پویا اندیش مرکز آموزش های تخصصی هنر

مشاوره رایگان دوره ها

۱۱۰ ۱۱۱ ۰۲۱-۲۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دوره های نیمه دوم نوروز 1403

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پکیج های آموزشی پویااندیش با تخفیف های تکرار نشدنی

فرصت رو از دست نده و
همین حالا ثبت نام کن !

تصویرگران پویااندیش

مرکز آموزش های تخصصی هنر

پتینه چیست

آشنایی با هنر پتینه و انواع آن + فیلم جذاب

فهرست عناوین

وقتی در مورد فلزات صحبت می کنیم، خواه یک تابه مسی باشد یا یک عتیقه که از برنز ساخته شده تمایز بین پتینه، کدر شدن یا زنگ زدگی می تواند مشکل باشد. اما بر خلاف کدر شدن یا زنگ زدگی، پتینه یا پتینه کاری به عنوان یک هنر در نظر گرفته می شود که می توان با آن اشیای مختلف را زیباتر و جذاب تر کرد.
پتینه رنگ طبیعی است که فلز در طول زمان به خود می گیرد. حتی برخی عمدا اجازه می دهند تا با تغییر رنگ اشیای مسی یا برنز در طبیعت و پتینه شدن شان، زیبایی بیشتری در این قطعات ایجاد شود. اما علاوه بر روند طبیعی گاهی اوقات به صورت مصنوعی نیز اشیا و سطوح مختلف پتینه می شوند. اما پتینه چیست و چه استفاده های مختلفی از آن می شود؟ در این بخش با ما همراه باشید تا متوجه شویم هنر پتینه چیست و جزئیات آن آشنا شویم.

هنر پتینه چیست ؟

هنر پتینه چیست
هنر پتینه چیست

اگر می خواهید بدانید پتینه چیست و چه چیزی هنر پتینه کاری را شکل می دهد باید به اشیایی نگاه کنید که ظاهر آنها حالت کهنگی و زنگار شدگی دارد. در واقع هنر پتینه برخلاف سایر هنرها، سبکی از نقاشی است که گویی با استفاده از آن اشیا و سطوح مختلف حالت کهنگی و قدیمی پیدا می کنند.
به همین دلیل حتی گاهی مقابل پتینه چیست ، از واژه هنر کهنه کاری نیز استفاده می شود. این تکنیک بیشتر به عنوان یک کار هنری در نظر گرفته می شود و هنرمند با استفاده از آن سطوح مختلف و اشیای متفاوت را به شکل کهنه و قدیمی پوشش می دهد. اینکار به کمک یک سری رنگ ها و پوشش هایی انجام می شود که می توانند با ایجاد یک نمای سایه روشن و مات و براق در کنار هم، به سطوح مختلف حالتی آنتیک ببخشند.

تاریخچه پتینه

تاریخچه پتینه
تاریخچه پتینه

اساسا اکثر منابع منشا شکل گیری هنر پتینه را به ایتالیا ربط می دهند. در سال های بسیار دور در حدود قرن هفدهم زمانی که ایتالیایی ها شروع به استفاده از پتینه برای اشاره به یک لایه سبز رنگ کردند که روی سطوح مسی ایجاد می شد، از همان زمان جرقه شکل گیری هنر پتینه آغاز شد و بشر سعی کرد با مفهوم پتینه چیست ، آشنا شود.
واژه پتینه را ایتالیایی ها از یک واژه لاتین گرفتند که در آن به معنای یک ظرف کم عمق است. شاید دلیلی که این نام را برای هنر پتینه انتخاب کردند، شکل گیری لایه های سبز رنگ روی ظروف مسی بوده است. در اواسط قرن هجدهم انگلیسی ها به فیلم های لایه های سبز رنگ پتینه می گفتند. همچنین در قرن بیستم کاربرد این کلمه را گسترش دادند. در آن زمان بود که به اشیایی که با افزایش سن یا استفاده بیشتر زیباتر می شد، پتینه کاری شده می گفتند.
برای مثال به یک میز چوبی قدیمی یا یک جام نقره ای کدر فکر کنید. زمانی که ظروف و اشیای قدیمی جذابیت بیشتری پیدا کردند، هنرمندان به این فکر افتادند که می توانند از تکنیک های به خصوصی برای پتینه کاری سطوح و ظروف مختلف استفاده کنند تا به این ترتیب یک اثر هنری جذاب را به وجود آورند.

