه این برند اشاره کرد.

در برند سونی نیز می توان به دوربین Sony A9 Mark II و دوربین سونی مدل A1 به عنوان حرفه ای ترین های بازار اشاره کرد.
دوربین سونی A1 جزو دوربین های بدون آینه است که با یک سنسور فول فریم می توان عکس های بسیار با کیفیتی را با آن گرفت.
دوربین سونی مدل A7R IV نیز یکی از دوربین های پیشرفته عکاسی است که حرفه ای ها از آن استفاده می کنند.
در برند نیکون نیز می توان انواع دوربین های عکاسی پیشرفته را خریداری کرد. برای مثال یکی از آنها دوربین نیکون مدل Z9 است که از نوع دوربین های DSLR با سنسور فول فریم است و حرفه ای ها با آن عکاسی می کنند.
دوربین نیکون مدل D850 و نیکون Z7 II نیز از مدل های بسیار جذاب و پیشرفته نیکون با کاربری بسیار حرفه ای هستند.

دوربین های عکاسی در آینده

آموزش عکاسی

ما فقط مانده ایم که دویست سال آینده چه دوربینی را برای دوربین تلفن های همراه در نظر گرفته می شود.
همان طور که میدانیم دنیای عکاسی دائما در حال تغییر است، به‌عنوان مثال دوربین لایترو Illum با قابلیت فوکوس مجدد پس از ثبت عکس، سروصدای زیادی به راه انداخت . یا دوربین های 360 درجه و….
بهتر است با یادگیری عکاسی خودمان را با علم جدید و دوربین های جدید به روز نگه داریم امروزه تکنولوژی تنها چیزی است که بشر را محاصره کرده است با یادگیری عکاسی در موسسه پویا اندیش همیشه به روز باشید و از جدیدترین تکنیک ها و دوربین های عکاسی بهره ببرید.
با تکنیک هایی که در دوره فتوشاپ در عکاسی یاد می گیرید، می توانید براحتی ادیت های لازم روی عکس های خود را انجام دهید. کیفیت دوره آنلاین فتوشاپ در عکاسی پویااندیش کم از دوره حضوری نداشته و نه تنها می توانید مهارت و دانش خود را افزایش دهید بلکه در وقت و زمان نیز صرفه جویی خواهید کرد.

لوگوموشن عکاسی

سوالات متداول

دوربین عکاسی چه زمانی اختراع شد؟

اولین دوربین در سال 1816 توسط ژوزف نیکفور نیپس فرانسوی اختراع شد. بر اساس «تاریخ عکاسی» نوشته بومونت نیوهال، اختراع دوربین در نامه‌هایی به برادرش ثبت شد.

اولین دوربین تاریخ چه بود؟

اولین دوربینی که در تاریخ ثبت شده دوربین تاریک خانه ای یا آبسکورا (Camera Obscura) است. نوشته هایی در مورد دوربین آبسکورا (Camera Obscura) را می توان در متون چینی از 400 سال قبل از میلاد یافت. و در نوشته های ارسطو در حدود 330 ق.م. تقریباً در سال 1000 پس از میلاد، مفهوم دوربین تاریک خانه ای توسط محقق عرب ابن الحیثم بیان شده است.

اولین عکس چگونه گرفته شد؟

قدیمی‌ترین عکس جهان که در سال 1826 یا 1827 توسط جوزف نیکفور نیپس گرفته شد، با استفاده از تکنیکی به نام هلیوگرافی که نیپس اختراع کرد، ثبت شد که تصاویری بی‌نظیر را بر روی صفحات فلزی که با مواد شیمیایی حساس به نور پردازش شده‌اند، ایجاد می‌کند.

اولین دوربین عکاسی چگونه کار می کرد؟

اولین دوربین در اصل اتاقی بود که یک سوراخ کوچک روی یک دیوار کناری داشت. نور از آن سوراخ عبور می کرد و از آنجایی که در خطوط مستقیم منعکس می شد، تصویر بر روی دیوار مقابل، وارونه پخش می شد.

پایان بخش :

تاریخچه ی دوربین های عکاسی + عکس

5/5 - (33 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.