پتینه کاری چیست ؟

پتینه کاری
پتینه کاری

پتینه کاری به فرایند ایجاد یا شکل دادن رنگ و پوشش روی سطح یا مجسمه اشاره دارد. این رنگ کاری یا نقاشی سبکی خاص دارد که در آن یک لایه کهنه و زنگار شده روی سطوح مختلف ایجاد می شود. به این ترتیب پتینه کاری را کهنه‌کاری نیز می نامند.
گاهی اوقات هدف پتینه کاری پوشاندن عیوب و ایرادهای یک سطح یا یک اثر هنری است. گاهی نیز از پتینه کاری برای محافظت از یک سطح یا شی استفاده می شود. در بسیاری از موارد نیز پتینه کاری برای تزئین کاربرد دارد. پتینه کاری بیشتر در آثار برنزی و مسی دیده می شود.
از پتینه کاری در بخش های مختلفی استفاده می شود و بیشترین کاربرد این هنر یا تکنیک نقاشی، در:

  • رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان
  • رنگ آمیزی دیوارها
  • تزئین یک سازه یا شی
  • تعمیر و بازیابی اشیای

کهنه است. در طراحی دکوراسیون داخلی ، طراحان به خوبی از مفهوم پتینه چیست در اجرای پروژه های خود استفاده می کنند.

انواع پتینه

انواع پتینه
انواع پتینه

اگر به هنر پتینه علاقه دارید باید بدانید که انواع پتینه چیست و چگونه این هنر جذاب دسته بندی می شود. در وهله نخست پتینه ها را به دو دسته پتینه های طبیعی و غیر طبیعی دسته بندی می کنند. همانطور که از نام آن هم مشخص است انواع پتینه های طبیعی، لایه های سبز رنگی هستند که به صورت طبیعی طی چند سال روی سطوح مختلفی مانند مس و برنز ایجاد می شوند و نتیجه یک واکنش شیمیایی هستند.
دسته دوم که پتینه های غیر طبیعی است به صورت مصنوعی و توسط هنرمندان پتینه کاری با تکنیک های مختلف روی سطوح و اشیای متفاوت اجرا می شود تا با ظاهری کهنه و زنگ زده، یک سبک طراحی خاص روی این سطوح ایجاد شود. حال خود پتینه کاری غیر طبیعی دسته بندی های مختلفی را شامل می شود.

انواع پتینه غیر طبیعی

انواع پتینه غیر طبیعی
انواع پتینه غیر طبیعی

معمولا پتینه کاری مصنوعی را بر اساس سطح مورد نظر و متریالی که برای اجرای پتینه استفاده می شود دسته بندی می کنند. از این رو ممکن است پتینه ها روی:

  • دیوار
  • یک سطح یا شی فلزی
  • پارچه

و … اجرا شوند. انواع پتینه کاری را میتوانید در جدول زیر ببینید:

پتینه با ورقه های طلا و نقرهپتینه با رنگ
پتینه با نقاشیپتینه با پارچه

از دیگر انواع پتینه کاری هستند. می توان پتینه ها را روی:

  • سفال
  • شیشه
  • مجسمه ها

نیز اجرا کرد. دیگر دسته بندی انواع پتینه شامل:

  • پتینه های کلاسیک
  • آنتیک کاری
  • پتینه های مدرن

می شود.
دیگر نمونه های پتینه که جدیدتر و جذاب ترند بر اساس طرح ها و ایده های به کار رفته در اجرای پتینه دسته بندی می شوند. برای مثال برخی از طرح های اجرا شده پتینه به صورت برجسته هستند که به آنها پتینه برجسته گفته می شود. گاهی نیز پتینه ها به شکل آجر روی یک سطح مانند دیوار اجرا می شوند. استفاده از نقش های برجسته گل و گیاه، استفاده از طرح های ترک خورده یا بافت های مختلف روی دیوار و شبیه سازی طرح چوب روی یک سطح از دیگر انواع پتینه هستند.
تنوع بی نظیری در اجرای انواع پتینه ها وجود دارد که همین موضوع اهمیت درک پتینه چیست و چه کاربردهایی دارد را برای طراحان و معماران دو برابر کرده است.

کاربردهای هنر پتینه

کاربردهای هنر پتینه
کاربردهای هنر پتینه

بیشترین بخش جذابیت و اهمیت پتینه چیست ، مربوط به کاربردهای این هنر می شود. اکثر موارد استفاده از هنر پتینه در بخش های زیر است:

ساختمان سازیطراحی داخلی
دکوراسیون منزلمعماری

برای نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان خصوصا رنگ آمیزی دیوارها از پتینه کاری استفاده می شود.

اگر به دکوراسیون داخلی منزل علاقه دارید خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد میشود:

پتینه کاری سقف و پتینه کاری دیوارهای یک ساختمان اصلی ترین و رایج ترین گزینه استفاده از این هنر است. مزیت ها و ویژگی هایی که پتینه کاری روی سقف و دیوارها دارد موجب شده که این تکنیک نقاشی ساختمان بیش از هر تکنیک و روش دیگری مورد توجه قرار بگیرد. مهمترین آن هم:

  1. ماندگاری بیشتر
  2. جذابیت بالاتر
  3. صرفه اقتصادی

آن است.

کاربردهای دیگر پتینه کاری

کاربرد دیگری که پتینه کاری دارد در زمینه دکوراسیون داخلی است. این هنر به عنوان یک سبک دکوراسیون منزل در نظر گرفته می شود. بسیاری از افراد به آن علاقه مندند و کل دکور خانه خود را به صورت پتینه اجرا می کنند.
برخی از افراد که به اشیای عتیقه و قدیمی علاقه مندند، از تکنیک هنر پتینه استفاده می کنند تا اشیا و سطوح مختلف خانه خود را به شکل قدیمی و آنتیک درآورند. از ظروف فلزی مختلف گرفته تا شیشه، مبلمان یا سایر وسایل خانه را می توان با انواع پتینه مانند آنتیک کاری یا مدرن و … جذاب تر کرد. برای مثال می توان با کمک پتینه کاری به مبلمان ها، چه ساده و چه پیچیده یک لحن خاص افزود یا این که مجسمه های هنری برنزی را با پوشش پتینه ای خلق کرد تا به یک بافت قدیمی و تزئینی در آن دست یافت.
در نهایت کاربرد اولیه این هنر در زمینه ترمیم و بازیابی ظروف کهنه و آسیب دیده است. می توان با کمک هنر پتینه برخی از اشیا مانند یک کمد دیواری قدیمی یا یک میز کهنه را به شکلی جذاب و هنری تغییر داد که مجددا مورد استفاده قرار بگیرد.

سبک های پتینه

سبک های پتینه
سبک های پتینه

تعریف پتینه چیست را مانند هر هنر دیگری می توان بر اساس سبک اجرای آن هم دسته بندی کرد. این هنر نیز سبک های مختلفی دارد که اصلی ترین آنها شامل سبک پتینه کلاسیک و سبک مدرن می شود. سبک کلاسیک در واقع سبک کهنه کاری است که با هدف ایجاد یک ظاهر کهنه روی سطوح مختلف انجام می شود.
در سبک کلاسیک می توان از ایده ها و روش های مختلف پتینه استفاده کرد تا به ظاهر نهایی مورد نظر دست یافت. برای مثال استفاده از ورقه های طلا برای ایجاد یک ظاهر قدیمی روی سطوح و اشیای فلزی یکی از روش های سبک پتینه کاری کلاسیک است.
در سبک مدرن برعکس سبک کلاسیک از تکنیک های جدیدتر و مبتنی بر فناوری برای اجرای پتینه ها استفاده می شود. پتینه کاران سبک مدرن سعی می کنند از متریال های متنوع و جدیدتر برای اجرای یک بافت خاص روی یک سطح مانند دیوار استفاده کنند. برای مثال برجسته کاری روی دیوار یا ایجاد افکت های مدرن روی سطوح مورد نظر مانند سقف ساختمان ها از انواع روش های مورد استفاده در سبک مدرن پتینه است.

مواد پتینه چیست ؟

مواد پتینه
مواد پتینه

پتینه را می توان با مواد بسیار مختلفی اجرا کرد و این بیشتر به سبک مورد نظر و روش اجرای پتینه دارد. البته سطحی که قرار است پتینه روی آن اجرا شود هم روی نوع مواد مورد استفاده برای پتینه کاری تاثیر دارد. تنوع بالای متریال هایی که می توان برای انجام پتینه از آنها استفاده موجب شده است که تکنیک های بسیار متفاوتی در این هنر وجود داشته باشد. مواد مورد استفاده برای پتینه بر اساس:

  • تکنیک و روش
  • سطح مورد نظر
  • فضا
  • طرح انتخابی

متفاوت است.
مواد شامل:

رنگ هاکاردکورقه های طلا و نقرهخمیرهای مخصوص پتینه کاری
اسفنجچسب چوبابزار مختلف نقاشیخمیرهای مخصوص بافت دهی

انتخاب نوع ابزار و مواد مورد نیاز باید بر اساس تکنیک اجرای پتینه صورت بگیرد. برای مثال در تکنیک برجسته کاری و پلاستر شما به خمیر تکسچر و پلاستر نیاز دارید یا در تکنیک بافت دار کردن دیوار شما باید از مواد مختلفی مانند پودر مل و رنگ استفاده کنید.

رنگ پتینه چیست ؟

رنگ پتینه چیست
رنگ پتینه چیست

رنگ پتینه یک رنگ اساسا سبز رنگ یا زنگار مانند است که می توان آن را با متریال های مختلفی اجرا کرد. انواع رنگ هایی که می توانند یک لایه پوشاننده را ایجاد کنند ( چه مات و چه براق ) را می توان برای ایجاد رنگ های پتینه استفاده کرد.
انواع رنگ های دکوراتیو در هنر پتینه چیست تعریف شده اند و مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب رنگ مناسب یکی از مهمترین مراحل در پتینه کاری است. انتخاب رنگ باید بر اساس سطح مورد نظر برای اجرای پتینه ها انجام شود. برای مثال برای سطوح ساختمانی می توان از ترکیب خمیر مخصوص پتینه برای اجرای رنگ پتینه استفاده کرد.
برای پتینه کاری روی سفال هم از انواع رنگ های مخصوص سطوح سفالی استفاده می شود که هم به صورت روغنی و هم به شکل اسپری و پودری می توان آنها را تهیه کرد. در کل رنگ های:

  • آکریلیک
  • رنگ روغن
  • انواع رنگ های پلاستیکی

از رایج ترین رنگ هایی هستند که برای پتینه کاری از آنها استفاده می شود.

تکنیک های پتینه کاری

تکنیک های پتینه کاری
تکنیک های پتینه کاری

برای موفقیت در این حرفه در مرحله بعدی باید بدانید که انواع تکنیک های مورد استفاده در پتینه چیست . تکنیک های بسیار مختلفی برای اجرای پتینه وجود دارد که اکثر آنها بر اساس سطح و مواد مورد استفاده و سبکی که برای اجرای پتینه کاری در نظر دارید دسته بندی می شوند. در ادامه برخی از این تکنیک ها را بررسی می کنیم.

تکنیک راه راه کردن

یکی از انواع تکنیک های پتینه کاری تکنیک راه راه کردن است که عمدتا از آن برای پتینه کاری دیوارهای یک ساختمان یا سقف استفاده می شود. این یکی از سخت ترین تکنیک های پتینه کاری است.

تکنیک برجسته سازی

تکنیک برجسته سازی در پتینه
تکنیک برجسته سازی در پتینه

اگر بپرسید که روش محبوب پتینه چیست ، باید تکنیک برجسته سازی یا تکسچرینگ را معرفی کرد. در این روش پتینه کار با روش ها و ابزارهای مختلفی سطح دیوارها یا اجسام مختلف را برجسته کرده و بافت خاصی را روی آنها اجرا می کند. برای ایجاد بافت ممکن است از یک ترکیب خمیری استفاده شود. با این خمیر می توان یک سطح برجسته را ایجاد کرد و به آن شکل داد.

تکنیک رنگ برداری

یکی دیگر از انواع روش ها و تکنیک های پتینه کاری، تکنیک رنگ برداری است که در آن از پارچه استفاده می شود. در این روش ابتدا رنگ روی سطح مورد نظر اعمال میشود. سپس با کمک یک پارچه بخشی از رنگ ها برداشته می شوند.

تکنیک پتینه کاری با کاردک

تینه کاری با کاردک
تینه کاری با کاردک

برخی از نمونه کارهای پتینه را با کمک یک کاردک اجرا می کنند. این روش یکی از اصلی ترین تکنیک هایی است که برای کهنه کردن یک سطح مانند دیوار از آن استفاده می شود. البته این روش کمی شبیه به روش رنگ برداری است و در آن با کمک یک کاردک بخشی از رنگ روی دیوار برداشته می شود.

پتینه کاری با اسفنج

پتینه کاری با اسفنج
پتینه کاری با اسفنج

اسفنج گزینه دیگری است که می توان در پتینه کاری از آن استفاده کرد. در بخش معرفی مواد و ابزارهای پتینه چیست هم به اسفنج اشاره شد. در این تکنیک که بسیار ساده و کاربردی است، بعد از اعمال رنگ روی دیوار با استفاده از یک اسفنج سطح دیوار پتینه کاری می شود.

رنگ آمیزی

رنگ آمیزی پتینه
رنگ آمیزی پتینه

همانطور که در تعریف پتینه چیست متوجه شدید اساس این هنر نقاشی و رنگ آمیزی است. بنابراین اولیه ترین تکنیک ها و روش هایی که برای پتینه کاری می توان از آن استفاده کرد، روش رنگ آمیزی است که در آن از رنگ های با کیفیت مختلف و ابزارهای رنگ آمیزی برای نقاشی دیوارها و سطوح مختلف استفاده می شود. جالب است بدانید که رنگ آمیزی یکی از سخت ترین روش های پتینه کاری است که باید مهارت و خلاقیت زیادی در اجرای آن داشت.

پتینه کاری با ورقه های نقره و طلا

پتینه کاری با ورقه های طلا
پتینه کاری با ورقه های طلا

یکی از لوکس ترین و جذاب ترین تکنیک های پتینه کاری روی دیوار یا روی اشیای مختلف، پتینه کاری با ورقه های طلا و نقره است که می تواند ظاهری قدیمی اما آنتیک را به سطوح ببخشد. این روش خصوصا برای پتینه کاری سقف مورد استفاده قرار می گیرد.

پتینه طرح سنگ

پتینه طرح سنگ

در یکی دیگر از انواع تکنیک های پتینه کاری از روش هایی برای شبیه سازی طرح های سنگ روی دیوارها و ستون های یک ساختمان استفاده می شود. برای مثال یکی از جذاب ترین آنها پتینه طرح سنگ مرمر است که می توان از آن برای طراحی کف ساختمان استفاده کرد.

پتینه روی سفال

پتینه روی سفال
پتینه روی سفال

اگر سطح مورد نظر برای پتینه کاری سفال باشد نیز تکنیک ها و روش های مورد استفاده متفاوت است. معمولا در این روش از چسب چوب بدون رنگ و رنگ های روغنی استفاده می شود. سطح کار با استفاده از یک خمیر پوشانیده می شود تا به این ترتیب سطوح سفالی ظاهری کهنه و قدیمی به خود بگیرند.

پتینه روی چوب

از دیگر روش ها و تکنیک های پرکاربرد پتینه کاری، پتینه روی چوب است که خصوصا از آن برای پتینه کاری مبلمان ها استفاده می شود. خود تکنیک پتینه روی چوب شامل چند روش مختلف می شود که بر اساس جنس چوب و جلوه ای که در نظر است می توان از آنها استفاده کرد. برای مثال می توان به تکنیک پتینه با لاک الکل یا پتینه با روغن شاپان روی سطوح چوبی اشاره کرد.

پتینه روی شیشه

پتینه روی شیشه
پتینه روی شیشه

بخش دیگر تکنیک های پتینه چیست مربوط به پتینه کاری روی شیشه می شود که به نوبه خود طیف گسترده ای از روش ها را شامل می شود. یکی از اصلی ترین تکنیک های مورد استفاده برای پتینه روی شیشه، روش پتینه کاری با ترک کراکل است. با استفاده از آن می توان ظاهری ترک خورده را روی شیشه ها ایجاد کرد. سایر مواد مورد استفاده در این تکنیک شامل:

  • روغن شاپان
  • رنگ اکریلیک
  • اسپری فیکساتور

می شود.

پتینه کاری روی دیوار گچی

پتینه کاری روی دیوار گچی
پتینه کاری روی دیوار گچی

یکی از انواع مهم بخش های پتینه چیست ، شامل پتینه کاری روی دیوارهای گچی می شود که در آن از گچبری های روی دیوار به عنوان یک سطح اولیه جهت اجرای رنگ پتینه کمک می گیرند. انواع مختلفی از تکنیک ها و روش های پتینه کاری از جمله پتینه ورقه های طلا و نقره را می توان روی دیوارهای گچی اجرا کرد.

دلایل استفاده از پتینه

دلایل استفاده از پتینه
دلایل استفاده از پتینه

تا این جا با پتینه چیست آشنا شدیم و دیدیم که در واقع پتینه به عنوان یک تکنیک نقاشی یا سبک هنری در دکوراسیون و نقاشی ساختمان کاربرد دارد. اما چرا از پتینه برای چنین مواردی استفاده می شود؟ به دلایل مختلفی ممکن است هنرمندان و دکوراتورها ترجیح دهند که از هنر پتینه در کارهای خود استفاده کنند.
در درجه اول دلیل استفاده از پتینه به این مربوط می شود که می توان با آن طرح ها و ایده های قدیمی و آنتیک را اجرا کرد. بنابراین کسانی که به طرح ها و سبک های قدیمی علاقه دارند می توانند با استفاده از این روش به آن چیزی که می خواهند برسند و در دکوراسیون خانه خود از هنر پتینه به عنوان یک سبک منحصر به فرد طراحی و دیزاین داخلی استفاده کنند.
دلیل دیگر استفاده از پتینه این است که به راحتی با استفاده از آن می توان عیوب و ایرادهای یک سطح یا یک شی قدیمی را پوشاند. می توان با کمک این تکنیک راحت و جذاب از وسایل قدیمی مجددا استفاده کرد و آنها را به یک وسیله ارزشمند تبدیل کرد.
در نهایت این که پتینه می تواند یک نقش مهم در افزایش دوام و محافظت از سطوح مختلف داشته باشد و در نتیجه زمانی که به یک پوشش مقاوم تر نیاز است از پتینه استفاده می شود. به همین دلیل هم خصوصا در مکان هایی مانند کلیسا یا ساختمان مدارس و … از پوشش های پتینه استفاده می شود تا هم زیبایی و هم مقاومت بیشتری داشته باشد.

مزایا و معایب پتینه چیست ؟

مزایا و معایب پتینه
مزایا و معایب پتینه

اگر بخواهیم مزیت های پتینه چیست را بررسی کنیم می توان به چندین مورد مختلف اشاره کرد. اول از همه زیبایی زیاد این سبک مد نظر است. اجرای آن آسان است و با وجود تکنیک ها و گزینه های بسیار مختلفی که دارد، می توان تنوع زیادی از طرح ها را ارائه داد.
سطوح پتینه به راحتی قابل شست و شو هستند و در برابر آب و شست و شو خراب نمی شوند. می توان آنها را روی هر سطحی از جمله:

  • دیوار
  • شیشه
  • فلز
  • سفال
  • چوب

اجرا کرد. به دلیل قدرت پوشش دهی بالایی که رنگ پتینه دارد، کاربرد آن در ترمیم و بازسازی اشیا و سطوح مختلف بسیار راحت و آسان است و می توان با خیالت راحت مدت ها از آن محصول استفاده کرد. پوشش های پتینه بسیار با دوام اند و برای مدت زمانی طولانی ماندگاری دارند.

نکات پیتنه کاری

پوشش دهی بالای رنگ پتینه آن را به یک گزینه عالی برای پوشاندن ترک های دیوار تبدیل می کند. خصوصا اگر دیوار گچی باشد، پتینه‌کاری روی آن عالی جواب می دهد. با وجود تکنیک های مختلف پتینه و تنوع مواد و ابزارهایی که در اختیار ماست، مرمت، بازسازی و طراحی با این تکنیک به مراتب مقرون به صرفه تر و راحت تر است.

در مقابل مزیت ها، چند ایراد نیز به پتینه کاری وارد می شود. اول این که اگر بعد از اجرای یک طرح پتینه روی دیوار یا سقف بخشی از آن فروریخت یا خراب شد، بازسازی و ترمیم طرح پتینه به نحوی که کاملا یکدست شود کمی چالش برانگیز است.
در خصوص رنگ های پتینه یک موضوع مهم مطرح می شود و آن این است که نمی توان به راحتی لکه های رنگی پتینه را از بین برد. در نهایت با وجودی که در بخش کاربردهای پتینه چیست ، این تکنیک هم برای فضاهای داخلی و هم خارجی مناسب در نظر گرفته شد، اما باز هم ممکن است در فضاهای خارجی دوام کمتری داشته باشد.

پارچه پتینه چیست ؟

پارچه پتینه چیست
پارچه پتینه چیست

یکی از سطوحی که از پتینه روی آن استفاده می شود، پارچه ها هستند. اما پارچه پتینه چیست و چه مشخصاتی دارد. در واقع انواع مختلفی از پارچه ها را می توان به عنوان سطح مناسب پتینه کاری در نظر گرفت که یکی از اصلی ترین آنها پارچه های چرم است.
علاوه بر این اکثرا پارچه های مورد استفاده برای پرده یا مبلمان را با طرح های پتینه رنگ آمیزی و طراحی می کنند تا به این ترتیب آنها طرح پتینه داشته باشند. به این پارچه ها اصطلاحا پارچه های مبلی یا پرده ای طرح پتینه نیز گفته می شود.
طرح ها و رنگ هایی که در این پارچه های طرح پتینه به کار رفته که ظاهر پارچه را قدیمی و کهنه تر نشان می دهد. همچنین نمایی آنتیک به مبلمان یا پرده ها می بخشد. معمولا از پارچه هایی که شبیه مخمل هستند بیشتر برای تولید پارچه های پتینه استفاده می شود.

قیمت پتینه

قیمت پتینه
قیمت پتینه

در کل به نسبت سایر گزینه های رنگ آمیزی، رنگ پتینه از همه مقرون به صرفه تر است و اساسا یکی از دلایل کاربرد پتینه در ساختمان سازی هزینه مناسب تر این تکنیک است. با این حال جنس مواد اولیه، میزان فضایی که باید پتینه در آن اجرا شود،

  • تکنیک اجرای پتینه کاری
  • متریال مورد نیاز
  • میزان سخت بودن اجرای پتینه

همگی روی این مورد که قیمت پتینه جه قدر است تاثیر دارد.

قیمت پتینه کاری روی دیوار

قیمت پتینه کاری روی دیوار
قیمت پتینه کاری روی دیوار

قیمت پتینه کاری روی دیوار بسته به جدول زیر متفاوت است:

مواد و ابزار مورد استفادهتکنیک مد نظر
میزان آماده سازی مورد نیازسطح کار

متفاوت است. برای مثال قطعا هزینه تکنیک پتینه کاری با ورقه های طلا و نقره بسیار بیشتر است. این که چه میزان سطحی برای پتینه کاری در نظر است و این که آیا فضای داخلی یا بیرونی باید پتینه شود، همگی روی قیمت پتینه کاری روی دیوار تاثیر دارد.

درآمد پتینه کاری

درآمد پتینه کاری
درآمد پتینه کاری

پتینه کاری امروزه یکی از روش های بسیار محبوب و پرکاربرد در صنعت:

  • ساختمان سازی
  • معماری
  • طراحی دکوراسیون داخلی

است. گزینه های بسیار مختلفی برای کار در این رشته وجود دارد. با کمی خلاقیت و نوآوری در آن می توان به درآمد خوبی دست یافت. در نتیجه بازار کار پتینه کاری یکی از پرطرفدارترین زمینه هایی است که می توان به عنوان یک هنرمند یا طراح داخلی وارد آن شد.
بنابراین اگر با بررسی این موضوع که پتینه چیست و چه کاربردهایی دارد متوجه شدید که به این حرفه علاقه دارید، می توانید با شرکت در دوره آموزش پتینه و کسب مهارت های لازم به عنوان یک شغل پردرآمد روی آن حساب کنید.

سوالات متداول

چرا از پتینه به جای رنگ روغنی و پلاستیکی استفاده می شود؟

رنگ های پتینه از چند نظر نسبت به سایر رنگ ها برتری دارند؛ از جمله دوام و ماندگاری بیشتر، عایق بودن و پوشش دهی بالا، مقرون به صرفه بودن، اجرای سریع تر و راحت تر و زیبایی و جذابیت بیشتر از جمله دلایل استفاده از رنگ های پتینه است.

آیا می توان از پتینه روی چوب استفاده کرد؟

پتینه را می توان روی هر سطحی اجرا کرد و یکی از اصلی ترین سطوحی که پتینه روی آن اجرا می شود چوب است. کمدهای قدیمی، مبلمان ها و تختخواب ها از اصلی ترین اشیای چوبی هستند که می توان آنها را با رنگ پتینه رنگ آمیزی و طراحی کرد.

پتینه روی شیشه در چه مواردی کاربرد دارد؟

با اجرای رنگ پتینه روی شیشه می توان از این تکنیک برای تزئین ظروف شیشه ای، گلدان های شیشه ای و پنجره اتاق ها و سالن ها استفاده کرد.

پتینه روی چرم چیست؟

پارچه چرم یکی از اصلی ترین سطوح پارچه ای است که از هنر پتینه روی آن استفاده می شود و اصلی ترین کاربرد آن هم در تولید کفش و کیف های چرمی است.

آیا می توانم با پتینه کاری درآمد داشته باشم؟

این هنریکی از رشته های محبوب با تنوع بالایی از کاربردها است. می توان با یادگیری اصولی آن به درآمد بسیار خوبی در این رشته دست یافت.

5/5 - (25 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش ✅ عکس ➕ فیلم
منبع ✅ گروه تحقیقاتی پویااندیش
سطح آموزشی ✅ گام به گام
درجه بندی آموزشی ⭐⭐⭐⭐⭐

آموزشگاه تخصصی هنر تصویرگران پویااندیش

پویااندیش بهت کمک میکنه که با یادگیری اصولی رشته ای که دوست داری ، رویاهات رو به واقعیت تبدیل کنی .
چطوری این کارو میکنه ؟ 👇

اساتید آموزشگاه مجرب ترین اساتید
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
نحوه پرداخت امکان پرداخت اقساطی
سطح کلاس گام به گام ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
پشتیبانی همه جانبه

بهترین سرمایه گذاری ،
 سرمایه گذاری هر فرد روی خودشه

پس منتظر چی هستی ؟

همین حالا دوره دلخواهت رو ثبت نام کن و آینده تو بساز .

دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.